Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i januar

AfBrian Mogensen
12. januar 2022
Foto: Love Life/C More

Del artikel

Superhelte, pillevrag og kvægbønder farver din januar måned.


Frem med fjernbetjeningen og i gang med serierne.

Vi Elsker Serier har fundet seks gode bud på, hvordan du kan tage hul på året.

Og hvis du er helt snu, kan du jo bare skifte løftet om mere fitness/mere tysk/mere kirke ud med ”flere serier”.

Så er den nytårtorsk hevet i land.

Den obligatoriske med superhelten: Hawkeye


Der er mange, der har lidt svært ved at se Hawkeye som en ”rigtig” superhelt. Særligt når han står ved siden af Hulk, Thor og Captain America, men ikke desto mindre er han med i Avengers, og nu har han fået sin egen serie.

Jeremy Renner er tilbage i rollen som Clint Barton, der må stå til ansvar for hans gerninger i tiden mellem Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame, hvor han gav røvfuld til diverse forbryderorganisationer verden over.

Så kan det godt være, at han ”bare” bruger bue og pil, men se den.

Den med YUCK-faktor: Yellowjackets


Tilbage i 90’erne styrtede et fly med et kvindefodboldhold ned et sted i Canada, og de overlevende måtte ty til de værst tænkelige metoder for at forblive i den kategori. Det er den ene del af Yellowjackets. Den anden foregår flere år senere, hvor de er kommet tilbage til verden, og må leve med deres handlinger.

Hvis ikke det er spændende nok, så kan skuespillerne nok trække de fleste med. For Christina Ricci og Juliette Lewis spiller to af de ”voksne” roller, og det alene er nok til at vække vores interesse – eller at serien allerede er fornyet med en sæson to.

Den med hold i virkeligheden: Dopesick


Du bliver ikke narkoman, hvis du holder dig væk fra suspekte elementer og lader være med at lade dig forføre. Sådan er de fleste af os blevet opdraget. Men hvad nu, hvis din læge sagde, at du lige skulle spise en pille mod dine rygsmerter, og et år senere vågner du op i crackhus med en kanyle i armen?

LÆS OGSÅ: Kommende serier: 2022 bliver det hidtil største serieår

Det var realiteten for alt for mange amerikanere, der i slut 90’erne op gennem 00’erne fik en recept på OxyContin. 450.000 af dem vågnede bare aldrig, og Dopesick fortæller historien om, hvordan grådighed og korruption i pharma-industrien var med til at skabe en narkoepidemi, der ramte de fleste amerikanske hjem.

Den med romantikken: Love Life


Kan du lide Anna Kendrick i romantiske komedier, så er Love Life et absolut must. Er du til RomComs med det lidt ekstra, er det også her, du skal holde øje.

For Love Life tager en lidt alternativ tilgang til den romantiske komedie. Serien er bygget op som en antologi, hvor det er en ny hovedperson fra sæson til sæson. Og hver af dem starter med den første romance og slutter med den sidste.

Kendrick har hovedrollen i den første, og det tegner godt allerede fra starten.

Den med Kevin: Yellowstone


Kevin Costner har medvirket i virkelig mange af de helt store Hollywood-film, med varierende succes. Han er dog nok bedst, når han ikke selv står bag kameraet, og i Yellowstone holder han sig til at være kvægmagnaten John Dutton, der har hjemme i de store åbne vidder i Montana.

Som overhoved i familien, der ejer den største kvægranch i USA, får han nok at se til for at holde ranchen på familiens hænder.

Se Yellowstone, fordi den – kvægdrift til trods – er en serie, der har fået virkelig god kritik. Og fordi: Kevin Costner!

Den med fo’bold: Hooligan


Hvad sker der lige i hovedet på den flok bøv’er, der tager til fodbold for at finde nogen at slås med? Det forsøger den danske serie Hooligan at give svar på. Og samtidig portrætterer den et Aalborg, hvor vold, stoffer og sammenhold mellem (dysfunktionelle) mænd er det vigtigste, der findes.

Det bliver masser af mandehørm, masser af god dansk drama og så bliver det helt sikkert mere spændende end at se fodbold, så vi er game!

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Max i januar 2022

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i januar 2022

LÆS OGSÅ: Her er de mest sete danske serier i 2021

Del artikel

Andre Serier | Guides