Serier | Guides

De mest tåkrummende (sjove!) scener i Nikolaj Lie Kaas' 'Agent'

Af
Signe Bjørg Granberg
21. august 2023
Nikolaj Coster-Waldau, Esben Smed og Nukâka Coster-Waldau i 'Agent'
Nikolaj Coster-Waldau, Esben Smed og Nukâka Coster-Waldau i 'Agent' / Foto: Henrik Ohsten TV 2

Del artikel

En brandfarlig Sidse Babett, en vaskemaskine som skjulested og Ulrich Thomsen i en "facial-misere" er blot nogle af de scener, der har fået ens tæer til at krølle sig sammen i 'Agent'.

Nikolaj Lie Kaas' komedieserie, Agent, er næppe gået manges næse forbi, bl.a. takket være et cast, som tæller stort set alt, der kan kravle og gå inden for den danske film- og underholdningsbranche.

Samtidig har det ikke skortet på vanvittige øjeblikke, der har kastet reaktioner af sig på godt og ondt. Serien deler vandene, præcis som humor har det for vane at gøre, og vi har her samlet nogle af de scener, der har vakt mest opsigt hos os i løbet af seriens otte afsnit.

Sidse Babett går amok

Sidse Babett Knudsen i 'Agent'
Sidste Babett Knudsen i TV2-serien 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten TV 2

Sidse Babett Knudsen har mange gange bevist, at hun har funny bones, og i hele episode fire af Agent slår hun sig løs som selvoptaget, skør kugle, der stalker en sagesløs Dar Salim og i dén grad får Joe på glatis. Ikke nok med at hun crasher Joes familiekanotur med Tallulah, hun får ham også slået halvt bevidstløs, så han glemmer Tallulah på en tankstation (ja, GLEMMER – generelt må man sige, at Joe har nogle seriøse brister som far!).

Til sidst brænder hun tilmed en bil ned med en bunsenbrænder – fordi hun ikke lige kan finde ud af at slukke den efter at have tændt en smøg. Det hele er så skørt og "over the top", at man næsten ikke ved, hvad man skal gøre af sig selv.

Joe gemmer ubuden gæst i vaskemaskinen

Esben Smed i 'Agent'
Esben Smed i Nikolaj Lie Kaas' 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten TV 2

Man skal holde tungen lige i munden for at følge med i det høje tempo, der serveres i tredje episode, hvor Joe føler sig nødsaget til at opmuntre en misfornøjet Lars Ranthe. Det gør han blandt andet ved at holde en stor fest i sin lejlighed, og den fest kører helt af sporet!

Som om det ikke er nok, skal Joe dagen efter have besøg fra kommunen, der skal tjekke, om han er egnet som far. Det resulterer i en turbooprydning af lejligheden, hvor en af de overnattende gæster, der er lidt … skal vi kalde det "oppe at køre" … må smides i vaskemaskinen.

Det tog lidt tid, før ens tæer var rettet ud igen efter dén episode.

Ulrich Thomsen lærer, hvad en 'facial' er

Ulrich Thomsen i 'Agent'
Ulrich Thomsen er en af dem, der spiller en karikeret udgave af sig selv i 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten TV 2

I desperation over ikke at have fået Ulrich Thomsens nye film finansieret af Paramount tager Joe alternative metoder i brug og hyrer en (uprofessionel) skuespillerinde til at spille en amerikansk executive fra produktionsselskabet. Sammen skal de nu overbevise Ulrich om, at alt er godt ift. hans film, men skuespillerinden lider af tourettes og kommer derfor til at råbe ordet "facial" under deres zoom-møde.

I første omgang lægger Ulrich ikke mærke til noget, men da han og Joe samme aften går på bar for at fejre filmprojektet, møder de tilfældigvis den unge skuespillerinde igen – og endnu en gang får hun råbt facial ad flere omgange til Ulrichs store undren. Det er temmelig gakket at være vidne til, og præcis som Ulrich Thomsen kan man heller ikke selv finde ud af, hvad man skal tænke om hele situationen.

Jeg er en ulv – alle andre er får!

Mathilde Arcel i 'Agent'
Mathilde Arcel spiller assistenten Line i 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten TV 2

Man skal ikke langt hen i første afsnit, før man finder ud af, at Joe er i økonomiske problemer. Og problemerne bliver ikke mindre af, at han har lånt penge af Thomas Blachman uden helt at vide, hvordan han skal betale dem tilbage.

I et forsøg på at skaffe penge får han i femte afsnit hjælp af sin assistent, Line (en glimrende Mathilde Arcel), der opsøger en gammel bekendt, Torsten (Ari Alexander), som nu er blevet smart-i-en-fart investment banker. Det kommer der en urkomisk og temmelig pinagtig situation ud af, hvor Torsten får rodet sig ud i en wannabe-Matthew McConaughey-tale fra The Wolf of Wall Street, som man næsten ikke kan holde ud at høre på.

Sidste afsnit af Agent er ude på TV 2 Play nu og kommer på TV 2 søndag 27. august.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste