Serier | Guides

Dem, vi taler om: 10 af de mest populære serier lige nu

Af
Trine Jerichau Roslev
14. september 2023
10 populære serier
'Who Is Erin Carter?' / Foto: Sam Taylor / Netflix

Del artikel

Vil du være med på seriemoden, så læs med her, hvor vi guider til nogle af de mest populære serier lige nu.

Du kender det sikkert: Alle de andre taler om en eller anden kvindelig jedi-ridder, en serie om en kok eller om vanedannende præparater, der koster liv, og du fatter ingenting.

Og for at du ikke skal virke som en, der slet ikke følger med, så beder du selvfølgelig ikke om at få gentaget titlen på de serier, de bliver ved og ved at tale om.

Bare rolig, vi skal nok hjælpe dig med et overblik over de serier, som dine venner og kolleger taler om lige nu. Skynd dig at se dem, eller gennemgå i det mindste listen et par gange, så du også kan namedroppe, næste gang du hører nogen tale om One Piece, Who Is Erin Carter? eller en af de andre populære serier.

Ahsoka

Ahsoka teaser
Rosario Dawson som Ahsoka Tano.
Foto: Lucasfilm/Album/Ritzau Scanpix

Genre: Action, adventure
Streamingtjeneste: Disney+

Den første på listen er Ahsoka, som er en ny serie i Star Wars-universet. I denne serie følger vi den tidligere jedi-ridder Ahsoka Tano, som efterforsker en usædvanlig stor trussel mod galaksen. Vi befinder os i tiden efter Imperiets fald (efter begivenhederne i filmen Jedi-ridderen vender tilbage) – i samme periode som begivenhederne i The Mandalorian finder sted.

Og serien er netop et spin-off på den enormt populære The Mandalorian, hvor Ahsoka Tano dukkede op i anden sæson. I begge serier spilles hun af den prisvindende Rosario Dawson, der i øvrigt også spiller Ahsoka Tano i en anden spin-off-serie, The Book of Boba Fett. Det er med at holde øjnene skærmen, når du skal følge med i Jon Favreaus Star Wars-serier, men gør du det, er der underholdning på et vanvittigt højt niveau!

One Piece

One Piece trailer
(V. til H.) Emily Rudd som Nami, Iñaki Godoy som Monkey D. Luffy og Mackenyu Arata som Roronoa Zoro i 'One Piece'
Foto: Casey Crafford / Netflix

Genre: Action, adventure
Streamingtjeneste: Netflix

Der er eventyrstemning for alle abonnementspengene i denne live action-udgave af 90’er-mangaserien af samme navn. Her tager pirater på en farlig jagt for at finde den såkaldte One Piece-skat. Finder de den, gør de deres kaptajn, Monkey D. Luffy, til kongen af alle pirater.

Serien er udviklet af Matt Owens (Luke Cage, Agents of S.H.I.E.L.D.) og Steven Maeda (Lost, CSI: Miami), men forfatteren til den oprindelige serie, Eiichiro Oda, har også sat sine aftryk. Selvom skuespillerne er relativt ukendte, skal det ikke holde dig fra at lade dig suge med ind i denne eventyrverden uden lige.

The Bear

bedste dramedies
'The Bear'
Foto: Disney+

Genre: Komedie, drama
Streamingtjeneste: Disney+

Og så til en knivskarpt skåret serie! Serien om den anerkendte kok Carmy, der er vendt hjem til Chicago for at overtage sin nu afdøde brors restaurant. En mildest talt stor opgave, der kræver nye takter for både ham selv og de ansatte. Anden sæson har for nylig fået premiere på Disney+.

The Bear er i år nomineret til 13 Emmy-priser, herunder for årets bedste komedieserie og Jeremy Allen White (Shameless) for sin præstation i rollen som Carmy. Som bekendt er prisuddelingen udskudt, så om den vinder, ved vi ikke, men til gengæld er vi sikre på, at du har stor chance for at få årets bedste (komedie)serieoplevelse lige her.

Who Is Erin Carter?

10 populære serier
'Who Is Erin Carter?'
Foto: Sam Taylor / Netflix

Genre: Action, krimi
Streamingtjeneste: Netflix

Netflix er mestre i at få hurtige succeser med deres miniserier, og Who Is Erin Carter? er ingen undtagelse. Den britiske Erin Carter arbejder som lærer i Spanien, hvor hun en dag bliver involveret i et røveri. En af røverne genkender hende, og snart er hendes hemmelighed og voldelige fortid afsløret.

Den britiske krimiserie er skabt af Jack Lothian, som også har haft fingrene i Strike Back og førnævnte Shameless. Hovedkarakteren spilles af svenske Evin Ahmad, som vi bl.a. kender fra Snabba Cash og The Rain.

The Wheel of Time

The Wheel of Time sæson 2 trailer
Rosamund Pike som Moiraine Damodred i 'The Wheel of Time'
Foto: Jan Thijs/Prime Video

Genre: Action, adventure
Streamingtjeneste: Prime Video

Denne næste serie foregår i en fremtidsverden fyldt med magi. Den magtfulde kvinde Moiraine (Rosamund Pike) ankommer til en landsby og hævder over for fem af beboerne, at én af dem er barn af en oldtidsprofeti, som giver magten til at påvirke balancen mellem Lys og Mørke for evigt.

Serien er baseret på bogserien af samme navn af Robert Jordan og Brandon Sanderson (Mistborn-serien), som efter Jordans død færdiggjorde serien. Anden sæson har netop haft premiere på Prime Video, og en tredje er på vej, lovede Prime Video allerede i sommeren 2022.

Only Murders in the Building

Only Murders in the Building trailer
Martin Short som Oliver, Selena Gomez som Mabel og Steve Martin som Charles i 'Only Murders in the Building'
Foto: Patrick Harbron/Hulu

Genre: Komedie, krimi
Streamingtjeneste: Disney+

Kan mord være sjove? Svaret er ja, hvis du ser denne serie om tre naboer, der deler en interesse for true crime-podcasts, og som pludselig ender midt i en mordefterforskning.

Serien er skabt af John Hoffman (Grace and Frankie) og Steve Martin (Roxanne). Sidstnævnte spiller sammen med Martin Short (The Morning Show) og Selena Gomez (sanger og skuespiller) hovedrollerne som de tre naboer. Tredje sæson med Meryl Streep (The Iron Lady) og Jesse Williams (Greys hvide verden) på rollelisten finder du på Disney+.

Ragnarok

Ragnarok. (L to R) David Stakston as Magne in Ragnarok. Cr. Courtesy of Netflix © 2023
David Stakston som Magne i 'Ragnarok'
Foto: Netflix

Genre: Action, drama, Fantasy
Streamingtjeneste: Netflix

I fantasyserien Ragnarok er klimaforandringerne omdrejningspunktet. Serien foregår i en anden nutid i Norge, hvor den familieejede fabrik Jutul Industries forårsager stor forurening. Familien foregiver at være almindelige mennesker, men i virkeligheden er de jætter. De får problemer med teenagedrengen Magne, som viser sig at være en reinkarnation af tordenguden Thor.

Skaberen af serien kender vi ret godt. Det er Adam Price, som også har skrevet store danske søndagsserier som Borgen og Herrens Veje, men som denne gang har kastet sig ud i fantasygenren. Serien er en kæmpe Netflix-succes, og tredje sæson er nu at finde på streamingtjenesten.

Huset

Sofie Gråbøl i 'Huset'
Sofie Gråbøl som fængselsbetjenten Miriam i 'Huset'
Foto: Adam Wallensten, DR

Genre: Krimi, drama
Streamingtjeneste: DRTV

Og så til den, alle vel nok taler allermest om lige nu: Huset. En serie om livet inde i et dansk fængsel, hvor vi følger tre fængselsbetjente og deres chef. Sammen skal de gøre alt for at undgå en permanent lukning af fængslet, men deres forskellige måder at håndtere de indsatte, gør det svært for dem at samarbejde.

Hovedrollerne spilles af skuespillere med tunge danske titler på cv’et: Youssef Wayne Hvidtfeldt (Borgen), David Dencik (Kastanjemanden), Sofie Gråbøl (Forbrydelsen) og Charlotte Fich (Rejseholdet). Serien er skabt af den travle manuskriptforfatter Kim Fupz Aakesen (Den eneste ene) i samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid (Shorta) og Michael Noer (R).

Painkiller

Painkiller anmeldelse
Efterforskeren Edie (Uzo Aduba) overfor den pengegriske chef for medicinalfirmaet Purdue Pharma Richard Sackler (Matthew Broderick) i Netflix miniserien 'Painkiller', der handler om opioid-epidemien i USA og særligt præparatet OxyContin.
Foto: Keri Anderson/Netflix

Genre: Krimi, drama
Streamingtjeneste: Netflix

Denne miniserie borer i årsagerne til og konsekvenserne af opioidkrisen i USA. Vi følger i sporene på synderne, ofrene og en efterforsker og går tæt på medicinalvirksomheden Purdue Pharma, som var ejet af milliardæren Richard Sackler.

Rollen som Richard Sackler spilles af Matthew Broderick (En vild pjækkedag). I øvrigt medvirker Uzo Aduba (Mrs. America), Clark Gregg (The Avengers), Taylor Kitsch (Waco), Dina Shihabi (Altered Carbon) m.fl. Serien er skrevet af Micah Fitzerman-Blue og Noah Harpster, som sammen har skrevet flere titler, deriblandt Maleficent 2: Mistress of Evil, En ven for livet og Transparent.

Yellowstone

Yellowstone slutter med 5. sæson
Kevin Costner som John Dutton i 'Yellowstone'
Foto: SkyShowtime

Genre: Western, drama
Streamingtjeneste: SkyShowtime

Og så til listens evergreen, for selvom det efterhånden er længe siden, sæson 5 af westernserien Yellowstone om John Dutton, der forsøger at beskytte familiens ranch, fik premiere, er den stadig en af de mest populære serier lige nu.

Måske, fordi Kevin Costner spiller hovedrollen som John Dutton, eller fordi Luke Grimes spiller sønnen Kaye Dutton? Eller også har John Linson (Sons of Anarchy) og Taylor Sheridan (Mayor of Kingstown) bare begået en virkelig god nyklassiker? Mens du venter på de sidste afsnit af Yellowstone sæson 5, del 2 kan du med fordel kaste dig over prequel-serierne 1883 og 1923. Har du også set dem, er det bare om at glæde sig til 1883: The Bass Reeves Story.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste