Serier | Guides

Derfor er Apple TV+ en af de bedste streamingtjenester lige nu

Af
Daniel Lindekilde Engberg
23. februar 2023
Derfor skal du have Apple TV+
Jason Sudeikis som Ted Lasso i 'Ted Lasso' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Apple TV+ er på mange måder stadig streamingtjenesternes benjamin, men der er efterhånden mange tungtvejende grunde til at overveje et abonnement.

Apple TV+ har ikke lige så meget indhold som de andre streamingtjenester, og ’content is king’ lader til at være strategien for nogle streamingtjenester, men det er ikke altid tilfældet. Af flere årsager.

På trods af at Apple TV+ har et mere beskedent udvalg af film og serier, er en stor del af indholdet på streamingtjenesten anerkendt og elsket af både anmeldere og seere. Ted Lasso, Severance, Black Bird, Servant, Mythic Quest, Slow Horses og Shrinking bare for at nævne nogle stykker. Alt kan naturligvis ikke være topklasse, og det kommer selvfølgelig også an på den enkelte forbrugers personlige smag. Når det er sagt, er der til gengæld noget for enhver smag.

Abonnementet får du til en fornuftig pris, der lyder på 59 kr. om måneden, hvor op til seks personer kan streame på samme tid. Der er ikke noget med forskellige stadier, som Netflix har indført, og så har Apple TV+ en strategi, de fleste forbrugere efterhånden burde kunne sætte pris på.

Kvalitet frem for kvantitet

Apple TV+ er ved at have opbygget et ret godt brand ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Selvom ikke alt, som Apple TV+ har lavet er guld værd, har man aldrig indtrykket af, at de har produceret en film eller serie blot for at få mere indhold på deres tjeneste. Sådan kan det nogle gange godt føles med andre streamingtjenester (ingen nævnt, ingen glemt).

Det lader også til at tiltrække en vis skare af kreative folk, der gerne vil arbejde med Apple TV+ på baggrund af denne strategi. Se bare på den kommende serie Extrapolations, der har en sjældent set stjernebesat rolleliste: Meryl Streep, Edward Norton, Forest Whitaker, Sienna Miller, Matthew Rhys, Marion Cotillard, Murray Bartlett og Tobey Maguire for bare at nævne et par stykker.

En kommende storfilm at se frem til på tjenesten er Martin Scorses Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio og Robert DeNiro. Det er tydeligt, at Apple TV+ kan tiltrække de største navne i industrien og ikke er bange for at poste en anseelig mængde penge i deres projekter.

Indholdet forsvinder ikke

Når Apple TV+ har anlagt den strategi, der hedder, at de med få undtagelser kun producerer deres eget indhold, så ved man som forbruger, hvad man betaler for. Det seneste stykke tid har en ærgerlig tendens bredt sig, hvor visse streamingtjenester er begyndt at fjerne deres eget originale indhold.

Se fx på HBO Max, der for nylig fjernede Westworld for, igennem komplicerede kontrakter og skatteregler, at spare penge i forbindelse med deres fusion med Discovery. Et andet eksempel er SkyShowtime, der er en koalition mellem flere filmstudier, herunder Paramount. Paramount ejer Mission Impossible-filmene, og indtil for nogle uger siden kunne man finde dem alle på tjenesten under deres fint reklamerede ’Mission Impossible Collection’. Fra den ene dag til den anden var kategorien og filmene væk fra tjenesten.

Det er ikke til at vide, hvilke licensaftaler, der bliver foretaget bag lukkede døre, som lige pludselig træder i kraft, men det er ikke noget, som Apple TV+ har gjort sig i. Ikke endnu i hvert fald. For at sige det kort og godt: Du ved præcis, hvad du betaler for.

Hvad skal du se?

Et spørgsmål, der er blevet mere besværligt at svare på i de senere år. Det gælder i særdeleshed, hvis du har flere streamingtjenester til din rådighed. Mange kan måske nikke genkendende til denne situation. Din ven spørger, hvad du lavede i går aftes eller i weekenden, og du svarer ”Jeg så noget Netflix”. Der menes selvfølgelig, at man så noget på Netflix, men hvis vi skal være ærlige, brugte vi først en halv time på at browse, inden vi endelig fandt noget at se.

Hvis man går til det mere begrænsede indhold på Apple TV+ med en ’glasset halvt fyldt’-attitude, ved du godt, hvad du skal se, for der er mindre at vælge imellem. Med nye afsnit af serier, du følger med i, der udkommer hver uge, og nye titler både på film- og seriefronten hver måned opbygger de langsomt, men sikkert et større og større bagkatalog, der ikke overvælder dig, men giver dig mulighed for at følge med i et komfortabelt tempo.

Stort set alle har adgang til en streamingtjeneste. De fleste har mere end en, og Apple TV+ bør være en af dem. Den byder på nye film, serier i høj kvalitet og virkelig gode dokumentarer, og det ser ud til at fortsætte sådan et godt stykke ud i fremtiden. Medmindre du vitterligt ikke kan finde 59 kr. i månedsbudgettet, er der ikke nogen grund til ikke at give Apple TV+ en chance.

Del artikel

Læs mere omApple TV+

Andre Serier | Guides

Mest læste