Serier | Guides

Har du booket sommerferien endnu? Her er 5 oplagte rejsemål til serieelskere

Af
Daniel Lindekilde Engberg
13. juni 2023
Olivia (Sydney Sweeney), Paula (Brittany O'Grady) og Rachel (Alexandra Daddario) i 'The White Lotus'
Olivia (Sydney Sweeney), Paula (Brittany O'Grady) og Rachel (Alexandra Daddario) i 'The White Lotus' / Foto: Mario Perez / HBO

Del artikel

Fantasi bliver til virkelighed på disse kendte serielokationer, du selv kan besøge. Fra storslået natur i Norge til rendyrket luksus på Maui.

Når en film- eller serieproduktion forlader settet i de store filmstudier i Hollywood, bliver der skudt på location ude i den virkelige verden. Det er vigtigt, at det valgte sted fanger tonen, fantasien og storheden eller intimiteten, som tillader seeren at blive transporteret væk fra virkeligheden og ind i historiernes verden.

Det er altid interessant at se, hvordan disse steder tager sig ud i virkeligheden, og mange af dem kan du selv besøge. Vi har fundet fem lokationer fra serier, der absolut er et besøg værd. Drøm dig væk, eller book straks billetten til din kommende sommerferie.

Dubrovnik i Kroatien (Game of Thrones)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-13/00-social-tout-a-game-of-thrones-guide-to-dubrovnik-croatia.jpeg
Foto: Courtesy of HBO

Hvis du er stor Game of Thrones-fan, er der et sted i verden, der vægter højere end alle andre, og det er Dubrovnik i Kroatien. Byen blev brugt som kulisse for flere lokationer i den populære fantasy-serie. Den mest prominente er naturligvis som Westeros’ hovedstad, King’s Landing. I første sæson blev King's Landing-scenerne optaget på Malta, men i alle efterfølgende sæsoner er det Dubrovnik, man kan se.

En tur gennem byen tager dig forbi steder som House of the Undying, The Red Keep og Blackwater Bay. Der er også en god sjat tilbud om guidede ture, der tager dig igennem Dubrovnik forbi alle de kendte steder fra serien, så du ikke misser noget.

Men når du er der, kan du lige så godt få indsigt i selve byens spændende historie og prøve kræfter med den lokale gastronomi.

Game of Thrones kan ses på HBO Max.

Juvet Landscape Hotel i Norge (Succession)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-13/10487568_824416_5504x8256-large.jpg
Foto: HBO Max

Juvet Landscape Hotel i Norge kunne melde om alt udsolgt for sommeren kort tid efter, at afsnit fem i fjerde sæson af Succession, Kill List, havde været vist. Roy-familien tager dertil for at forhandle om salget af Waystar Royco til Alexander Skarsgårds Lukas Mattson. Hotellet er også blevet brugt i sci-fi-thrilleren Ex Machina.

Hotellet består af en masse hytter med unikt design, der er placeret ude midt i skoven. Det giver en fantastisk udsigt, der fuldt ud kan nydes på grund af de store vinduer, der indrammer hytterne. Hotellet ligger også kun 50 kilometer fra Geirangerfjorden, der er på UNESCO's verdensarvsliste.

Du behøver dog ikke at være så rig som Roy-familien for at bo på Juvet Landscape Hotel. Regn med 2.000-7.000 kroner for en overnatning, afhængig af værelsestype.

Succession kan ses på HBO Max.

Vimmerby i Sverige (Astrid Lindgrens univers)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-13/tv4_cmore_648833bcb5b86.jpg
Foto: C More

Tag børnene med på opdagelse i Astrid Lindgrens forunderlige verden i området omkring Vimmerby i Sverige. For det meste tager serier ud til byer og natur for at filme, men her er serierne altså kommet til byen. Vimmerby har markeret sig ved at være Astrid Lindgrens fødested og har opbygget en hel turistindustri omkring det.

Størst af dem alle er naturligvis eventyrparken Astrid Lindgrens Verden. Her kan du og børnene møde en bred skare af de fantastiske karakterer, som Lindgren har skabt: Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og mange flere.

Inden for 25 kilometer af centrum af Vimmerby ligger både Astrid Lindgrens barndomshjem, præstegården Näs, der nu er museum og åben for offentligheden. Eller man kan tage på en cykeltur til Sevedstorp, hvor Bulderby-filmene er optaget. Der er naturligvis også Katholt, hvor Emil fra Lønneberg er filmet.

Der er masser af overnatningsmuligheder i og omkring i form af både hoteller, hytter og camping.

Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Alle vi børn i Bulderby, Ronja Røverdatter etc. kan ses på C More.

North Bend i USA (Twin Peaks)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-13/20170520-134444-l-4200x2364ma.jpg
Foto: Jason Redmond/Reuters/Ritzau Scanpix

Lidt uden for Seattle i staten Washington finder du virkelighedens Twin Peaks, bare uden så mange af de mærkelige hændelser og spøjse karakterer.

Her skal du naturligvis besøge Double R Diner, eller Twede’s Cafe, som det nu hedder (der selvfølgelig serverer ’cherry pie, and a damn fine coffee’). Kort derfra ligger Fall City Roadhouse, der dannede rammen om The Roadhouse. Du går dog en mere familievenlig version i møde her end i serien. Du kan naturligvis også tage en tur ude i skovene, og prøve at finde indgangen til The Black Lodge … hvis du tør.

Hvis du vil tage turen som en ægte Twin Peaks-fan, er det kun ét rigtigt sted at bo. The Great Northern Hotel, der dog i virkeligheden hedder Salish Lodge & Spa og ser noget mere moderne ud inden i end i Twin Peaks. En overnatning koster fra 3.000 til 13.500 kroner pr. nat.

Twin Peaks kan ses på SkyShowtime.

Four Seasons Resort Maui (The White Lotus)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-13/white-lotus-hotel.png
Foto: HBO Max

Hvis du virkelig vil flotte dig, skal du hele vejen til Hawaii ved Four Seasons Resort Maui, hvor første sæson af The White Lotus er optaget. Forhåbentlig får du dog et bedre ophold end gæsterne i serien, hvis du skulle beslutte dig for at forkæle dig selv.

Som serien også viser, er der et væld af aktiviteter at vælge imellem. Alt fra helikopterture, dykning, sejlads, surfing, cykelture og meget mere. Nyd noget af det bedste mad, verden har at byde på i skønne omgivelser.

Det lyder lækkert, men det kræver nok, at du sparer lidt op eller måske vinder i Lotto, hvis du vil bo ligeså luksuriøst som Coolidge og co. En overnatning koster fra 10.000 til 200.000 kroner pr. nat. Til den pris må man håbe, at man i det mindste får en nat i den famøse Pineapple Suite.

The White Lotus kan ses på HBO Max.

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Guides