Serier | Guides

De 5 sjoveste afsnit af Venner

AfRikke Havner Alrø
17. december 2017
De 5 sjoveste afsnit af Venner

Del artikel

Ok, det er nok et minefelt, jeg kaster mig ud i, fordi Venner er så højt elsket, og mange af os har set den rigtig mange gange (tak til TV2 Zulu).

Udgivet: 17. december 2017

Men nu kaster jeg mig alligevel ud i det – og det er helt ok at være uenig med mig! Her kommer Vi Elsker Seriers bud på de 5 sjoveste afsnit af Venner.

The one with the prom video (sæson 2, afsnit 14)

LÆS OGSÅ: 5 serier fra 2020 du bare SKAL se

Det ser ikke ud til at lykkes, men så dukker videobåndet op, og vi får det første glimt af de kiksede teenage-venner i deres 80’er-festgear. Er der noget bedre end Ross med naturkrøl og Rachel med sin oprindelige næse? Og Monica – ja, jeg behøver vist ikke at sige mere. Afsnittet er fyldt med sjove replikker og en rørende slutning – Venner, da det var bedst.

The one with the embryos (sæson 4, afsnit 12)

Det var her, vi fandt ud af, at fyrene hver uge modtager TV-Guiden til Miss Chanandler Bong, og at pigerne ikke ved, hvad Chandler arbejder med (”He’s a transponster!”). Skuespillerne får lov til at udleve de mest ekstreme dele af deres karakterers personligheder i afsnittet, og det bliver det kun sjovere af. Monica har aldrig været mere aggressiv, Rachel har aldrig været mere neurotisk, Ross har aldrig været mere nørdet, mens Chandler og Joey klovner perfekt i fællesskab.

The one where Ross got high (sæson 6, afsnit 9)

LÆS OGSÅ: De 12 vigtigste og bedste sci-fi-serier fra 2020

Det bunder i en gammel historie, hvor Ross røg hash og brugte Chandler som syndebuk. Monica presser derfor på for, at han skal sige sandheden til deres forældre. Imens prøver alle at lade, som om Rachels dessert smager godt, selvom det ikke ligefrem er sandt (”It tastes like feet!”), og det hele kulminerer i en ren tsunami af morsomme tilståelser fra vennerne, som Monica og Ross’ mor tager i stiv arm. Very funny stuff – en total klassiker!

The one with the cop (sæson 5, afsnit 16)

LÆS OGSÅ: Podcast: Fik du set dem? De bedste serier fra 2020

Det er en god og sjov historie, men afsnittet er med på listen af en helt anden grund. Det er Ross, der køber en sofa og prøver at få den op af trapperne til sin lejlighed med hjælp fra Rachel og Chandler (”Pivot, pivot, pivot!”). David Schwimmer er i topform i hele episoden. Jeg vil især fremhæve hans samtale med salgsassistenten i møbelbutikken, da han til sidst prøver at returnere sofaen – det er guld.

The one with all the thanksgivings (sæson 5, afsnit 8)

Det var mine favoritter – og ja, det var svært at vælge. Og måske ombestemmer jeg mig i morgen.

Tilføjet 7. januar 2021: Heldigvis ligger alle afsnit nu på HBO Nordic, så der er rig mulighed for at se alle afsnit igennem – igen.

Del artikel