Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Framing Britney Spears' er "en rigtig trist historie"

AfSilke Bennekow
17. februar 2021
Foto: Framing Britney Spears/The New York Times/TV 2

Del artikel

Medmindre du lever under en sten, så har du nok set eller hørt hashtagget #FreeBritney.


Framing Britney Spears,

Der gik ikke mange dage, fra Framing Britney Spears ramte verden, til at hashtagget #FreeBritney kom tilbage for fuld skrald. Dokumentaren fra The New York Times blev sendt 5. februar 2021 og medførte en bølge af offentlig støtte fra alverdens kendte personer, lige fra Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker og Cher til Bette Midler. Og hvad handler det hele så om?

Hit Me Baby One More Time


I Framing Britney Spears fortæller en paparazzo om, hvor mange tusinde dollars et foto af Britney kunne indbringe, hvilket også forklarer, hvorfor hun var jaget så vildt. Det er i øvrigt den samme fotograf, som blev angrebet med en paraply af Britney, da filmen endelig knækkede for hende.

LÆS OGSÅ: Varm hygge eller kolde krimier: 5 nordiske serier til din vinterferie

Alt sammen til trods for, at han jo egentlig bare ville passe på hende, og at han jo slet ikke havde lyst til at være paparazzo (indsæt selv himlen med øjnene og grim smag i munden).

Gimme More


På baggrund af sin mere og mere ustabile tilstand mistede hun forældremyndigheden over sine to børn, og til sidst mistede hun sin frihed – hun blev umyndiggjort. Retten dømte, at hendes far skulle indtage pladsen som Britneys værge og forvalter af hendes formue. Her er der altså tale om en temmelig voldsom fratagelse af frihed. Helt ned til, hvem hun må få besøg af, om hun skal døgnbemandes, om hun må have kreditkort, og om hun skal på turné. Alt dette kom farmand Spears til at skulle bestemme.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i februar

Ud over at stille spørgsmålstegn ved denne beslutning, spekulerer dokumentaren i, om Britney gik med til alt dette for bare at få lov til at se sine børn igen. Få uger efter dommen fik hun nemlig tilkendt delvist samvær med sine børn igen.

I’m a Slave 4 U


Der er noget virkelig mærkeligt i, at Britneys far, som hun ikke har et specielt godt forhold til, og som ikke har været en tilstedeværende figur i hendes liv, skal stå for netop det – hendes liv.

LÆS OGSÅ: Her er forårets store serier på TV 2

Og endnu mere bekymrende bliver det, at der på hans kontrakt fremgår, at han modtager en procentdel af omsætningen fra hendes forretning. En, der har til formål at passe på et andet menneske, skal vel ikke også have en økonomisk interesse?

Toxic


Framing Britney Spears

De mener, der er noget ragende galt, og at Britney, via sin Instagramprofil, forsøger at sende en række nødråb om hjælp. Om det er lidt for meget sølvpapirshat eller ej, så påpeger dokumentaren, at der i hvert fald er truffet nogle afgørelser, som kan være svære at forstå.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: Your Honor, Lupin og Outlander

De mener, at forholdet mellem Britney og Jamie Spears er så dårligt, at han aldrig skulle have været hendes værge. Og det kan der unægtelig være noget om.

Oops!...I Did It Again


Lige med undtagelse af den førnævnte paparazzo er det helt normale mennesker, der på baggrund af deres profession, interesse eller fandom giver et bud på, hvorfor Britney er blevet frataget retten over sit eget liv. Der er rigtig mange afstikkere, og jeg har lyst til at smide om mig med indskudte sætninger så som ”og nu strejker hun!” eller ”Justin Timberlake malkede jo deres break-up!” osv. Men det må I selv se i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: What to Watch: Episode #1

Det, jeg sidder tilbage med, er følelsen af, at det er bare er en rigtig trist historie om en sangerinde, som overhovedet ikke har fået et ben til jorden men har måtte stå på mål for alverdens grænseoverskridende opførsler. Og inderst inde sidder jeg lidt og frygter, at jeg, med udgangspunkt i, at jeg ser dokumentaren og skriver anmeldelsen, bare endnu en gang hopper med på bølgen af at se hendes liv og alle dets facetter blive fremstillet. Dog trøster jeg mig ved, at dokumentaren har fået nok bevågenhed til, at der rent faktisk er sket skred i hendes sag og søgsmål om at få ændret værgemålet. Og så har den virkelig givet mig et rap over nallerne i forhold til, at jeg også har grinet af ”If Britney can survive 2007…”.

Fakta om 'Framing Britney Spears'

Instruktør: Samantha Stark
Manuskriptforfatter: Liz Day
Medvirkende: Britney Spears, Liz Day m.fl.
Antal afsnit: 1
Land: USA
Dansk premieredato: 15. februar 2021
Dansk streamingtjeneste: TV 2 PLAY

LÆS OGSÅ: Dyk ned i sexkulten NXIVM på C More

LÆS OGSÅ: Podcast: Holder 'Sex and the City' stadig?

LÆS OGSÅ: Knutby-mordet: Ny true crime-serie på vej til HBO Nordic

Del artikel

Læs mere omTV 2 Play

Andre Serier | Anmeldelser