Serier | Guides

Guide: 5 aktuelle dokumentarserier på Netflix

Af
Louise Due
20. november 2023
'Bettencourt-skandalen' – Da verdens rigeste kvinde blev svindlet
'Bettencourt-skandalen' – Da verdens rigeste kvinde blev svindlet / Foto: Netflix

Del artikel

Netflix er spækket med gode dokumentarer, og i den seneste tid er der kommet mange nye til. Vi guider her til 5 af de bedste, nye dokumentarer på streamingtjenesten.

Dokumentargenren tilbyder et virkelighedsbillede med sande fortællinger, der beskæftiger sig med fakta. Ikke alene er dokumentarer inspirerende, men de bidrager også til at gøre os klogere på det, vi ikke altid ved, men ville ønske at vi vidste.

Vi har her valgt fem nye dokumentarserier, man kan se på Netflix lige nu.

Livet på vores klode

Hvordan ser vores fremtid ud? Dette giver den ikoniske biolog, David Attenborough, sit bud på i denne nye dokumentarserie, der vækker klodens forhistoriske dyr til live, og gennem stærke, visuelle elementer tager os tilbage til begyndelsen af livets rejse.

Gennem flere år har David Attenborough sammen med BBC Natural History Unit foretaget omfattende undersøgelser af dyre-og plantelivet på jorden, og Livet på vores klode er hans vidneudsagn og vision for fremtiden. Det er historien om, hvordan vi – ifølge ham – begik den største fejltagelse, men også, hvad vi kan gøre for at rette op på den i dag.

Livet på vores klode består af otte afsnit.

Escaping Twin Flames

At føle og finde kærlighed er en instinktiv følelse og higen mennesket har af natur. Derfor formår Jeff og Shaleia også med deres spirituelle "Twin Flame Universe" at lokke flere brugere ind i deres online univers, der garanterer hjælp til jagten på den store kærlighed.

I denne dokumentarserie står flere tidligere medlemmer nu frem og beretter, hvordan det spirituelle univers gemmer på et spind af mørke sandheder, der afslører historier om alt fra tvang og udnyttelse til opmuntrende stalkingadfærd.

Ydermere dokumenteres det, hvordan familiemedlemmer i dag fortsat yder en aktiv indsats for at redde deres kære fra det manipulerende forretningspar.

Escaping Twin Flames består af tre afsnit.

Robbie Williams

Den verdenskendte sanger og sangskriver, Robbie Williams, var en del af den legendariske popgruppe Take That fra 1990-1995, hvorefter han debuterede som solostjerne.

Netop denne karriererejse skildres i dokumentarserien Robbie Williams, der modsat mange andre kendisportrætter lader Williams selv fortælle, hvordan højdepunkterne i hans liv også nedbrød ham mentalt.

En tankevækkende og meget ærlig fortælling om den sandhed, der desværre følger mange i underholdningsbranchen.

Robbie Williams består af 4 afsnit.

Bettencourt-skandalen – Da verdens rigeste kvinde blev svindlet

Bettencourt-familien grundlagde tilbage i 1909 den verdenskendte, franske kosmetikvirksomhed, L'Oréal, hvor Liliane Bettencourt stod som hovedaktionær og derfor i flere år var både Frankrigs og verdens rigeste kvinde.

I hendes skygge stod datteren, Françoise Bettencourt Meyers, der langt fra havde samme udadvendte personlighed som sin mor. Det anspændte mor/datterforhold kulminerede i adskillige retssager og blev en af Frankrigs hidtil største skandaler, der rystede den franske elite.

Bettencourt-skandalen består af tre afsnit.

How to Become a Mob Boss

At besidde magt og skabe fuldstændig kontrol over en gruppe mennesker kræver mere end bare ord og en stærk personlighed. Det kræver en helt særlig støbning og en kynisme, som kun meget få er i stand til at opretholde.

Den amerikanske skuespiller, Peter Dinklage (Game of Thrones) dykker derfor ned i nogle af historiens største mafiabosser, der tæller alt fra Al Capone til Pablo Escobar, for at blive klogere på dem.

Dokumentarserien er i tråd med How to Become a Tyrant og How to Become a Cult Leader og består af seks episoder.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste