Serier | Guides

Fra nervepirrende thrillerserier til kendisleg: Det skal du streame i denne uge

Af
Claus Nygaard Petersen
4. september 2023
Streaming guide uge 36
Værterne og nogle af deltagerne i Discovery+' store underholdningssatsning 'Alle mod alle' / Foto: Nicolas Tobias Følsgaard / Warner Bros. Discovery

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du tilbringe din tid med på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

Der var engang, hvor september plejede at indvarsle startskuddet til en ny seriesæson i tv-land. Med streaming er grænserne efterhånden blevet fuldstændig udviskede på den front.

Alligevel hænger det tydeligvis lidt ved. Det er i hvert fald sjældent, at de store prestigeprojekter bliver lanceret i de allervarmeste sommermåneder. Dermed ikke sagt, at det har været en fuldstændig ørkenvandring, men det har snarere været mindre titler, som er blevet regulære kulturfænomener – hej, hej Balladen om kolonihaven.

Men NU er efterårssæsonen i gang i det danske tv-land, og det betyder store premierer på underholdningsfronten. DR lagde stærkt fra land i sidste uge med både Huset og Danmarks næste tøjdesigner, og nu er udfordrerne klar med deres bud.

Som sædvanlig er titlerne listet op i den rækkefølge, de får premiere i løbet af ugen. Udover de fremhævede titler er der en masse andre streamingpremierer. De er samlet i nedenstående boks, hvor de igen er listet efter dato.

Øvrige streamingpremierer i uge 36

Meter i sekundet (2. september på Prime Video)

Robinson Ekspeditionen (4. september på Viaplay)

Modeikonet Mary Quant (5. september på DRTV)

Breeders sæson 4 (5. september på HBO Max)

Den lille havfrue (6. september på Disney+)

I am Groot sæson 2 (6. september på Disney+)

Predators (6. september på Netflix)

Pigerne fra Kabul (6. september på DRTV)

Scout's Honor: The Secret Files of the Boys Scouts of America (6. september på Netflix)

Dear Child (7. september på Netflix)

Jeg er Ingrid (7. september på C More)

Selling the OC sæson 2 (8. september på Netflix)

The Dresser (8. september på HBO Max)

Spy Ops (8. september på Netflix)

Sitting in Bars with Cake (8. september på Prime Video)

Rosa Peral's Tapes (8. september på Netflix)

Jomfruer fra rummet (9. september på Prime Video)

Alle mod alle

Vi lægger stærkt fra land med Discoverys store satsning Alle mod alle. Selv om titlen unægtelig minder meget om DR's Alle mod 1, er der ikke tale om en billig efterligning.

Konceptet går ud på, at 14 mere eller mindre kendte danskere skal dyste mod hinanden indenfor forskellige former for paratviden og underfundige lege.

Til at styre slagets gang sidder indehaveren af Danmarks prægtigste fuldskæg, allestedsnærværende Mads Steffensen, og vært-veteran fra blandt andet Paradise hotel, Ibi Støving.

Alle mod alle kan ses fra 5. september på Kanal 5 og Discovery+

Heels sæson 2

Wrestling? Det er da noget fis med pumpede mænd i badebukser, der råber og skriger og lader, som om de slås med hinanden?

Det er både en fuldkommen korrekt, men også meget forkert beskrivelse. For den amerikanske form for showbrydning handler om at fortælle historier om det gode mod det onde.

Dramaserien Heels om brødreparret Jack – (Stephen Amell) og Ace Spade (Alexander Ludwig) forklarer flot, hvordan den excentriske branche hænger sammen, samtidig med at serien fortæller en rørende historie om at overkomme dødsfald og familiesammenhold. Der er noget både for kendere af wrestling og en rigtig god introduktion til novicer.

Heels sæson 2 kan ses på fra 5. september på C More

Korpset – gjort af det rette stof sæson 6

”Har du det, der skal til?” Det er det altafgørende spørgsmål i TV 2 reality-serie/-konkurrence Korpset. I nu seks sæsoner har mere eller mindre kendte danskere givet sig i kast med jægerkorpsets træningsprogram for elitesoldater.

Blandt deltagerne i år finder vi vinderen af Den store bagedyst i 2021 Sæþór Kristínsson, den tidligere Oscar-nominerede kortfilmsinstruktør Aske Bang og influencer og tidligere Årgang 0-medvirkende Mathilde Beuschau.

Sammen med 11 andre skal de igennem otte døgns ekstreme strabadser overvåget af de tidligere elitesoldater Thomas Rathsack, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og Rune Viborg.

