Serier | Guides

De bedste Netflix-serier til dig der elsker sci-fi

AfLiv Raahauge-Pedersen
11. november 2021
Foto: Black Mirror/Netflix

Del artikel

Du har allerede været igennem episke serier som Stranger Things og Westworld. Vi guider dig på vej til din næste go-to science fiction-serie på Netflix.


Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så har du sikkert allerede set Stranger Things og WestWorld – og er træt af at finde dem på toppen af lister som denne, når du leder efter dit næste sci-fi-kick. Derfor giver vi dig et anderledes bud på fire fede serier.

Black Mirror


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/10/Laurie-SparhamNetflix.jpg
Foto: Black Mirror/Netflix

Kan du huske allerførste gang, du så The Matrix? Hvis du havde det ligesom mig, så sad du sikkert tilbage med følelsen af, at din forståelse af verden var fuldstændigt vendt på hovedet. Hvis det giver dig abstinenser efter en lignende sci-fi-oplevelse, så vil du elske Black Mirror.

Jeg vil faktisk strække den så langt som at sige, at hvis du ikke allerede har set eller hørt om denne dystopiske perle, så er det et must for enhver ægte sci-fi-nørd. Med en IMDb-rating på 8.8 er Black Mirror intet mindre end genial.

En af de fede ting ved serien, udover dens absolut binge-værdige potentiale, er formatet. Serien bygges op i fem sæsoner, hvor alle afsnit er enkeltstående fortællinger, der udforsker et nyt dystopisk fremtidsbillede. De fleste afsnit foregår i et højteknologiske univers, som finder sted i en ikke særlig fjern fremtid.

The Umbrella Academy


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/04/MV5BNDk3MTc0NDY2NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDA5MzEzNzM%40._V1_SX1500_CR001500999_AL_.jpg
Foto: The Umbrella Academy/Netflix

Enten elsker man den, eller også hader man den. Men der er ikke noget at sige til, at The Umbrella Academy har en score på 8.0 på IMDb. For serien kan virkelig et eller andet, som gør, at den fortjener en plads blandt toppen af sci-fi-serier. The Umbrella Academy foregår i et finurligt univers. Det ene øjeblik kæmper seriens hovedpersoner mod noget så alvorligt som verdens undergang. I næste øjeblik undrer man sig over, hvorfor en guldfisk spiller en af seriens hovedskurke.

De (indtil videre) to sæsoner har hele paletten fra børn med overnaturlige kræfter til tidsrejser og kampen mod det onde. Der er ingen tvivl om, at serien er inspireret af X-Men. Så hvis du er vild med Marvel-universet og gerne vil have letlæsningsudgaven af en sci-fi, der er sjov og ikke kræver den store tankestrøm, så bør du give The Umbrella Academy et skud.

Sense8


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/07/Sense8_201_Unit_00093_R.jpg
Foto: Sense8/Netflix

Måske er du ikke god til at slås eller er fysik/kemi-nørd nok til at lave en bombe eller ved, hvordan en pistol virker – lige præcis i det øjeblik, hvor det kan redde dit liv, men hvad betyder det, hvis du er forbundet til syv andre personer via telepati, som kan netop det? Det er lige præcis evnen telepati, som de otte hovedpersoner i Sense8 alle har. Og det skaber bare en megagod fortælling.

Sense8 har efterhånden en del år på bagen, men det gør den bestemt ikke mindre god!

Selvom Sense8 er en science fiction, så foregår den i den virkelige verden. Seriens hovedpersoner kæmper ikke kun med udfordringerne ved at have overnaturlige kræfter men også mod relevante samfundsproblemer. Serien er derfor i sig selv fed, fordi den rummer mange samfundskritiske elementer, hvor verdens sociale uretfærdigheder og kampen for retten til at være anderledes og sig selv er et vigtigt omdrejningspunkt.

Med skaberne bag The Matrix som instruktører og hovedforfattere, formår Sense 8 at sammenkoble kærlighed, overnaturlige evner og menneskers skæbne på tværs af kloden i én fantastisk fortælling.

Dark


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/DarkS02_stills_190411_1.686.2.jpg
Foto: Dark/Netflix

Betegner du dig selv som virkelig hardcore sci-fi-nørd? Så er du klar til serien Dark.

Dark fortjener fuld koncentration. Først og fremmest skal du holde tungen lige i munden for at følge med i det meget komplicerede plot. Og medmindre du fulgte rigtig godt med i tysktimerne i folkeskolen, så skal man også lige vænne sig til, at hele serien er på tysk.

Når det er sagt, så vil Dark uden tvivl falde i enhver sci-fi-fans smag. Alene det, at den har en score på 8.8 på IMDb, taler for sig selv. Samtidig har den et perfekt element af dysterhed, virkelig imponerende skuespillerpræstationer og konstant spænding, som gør, at man lige bliver nødt til at se bare et afsnit mere – selvom det er mandag i morgen, og man burde være gået i seng for længst.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Foundation' er måske større end 'Dune'

LÆS OGSÅ: 10 creepy facts om populære seriemordere og deres dokumentarer

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober 2021

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste