Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: Your Honor, Lupin og Outlander

AfBrian Mogensen
8. februar 2021
Foto: Your Honor/HBO Nordic

Del artikel

Hvilke serier bør du se i denne ultrakolde februar måned? Vi guider dig til tre gode serier.


Det er ikke første gang, at vi ser serier, der netop har viden som det centrale element af fortællingen, men formatet er fremragende til at fortælle historier, hvor vi som seere kan dele den viden, vores hovedpersoner også besidder. Og nyde, hvordan omverdenen reagerer, når de bliver delagtiggjort.

Vi Elsker Serier giver her tre bud på serier, hvor viden og den efterfølgende konflikt ligger i hjertet af en superfed fortælling med gode omgivelser, godt skuespil og et lækkert plot, der alt sammen går op i en højere enhed.

Your Honor (HBO Nordic)


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/11/YHO-epi0101-12583-Ri-medium.jpg
Foto: Your Honor/HBO Nordic

Det er ikke altid nemt at være ærlig og stå ved sine fejl. Særligt ikke, når der er tale om et hændeligt uheld, der ender med et trafikdrab. Men det er situationen for den unge Adam Desiato i serien Your Honor. I stedet for at melde sig selv til politiet og lade tingene gå sin gang, går han i panik og stikker af fra stedet.

Adams far er en retskaffen og hæderlig dommer, Michael, spillet af Bryan Cranston (Breaking Bad, Malcolm in the Middle), og han opfordrer til at starte med sønnen til at melde sig selv. Men da han finder ud af, at offeret er søn til den lokale mafiaboss, får piben en anden lyd, og et kapløb om at få fjernet beviser presser Michael ud i en række situationer, der sætter hans forhold til loven, hans opfattelse af ærlighed og sine egne grænser på en alvorlig prøve.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i februar

For Michael bliver den viden et tveægget sværd, og i kampen for at redde sønnens kastanjer ud af ilden bliver en helt uskyldig tredje part pludselig suget med ind konflikten.

Der er slet ingen tvivl om, at Bryan Cranston er en fremragende skuespiller, og han giver Your Honor en ekstra dimension, netop fordi han er så dygtig, som han er. Serien er bragende spændende, og den tager nogle svingture, hvor man måske ikke lige havde forventet det.

Lupin (Netflix)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/01/AL_101_Unit_02417.jpg
Foto: Lupin/Emmanuel Guimier /Netflix

Hævn er som bekendt en ret, der bedst nydes kold, og for Assane Diop, der har ventet 25 år for at få hævn over den rige Hubert Pellegrini, må man sige, at temperaturen er iskold.

Hævntogtet starter for at få retfærdighed over Pellegrini for at have anklaget Diops far for at have stjålet en diamanthalskæde. Faderen bliver dømt for forbrydelsen og ender med at hænge sig selv i fængslet. Diop lader sig inspirere af en bog om tyven Arséne Lupin og bruger den som afsæt i en indviklet plan, der skaffer ham adgang til Pellegrinis verden af magt og jetset-pinger.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i februar 2021

Hovedrollen i Lupin spilles af Omar Sy (X-men: Days of Future Past, Jurassic World), og ligesom i filmen The Intouchables er han fortryllende karismatisk, og han passer perfekt i rollen. Diops plan er gennemtænkt og til tider næsten umanerligt komplicerede, men det bæres igennem af Omar Sy og et ellers velfungerende cast.

Outlander – Sæson 5 (Netflix)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/01/OUTLANDER2014_S05_Eps501_Photography-Episodic.jpg
Foto: Outlander/Aimee Spinks/HBO Nordic

Hvis vi ved noget vil ske, kan vi forhindre det, og det er netop kernen af serien Outlander, der siden 2014 har fortalt om den tidsrejsende Claire, der bliver sendt fra et krigshærget 1945 til 1743, og gennem seriens (indtil videre) fem sæsoner bliver suget ind i konflikterne mellem den engelske kolonialmagt og deres stridigheder med skotter, franskmænd og det nyligt oprettede Amerikanske Forende Stater i kampen om uafhængighed.

Femte sæson af Outlander samler op, hvor fjerde sæson slutter, og Claire, Roger og Brianna får nok at se til. Steven Bonnet vender tilbage, og livet i det lille hus på prærien er ikke helt så idyllisk, for spændingerne mellem kolonisterne, de indfødte og de engelske tropper giver masser af problemer, og forude venter uafhængighedskrigen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i februar 2021

Og den ved Claire så udmærket godt, at de bliver nødt til at forholde sig til.

Caitrona Balfe (The Beauty Inside, Super 8) og Sam Heughan (Doctors, The Spy Who Dumped me) vender tilbage i rollerne som Claire og Jamie, og serien har igen brugt mange kræfter på at følge de historiske begivenheder, og selvom der ikke er helt så meget tidsrejse med i femte sæson, holder serien tempoet højt, og der er masser af guf for fans, mens nye seere sagtens kan finde de gamle sæsoner frem og hoppe med på toget.

LÆS OGSÅ: What to Watch: Episode #1

LÆS OGSÅ: Robert Prisen 2021: Her er serie-vinderne

LÆS OGSÅ: Golden Globe Awards 2021: Og de nominerede er …

Del artikel

Læs mere omNetflixHBO Nordic

Andre Serier | Guides

Mest læste