Serier | Guides

Fra mordmysterier til kærlighed og dating: Det skal du streame i denne uge

Af
Claus Nygaard Petersen
7. august 2023
Happy Valley III DR
'Happy Valley III' / Foto: DR

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du bruge din tid i på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

At få overblik over og huske på, hvad der får premiere i det uendelige streamingunivers i løbet af en uge, kan til tider være en nærmest uoverskuelig opgave. Men bare rolig, kære læser og streaming-frænde, vi har din ryg.

Krystalkuglen er blevet støvet af, og efter et kig ud i fremtiden står det klart, at de her syv knivskarpe anbefalinger skal ses. Mord, komedie, kærlighed og en heftig opioidepidemi er hovedingredienserne i streaming-bouillabaissen, og ja, det skummer lige vel over med madmetaforer i denne anbefaling.

Men altså, der starter jo også en ny sæson af Spise med Price i denne uge, så det er er måske ikke så underligt.

Titlerne står selvfølgelig i den rækkefølge, som de får premiere i løbet af ugen, så slå dig ned i sofaen, sengen eller yndlingsstolen, og hyg dig med en af ugens udvalgte.

Only Murders in the Building sæson 3

Bedst som man tror, at vanviddet ikke kan nå nye højder, formår serieskabere Steve Martin og John Hoffman at tage det et nøk op.

For krimikomedieserien Only Murders in the Building bliver ved med at imponere fra sæson til sæson. Her i tredje omgang skal de tre podcastere og amatørdetektiver Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) og Mabel (Selena Gomez) opklare mordet på den bombastiske skuespiller Blen Glenroy (Paul Rudd).

Blandt de mistænkte er bl.a. hans kollega Loretta, spillet af ingen ringere end filmstjernen Meryl Streep. Uden at røbe for meget, er skuespilleren yderst veloplagt i serien, der som sædvanlig både byder på masser af grin og også rørende stunder.

Only Murders in the Building sæson 3 kan streames fra 8. august på Disney+.

Painkiller

Hvad er den værste slags stoffer? Dem, man skal købe under lyssky omstændigheder, eller dem, man kan gå ind på et apotek og få på recept?

I dramaserien Painkiller er de to ting nærmest ens. For begge slags kan være enormt afhængighedsskabende, som man så det i USA under opioidepidemien, der er fokus i Netflix-serien.

Udgangspunktet er konsekvenserne af det smertestillende medikament OxyContin, hvor et af de aktive stoffer er det samme som i heroin. Vi får historien fra flere synsvinkler over flere år, hvor det står klart, at så længe man har mange penge i USA og de rette forbindelser, kan man slippe afsted med (næsten) hvad som helst.

Painkiller kan streames fra 10. august på Netflix.

Happy Valley III

En af de bedste britiske krimiserier de seneste 10 år, og som har formået at holde et højt niveau, er Sally Wainwrights Happy Valley. Serien følger i samme stolte tradition som klassikerne Prime Suspect (Mistænkt) med Helen Mirren og Cracker med afdøde Robbie Coltrane (Harry Potter-filmene).

Vores hovedperson er politibetjenten Catherine Cawood (Sarah Lancashire i sit livs rolle), som i løbet af nu ni år har gået gruelig meget igennem. Både på arbejde med bestialske drab og andre vederstyggelige sager, men også i privaten, hvor datterens død har ligget som en tung skygge over hende og barnebarnet Ryans liv.

Tredje og sidste sæson tegner til at blive en endeligt opgør med voldtægts- og vaneforbryderen – og Ryans far – Tommy Lee Royce (James Norton). De to foregående sæsoner har været nådesløse i deres skildringer af kriminalitet og dens eftervirkninger på ofrene, så seriens 18. og sidste afsnit bliver uden tvivl en tur til helvede og tilbage igen.

Happy Valley sæson 3 kan streames fra 10. august på DRTV.

Red, White & Royal Blue

Det er pride-måned, og Prime Video byder ind med klassisk romantisk komedie, hvor modsætninger falder for hinanden.

Efter en skandalescene ved et royalt bryllup, tvinges den brovtende præsidentsøn Alex (Taylor Zakhar Perez) og den britiske prins Henry (Nicholas Galitzne) til at blive venner, så der ikke opstår internationale kriser – for vi har jo set, hvordan de royale håndterer kriser *host, host* Meghan og Harry.

Som tiden går, bliver de rent faktisk venner og mere til. Men hvordan i alverden springer man ud for omverden, når man er sønner af to af de mest højt profilerede og konservative embeder i verden? Det er ren Young Royals mikset med Heartstopper til alle rom-com-elskere.

Red, White & Royal Blue kan streames fra 11. august på Prime Video.

Heart of Stone

Inden sukkene bliver alt for mange, vil jeg plædere for potentialet i Netflix’ nyeste forsøg på at skabe en action-franchise til streamingtjenesten.

Ganske vist er plottet med den hemmelige agent Rachel Stone (Gal Gadot), der skal beskytte et farligt objekt fra at falde i skurkehænder, ikke ligefrem nyskabende. Men det er heller ikke ligefrem, fordi Tom Cruise og Mission: Impossible-filmene har gravet dybt i manuskriptbrønden.

For det hele handler jo om action og slåskampe! Og det har Gal Gadot vist i bl.a. Wonder Woman-filmene, at hun er ganske ferm til. Kombineret med britiske Jamie Dornan (Fifty Shades-filmene og The Fall-serien) og instruktøren bag den kriminelt undervurderede Wild Rose, er der alligevel nok grunde til, at Heart of Stone sagtens kan lykkes med at blive to timers god action.

Heart of Stone kan streames fra 11. august på Netflix.

Down for Love

Var du også en af dem, der faldt fuldstændig pladask for romantikerne i Netflix’ underskønne og livsbekræftende dokumentarserie Love on the Spectrum – både den australske og den amerikanske udgave – hvor folk på autisme-spektret ledte efter kærlighed, så er Down for Love lige noget for dig.

Denne gang er det unge med Downs syndrom, der leder efter den eneste ene. Ud fra traileren ser den newzealandske serie ud til at indeholde mange af de samme ting, inklusiv de medvirkendes umiddelbare og hudløst ærlige meninger om dating.

Som yderligere supplement kan serierne Mads og Mette flytter sammen og Ups, vi er voksne på TV 2 Play på det varmeste anbefales, hvis man ønsker mere i samme genre.

Down for Love kan streames fra 11. august på Netflix.

Bevisets byrde

Ugens true crime fix – for er der nogensinde en uge uden en true crime-film eller -serie? – er en nervepirrende dokumentarserie i fire afsnit på DRTV.

Bevisets byrde – en kluntet oversættelse af originalen Burden of Proof – handler om Stephen Pandos, som forsøger at finde ud af, hvad der skete tilbage i 1987, da hans 15-årige søster Jennifer forsvandt.

Forældrene siger, hun stak af, men det er Stephen ikke så sikker på. Serien udspiller sig over syv år, hvor der hele tiden kommer nye oplysninger og afsløringer op til overfladen i det medrivende portræt af en bror, der leder efter sandheden om sin forsvundne søster.

‘Bevisets byrde’ kan streames fra 13. august på DRTV.

Del artikel