Korpset – gjort af det rette stof sæson 6 kan ses fra henholdsvis 6. september og 13. september på TV 2 Play og TV 2 Echo

Justified: City Primeval

En af de serier, vi ønskede til Danmark tilbage i vores artikelgennemgang i juli, får nu endelig premiere. Og krimiserien Justified: City Primeval har bestemt været ventetiden værd.

Raylan Givens (Timothy Olyphant), den hurtigtskydende U.S. Marshall med den store cowboyhat, skal nu til Detroit og gøre livet surt for forbrydere. Specielt den Joker-agtige vildbasse Clement Mansell (Boyd Holbrook), der ikke er bleg for at lemlæste eller slå ihjel, hvis det betyder, at han får penge ud af det.

Som et herligt kuriosum, spiller Olyphants egen datter, Vivian, levemandens 15-årige datter, Willa. Uden at røbe for meget, er scenerne mellem de to kosteligt morsomme.

Justified: City Primeval kan ses fra 6. september på Disney+

Top Boy sæson 3

Det handler om at være kongen. El jefe. Chefen over dem alle – top boy. Igennem nu fire sæsoner, fordelt over 12 år, har vi fulgt Dushane (Ashley Walters) og hans on and off-ven og forretningspartner Sully (Kane Robinson), og deres lyssky handlinger centreret omkring bebyggelsen Summerhouse.

Serien stoppede egentlig efter de to første sæsoner i 2013, men rapperen Drake var så stor fan, at han sammen med sit produktionsselskab og Netflix genoplivede Top Boy i 2019. Originalerne har derfor titlen Top Boy: Summerhouse, mens de nyeste bare hedder Top Boy.

Femte og sidste kapitel bygger op til en konfrontation mellem Dushane og Sully. For selv om de prøver at sameksistere, har der altid kun været en top boy. For fans af The Wire og den svenske Snabba Cash er Top Boy et absolut must-see.

Top Boy sæson 3 kan ses fra 7. september på Netflix

Virgin River sæson 5, del 1

Ugens romantiske anbefaling kommer i form af et af de bedre kærlighedsdramaer på Netflix. Siden jordemoren og sygeplejersken Mel (Alexandre Breckenridge) flyttede til den lille nordcaliforniske flække Virgin River i 2019, er der sket meget.

Dødsfald, skududvekslinger og en graviditet har hun haft tæt inde på livet, og ud fra traileren at dømme ser det bestemt ikke ud, som om det bliver nemmere. En stor skovbrand ulmer i horisonten og truer byens eksistens på en helt anden måde end tidligere trusler.

Det er cozy-drama i den reneste form og passer perfekt til en regnvåd dag. Første del af femte sæson indeholder 10 afsnit, og så skal vi vente helt frem til 30. november med at få de sidste to afsnit.

Virign River sæson 5 del 1 kan ses fra 7. september på Netflix

The Changeling

At Apple TV+ er den bedste streamingtjeneste, når det kommer til originale serier, har vi advokeret for længe.

Nyeste skud på stammen fra det halvspiste æble ser ud til at blive et fantasifuldt mareridt. Apollo (LaKeith Stanfield) er lige blevet far, og alt burde derfor være eufori. Men hans kone Emma (Clark Backo) er ikke på toppen.

Da det utænkelige sker, og hun forsvinder sporløst, bliver Apollo hvirvlet ind i en verden, hvor overnaturlige kræfter, sagn og legender pludselig bliver meget, meget virkelige. Traileren ser ganske urovækkende ud, og efter at M. Night Shyamalans gyserserie Servant sagde farvel tidligere på året, kunne The Changeling godt overtage tronen som streamingtjenestens nye skrækserie.

The Changeling kan ses fra 8. september på Apple TV+

Malpractice

For fans af britiske tv-serier findes der ikke noget bedre end DRTV. I øjeblikket er det nærmest hver uge, at der er premiere på en ny nervepirrende serie.

Denne gang er det lægeserien Malpractice, hvor vi igennem fem bingeværdige afsnit følger lægen Lucinda Edwards (Niamh Algar).

Da en patient dør, bliver hun efterforsket for lægesjusk, og langsomt begynder hemmelighederne at vælte ud af medicinskabet. Det er en af den slags thrillere, hvor man, når først man er kommet i gang, ikke kan slippe den, før sidste afsnit er set.

Malpractice kan ses fra 8. september på DRTV

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste