Serier | Guides

Fra spil til serier og film: De gode og de dårlige

AfFreja Hertz Tefcke
20. januar 2022
Foto: The Witcher / Katalin Vermes / Netflix

Del artikel

Der er efterhånden kommet en trend hos producenterne, nemlig at tage spil og transformere dem til serier og film.


Enten bliver det helt igennem fantastisk, eller også bliver det ligesom for Ikaros; højt at flyve, dybt at falde.

TOP-LISTEN


The Witcher


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/Witcher_101_Unit_06733_RT_V2.fkply7l8p.jpg
Foto: The Witcher / Katalin Vermes / Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 2

Medvirkende: Henry Cavill, Freya Allan, Anna Shaffer, m.fl.

Hvis man endelig skal lave en serie eller en film over et spil, så har det været det helt rigtige valg at tage fat i The Witcher som serie. Spilserien er eminent og har en kæmpestor fanbase – og så er spillene baseret på en bogserie af samme navn.

Serien følger witcheren Geralt, der rejser rundt på Kontinentet i søgen efter Ciri, en ung prinsesse, han er blevet værge for. Samtidigt kæmper han mod både mennesker og monstre, som til tider er svære at adskille. Geralt bliver nemlig set som et monster selv, på trods af at borgere bruger ham til at slå de monstre ihjel, der findes rundt omkring. Og Geralt gør det mod betaling. Han finder venner på rejsen mod Ciri, blandt andet den meget smukke troldkvinde, Yennefer og den syngende, sjove bard, Jaskier.

Det er en virkelig tro adaption af spillene (og bøgerne) og den store historie og saga, der ligger bag Geralt og hans eventyr!

Sonic the Hedgehog


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/sonic.jpg
Foto: Sonic the Hedgehog/Paramount Pictures

Streamingtjeneste: Netflix
Længde: 1 time, 35 minutter
Medvirkende: Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey m.fl.

Til at starte med var jeg helt sikker på, at det her ville blive et kæmpe flop, men Sonic er en kombination af de helt rigtige ting, i de helt rigtige mængder.

Humor, idioti, masser af James Marsden (som i at han er næsten med i alle scener), en komplet over-the-top Jim Carrey som skurk udgør Sonic – og ærligt talt, så er det simpelthen en så fed kombination.

Det er en virkelig sjov familiefilm, men også perfekt til folk, der har spillet Sonic-spillene i deres liv, fordi den er sådan en dejlig kombination af alt muligt, både til store og små. Som Viaplay beskriver: Verden havde brug for en helt, men fik et pindsvin.

Her er Sonic på farten med vildt hurtige ben for at stoppe Dr. Robotnik for at overtage verdensherredømmet, og filmen er faktisk sjovere, end den burde være.

Tomb Raider


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/tomb-raider.jpg
Foto: YouTube/Paramount

Streamingtjeneste: Kan lejes hos Blockbuster
Længde: 1 time, 36 minutter
Medvirkende: Angelina Jolie, Daniel Craig, Jon Voight m.fl.

Den helt klassiske actionfilm er baseret på det helt klassiske actionspil. Det er stramtsiddende tøj, lange fletninger, motorcykler og meget, meget mere, der udgør nogle af de fede elementer fra den originale Tomb Raider-film!

Lara leder efter hemmelige og forsvundne skatte og smider sig helhjertet ind i en kamp mod de onde. Og dem er der nok af! Hun forsøger at få fingrene i nogle antikke genstande, før tiden haler ind på hende – og selvfølgelig inden hun bliver slået ihjel af fjender fra alle sider.

Det er en sindssygt tro adaption til spillene (minus de trekantede bryster), og den er måske en smule kliché, og accenten er måske en smule overdrevet, men Jolie er den perfekte Lara Croft.

Selvfølgelig findes der også den nyeste Tomb Raider-film fra 2018 med Alicia Vikander som Lara Croft, som er nærmest skridt for skridt det samme som de nyeste Tomb Raider-spil – den er faktisk også værd at se, for det er en lidt mere gritty fortælling end de originale film.

Silent Hill


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/silent-hill.jpg
Foto: YouTube

Streamingtjeneste: Ikke tilgængelig
Længde: 2 timer, 5 minutter
Medvirkende: Radha Mitchell, Sean Bean, Jodelle Ferland m.fl.

Her er der KUN tale om den første film, for den anden i rækken er ikke nødvendigvis værd at snakke om. Silent Hill skifter godt nok lidt ud i rollerne, så det ikke er Chris, med Rose der er hovedrollen.

Rose har længe oplevet at hendes datter, Sharon, snakker og går i søvne, hvor hun gentager Silent Hill om og om igen. For at forsøge at aflive drømmene tager Rose på roadtrip med datteren mod Silent Hill, en by der brænder evigt under jorden. Undervejs på turen forsvinder Sharon fra Rose, og Rose bevæger sig rundt i Silent Hill – og imellem virkeligheden og et parallelt univers.

Det er en kampfed film, hvor stemningen matcher 150 % den stemning, der findes i spillene. Selvom nogle af de forskellige plots er ændret, så er Silent Hill helt igennem fed og rammer hovedet på sømmet, når det kommer til stemning, effekter og nogle virkelig creepy scener, der kommer direkte fra spillene. Top fedt!

Castlevania


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/CSV2_202_SC279.jpg
Foto: Castlevania/Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 4
Medvirkende: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso m.fl.

Hvis der er et spil, der har fået helt nyt liv, er det altså Castlevania! Spillet i sig selv er fantastisk flot og sindssygt fedt, og seriens sæsoner kommer altså også derop.

En vampyrjæger kæmper for at frigøre en lille by fra overnaturlige væsner og bæster, der er styret af selveste Dracula.

Serien er stærkt inspireret af spillene, og er man bare en smule til anime – eller vampyrer – så er Castlevania helt klart et godt bud!

BONUS

Og har du ikke allerede set den, så skynd dig at se Arcane, der er baseret på League of Legends, på Netflix!

FLOP-LISTEN


Mortal Kombat


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/mortal-kombat.jpg
Foto: Mortal Kombat/YouTube

Streamingtjeneste: Prime Video
Længde: 1 time, 41 minutter
Medvirkende: Christophe Lambert, Robin Shou, Keith Cooke m.fl.

Det er måske ikke den allerførste spil-til-film-adaption, men det er den mest kitsch og dumme en af slagsen.

Den skal selvfølgelig have ros for dens practical effects, især med tanke på at filmen er fra 1995, men så kan jeg heller ikke trække mere ros ud af mig selv.

Det ville have været så nemt at lave en fuldstændig fantastisk film ud af det: En bunke mennesker (med forskellige kræfter) mødes på et overnaturligt sted og slår hinanden til blods. Bum. Det kunne have været godt, blodigt og ikke mere kompliceret end det! Men … Så kommer der noget med en ond dæmon ind, og tre kombattanter skal vise deres styrke imod den førnævnte dæmon i en turnering … Og så er det ligesom præmissen.

Der er ikke meget at tage eller give af, og den er stadig okay at se, hvis man kan komme over alle klichéerne, CGI, underlige accenter og ignorere plottet, så er det sikkert underholdende. Måske.

Den skal dog ikke forveksles med Mortal Kombat fra 2021, der efter sigende skulle være sindssygt god.

Rampage


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/rampage.jpg
Foto: Youtube/Warner Bros. Pictures

Streamingtjeneste: HBO Max
Længde: 1 time, 42 minutter
Medvirkende: Dwayne ”The Rock” Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan m.fl.

Jeg ville så gerne kunne lide den her film, mest fordi jeg elskede spillet som barn. Men ak, endnu en gang tager Hollywood fat i noget fantastisk og bruger det som toiletpapir.

Primatologen Davis er bedste venner med en sød og dejlig gorilla, George. Dog går noget galt, og George bliver noget helt andet end det, Davis kender … Og så er der noget med en flyvende ulv.

Selvom plottet måske minder om spillet, så er der altså et eller andet helt galt med niveauet af CGI, fordi det bliver så overbrugt, at selv Dwayne Johnson ligner en barbiedukke. Det eneste, jeg nød ved den her film, er Jeffrey Dean Morgan, fordi han er lækker.

The Angry Bird Movie


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/angry-birds.jpg
Foto: YouTube/Sony Pictures Entertainment

Streamingtjeneste: Netflix og Prime Video
Længde: 1 time, 37 minutter
Medvirkende: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride m.fl.

Angry Birds er et populært mobilspil, hvor du skyder fede fugle efter fede grise for at vinde. Det er præmissen. Der er hverken mere eller mindre i det, men dog har en eller anden fået en idé om, at det ville være en vild fed film!

Det er noget med, at den røde (og meget sure) fugl (der hedder Rød, for øvrigt) skal til vredesterapi, men bliver i stedet en helt for alle de andre fugle, som han ender med at træne, for at de kan give slip på deres vrede. Fordi grise invaderer deres ø. Jeg mistede overblikket over plottet.

Det er sikkert en underholdende film for børn under 5 år, men så kan man nok heller ikke trække den mere. Alle kritikere og den generelle befolkning synes ikke, at filmen var god eller havde behov for at blive lavet. At der så er kommet en to’er, tre sæsoner af en serie og en kommende serie kan jeg slet ikke overskue at tale om.

Resident Evil: Afterlife


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/resident-evil.jpg
Foto: YouTube/Sony Pictures Home Entertainment

Streamingtjeneste: Kan lejes hos Viaplay
Længde: 1 time, 32 minutter
Medvirkende: Milla Jovovich, Ali Carter, Shawn Roberts m.fl.

INGEN MÅ ANGRIBE MIG!!! Ja, jeg ved godt, at mange synes, at Afterlife er en fed film. Jeg er bare meget uenig, især hvis man kigger mod spillene.

Afterlife er den første Resident Evil-film, der havde 3D-effekter, og det er desværre sjældent, at det holder op mod moderne film. Det er også langtrukkent og faktisk langt fra det, spillene egentligt handlede om.

Alice og hendes hær har gjort det, de satte sig for, men Alice har mistet sine overnaturlige kræfter og er nu på flugt fra kødædende, klamme zombier, som er ofre for T-virussen.
Filmen har ting, der kan roses: Der er mange våben, meget blod og fede zombier. Men spil-adaption er den ikke.

House of the Dead


Streamingtjeneste: Ikke tilgængelig
Længde: 1 time, 30 minutter
Medvirkende: Jonathan Cherry, Tyron Leitso, Clint Howard m.fl.

Det kunne være så godt, men så er det faktisk skidt.

Filmen skal egentligt være en forgænger til alle House of The Dead-spil, men åh nej. Spillene er fede og zombiefyldte på den der lidt for dumme måde, men filmen … Tjah.

På en fjern ø mødes en gruppe college-elever til en vild, techno-rave fest, men de opdager hurtigt at deres ecstasy-rusfyldte festtid bliver til en rædsel, da zombier og monstre angriber dem fra alle retninger.

Filmen er altså dårlig. Beskrivelsen lyder kedelig, og udførslen er endnu værre – skuespillerne ligner røvhuller, der er trætte af at skide, og jeg kan simpelthen ikke sige nok, hvor elendig den film er. Der er en zombie, der bliver dræbt fire gange, fordi de glemte at de allerede havde dræbt den.

Faktisk er den så dårlig, at danske biografer nægtede at vise den, fordi alle anmeldelser var så elendige.

LÆS OGSÅ: 5 ting, du (måske) ikke vidste om 'The Witcher'

LÆS OGSÅ: Se videoen: Prime Video afslører titel på kommende 'Ringenes Herre'-serie

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i januar

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Guides