Serier | Guides

Det skete bare ikke! 10 episke serie-øjeblikke  

AfBrian Mogensen
20. oktober 2022
'The Sopranos'
Foto: HBO Max

Del artikel

Når vi først lader os suge ind i en Tv-serie, er det nemt at lade sig opsluge. Karaktererne bliver vores venner, og begivenhederne berører os dybere end bare distanceret interesse.

Og nogle gange er øjeblikkene så intense og overraskende, at vi slet ikke kan være i vores kroppe, mens historien udspiller sig på skærmen.

Her kommer vores top 10-liste over scenerne i vores yndlingsserier, der fik os til at råbe højtlydt ad skærmen.

Vi har indsat videoer af de omtale øjeblikke, men ikke alle kan ses her på siden grundet aldersrestriktioner.

Artiklen er naturligvis stopfyldt med spoilere!


10. Ross siger Rachel – Friends


Se Friends på HBO Max.


9. Negan kills – The Walking Dead


Scenen er bygget ganske fint op, og Negan fortæller igen og igen, at der er en pris, der skal betales. Og få sekunder inden, ser det ud til at valget falder på Abraham. Det er i sig selv en hård nok omgang, men ud af det blå svinger han sit baseballbat igen, og denne gang er det et farvel til Glenn, der har været fast inventar i serien siden allerførste afsnit.

Se The Walking Dead på Disney+.


8 . The Rabbit - Sex and the City


Mens nogen har et helt ok forhold til sexlegetøj, kræver det lidt overbevisning for andre. Og efter rulleteksterne gik over skærmen steg salget af kaninen med over 700%.

Se Sex and the City på HBO Max.


7. Radioværternes middag - The West Wing


Her finder han den kristne Jenna Jacobs, der bruger bibelen, som højrefløjen nu engang gør, og Bartlet sender den lige direkte tilbage i masken på hende. Det er velskrevet og effektivt, og det giver den vildeste tilfredsstillelse at se hendes ansigt.

Se The West Wing på HBO Max.


6. Buffys mor - Buffy the Vampire Slayer


The Body

Se Buffy the Vampire Slayer på Disney+.


5. Walt og Jane - Breaking Bad


Det er i sig selv en slem scene, men den bliver værre af, at grunden til hun kvæles er, at hun ligger på ryggen. Og hun ligger på ryggen, fordi Walter White har skubbet til hende for at vække Jesse. Den slags sker, men da White vælger at lade stå til, og bare ser på, gør scenen helt vanvittig.

Se Breaking Bad på Netflix.


4. Opie tager en for holdet - Sons of Anarchy


Intet er dog helt så hjerteskærende som scenen, hvor Opie i den grad tager en for holdet og udpeger sig selv til at være den udvalgte, der bliver brutalt tævet ihjel af en flok korrupte betjente i San Joaquin.

Se Sons of Anarchy på Disney+.


3. Bobs sande ansigt - Twin Peaks


Men i det fjortende afsnit afsløres det, hvem Bob har brugt som sin vært, og den afsløring gav både store øjne og en hel stribe af Nej-nej-nej fra tilskuerne.

Se Twin Peaks på SkyShowtime.


2. Afslutningen - The Sopranos


Og i løbet af scenens fem minutter bliver vi udsat for teaser efter teaser af potentielle gerningsmænd, der kan sætte en stopper for bossens terrorregime. Men i stedet efterlader The Sopranos os uforløste, og Tony, Carmella og A.J vil for evigt sidde og spise løgringe, mens de venter på Meadow.

Det er enten helt perfekt eller bragende uretfærdigt.

Se The Sopranos på HBO Max.


1. Ned Stark taber hovedet – Game of Thrones


Selvom hans tur på skafottet ikke er nogen overraskelse, pegede alle tegn i retning af, at han ville blive ekspederet nordpå, og de fleste forberedte sig på, at han ville komme tilbage i anden sæson.

Sådan skulle det ikke gå, og pludselig mistede Game of Thrones’ hovedperson knoppen. Det var med til at sætte en lavine af andre begivenheder i gang, og det beviste at en enkelt person virkelig kan ændre verdens gang.

Også til det værre.

Se Game of ThronesHBO Max.

LÆS OGSÅ: 'Yellowstone' skabers nye serie har Sylvester Stallone i front som mafiaboss: Se traileren

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'The Watcher' holder dig fanget

LÆS OGSÅ: Hej søster! 5 fantastiske serier med stærke kvinder i hovedrollerne

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste