Serier | Guides

Hvis du kunne lide 'Power' og 'Narcos' vil du elske 'Snowfall'

AfBrian Mogensen
24. februar 2021
Foto: Snowfall sæson 3/HBO Nordic

Del artikel

Noget til næsen, hårde hvidevarer, snitter og Hvid Selvtillid. Kært barn har som bekendt mange navne, og få ”børn” er så kære som narkotika.


Disse socialrealistiske samfundsproblemer er også blevet et populært emne i tv-serierne og filmenes verden, og der findes et væld af gode kvalificerede bud på serier, der sætter fokus på den verden af forbrydelser, vold, smugleri, drama og mord, der er uløseligt forbundet med sneens fald.

Mange af dem er absolut værd at bruge tiden på. Som historien om Pablo Escobar og hans morderiske altruisme for det bolivianske folk, der blev dokumenteret og fiktionalisteret i serien Narcos. Eller den om James St. Patrick, der i serien Power balancerer natklublivet og ønsket om at forlade den kriminelle tilværelse, hvor han som pusheren Ghost er leveringsdygtig i alt, hvad hjertet kan begære.

Lyder det som noget for dig?

Så skal du tjekke Snowfall!

Alsidig skaber


Boyz ’n’ the HoodPoetic JusticeShaft2 Fast 2 FuriousThe People v. O. J. Simpson: American Crime Story

Det kræver nogle evner at kunne sprede sig så bredt. Og det viser Singleton til fulde, at han har med serien Snowfall, hvor fjerde sæson netop er udkommet på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Narcos sæson 3

Serien foregår i 80'ernes Los Angeles under den første crack-epidemi, der har været med til at forme og forstærke store dele af det farvede USA's senere sociale uligheder.

Om crack cocaine


Fordi det var langt mere vanedannende og meget billigere, blev det førstevalget for fattige amerikanere i 80'erne og 90'erne, og Ronald Reagans berømte ”War on Drugs”, blev af mange opfattet som en krig mod de fattige og særligt de farvede.

LÆS OGSÅ: Allerede? 5 serier, der sluttede ALT for tidligt

Snowfall holder ikke igen med at vise denne virkelighed. Serien fokuserer på Franklin Saint, spillet af Damson Idris (Black Mirror; Outside the Wire) tur gennem et Los Angeles, der i voldsom grad ender med at føle konsekvenserne af den krigslignende tilstand, narkotikaen skaber omkring sig.

Gode sammen


Og på den anden side af brættet venter Marcus Henderson (Get Out, Tacoma FD) i rollen som politisergenten Andre Wright, der er alt for bevidst om den indflydelse, Franklins forretningsmodel har på det nabolag, hvor de boede ved siden af hinanden.

Henderson og Idris er virkelig gode sammen, og balancen mellem deres kendskab og deres uundgåelige sammenstød er godt ramt, for selvom der til tider dukker lidt klichéer op hist og her, så leveres de på en fremragende måde, så det er nemt at tilgive.

LÆS OGSÅ: Min yndlingsserie: 'The West Wing'

Og så er der også lige hele den der situation med Wrights datter, Melody. En af seriens stærkere indslag, leveret i fremragende form af Reign Edwards (MacGyver, The Bold and the Beautiful). Edwards viser, at bare fordi man har medvirket i 267 afsnit af en sæbeopera, betyder det ikke, at man ikke kan spille skuespil.

Sympati og frustration i 'Snowfall'


Snowfall

John Singleton døde i 2019, og det er en skam, at han ikke kan se, hvordan Snowfall bliver bedre og bedre for hver sæson. Som enhver flink fortælleteknik-studerende lærer på grundkurset, har seriens skribenter forstået, at spænding kan laves på mange måder, og at man skal lade serien vokse i sit helt eget tempo.

Sæson tre sluttede med et brag, og alle, der har fulgt serien, føler sig stadig skudt lige i hjertet. Nu kommer så sæson fire, som vi har ventet på lige siden den der afslutning, der gjorde det hele vildt unfair, at vi har skullet vente SÅ længe!

Det bliver spændende at se, om det har været ventetiden værd.

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Guides