Serier | Guides

Hvis du kunne lide 'Twin Peaks – The Return' og 'Channel 7' vil du elske 'Brand New Cherry Flavor'

AfBrian Mogensen
22. september 2021
Foto: Twin Peaks The Return/Paramount+

Del artikel

Er du til det mere absurde og uventede gys, er Brand New Cherry Flavor lige noget for dig.


Da blev værker som Twin Peaks og Welcome to the Dollhouse milepæle i industrien, deres navne og titler gik over i historien, og deres metoder bliver i dag undervist i på filmuddannelser og diskuteret af film- og serienørder over hele verden.

Resultatet er blevet navne som Aidan Chick, Yorgos Lanthimos og mange andre, der med deres krøllede og til tider virkeligt skræmmende hjerner har ramt publikum med større eller mindre succes.

Netflix har nu lanceret horror-serien Brand New Cherry Flavor, der er det seneste skud på stammen, og ligesom både Channel 7 og The Lobster formår serien at formidle det absurde med overbevisning.

Under overfladen


En ukendt person med styrhjelm på en motorcykel og en flok katte, der dræber og æder en prærieulv. De sædvanlige småtterier, du ved.

Drømmen om livet i Hollywood ender ikke som planlagt - som den slags så ofte ikke gør – og Lisas beslutning om ikke at ville acceptere verdens udfald leder hende ned ad en mørk sti. Hvor det hele meget hurtigt udvikler sig til andet og mere end en forudsigeligt tragisk og socialrealistisk serie om knuste filmdrømme, og en ny og meget vildere historie tager førersædet.

Det er svært at gå i dybden med seriens indhold uden at afsløre for meget, og samtidig er den så stopfyldt med uventede og anderledes sidehistorier, at vi sagtens kunne give den fuld gas med reference, uden at det ville afsløre noget som helst.

Den helt rigtige tone


Brand New Cherry Flavor

Serien er bl.a. skabt af Nick Antosca, der blandt andet har produceret en sæson Hannibal, og han formår at benytte de tips og tricks, som Lynch, Chick og co. brugte i flæng, uden at det bliver fortærsket.

Og endnu bedre vælger han nogle greb, der trækker en lige linje mellem den hårdtslående Twin Peaks-agtige surrealisme og nogle af de mere moderne måder at fortælle historier med … alternativt indhold på.

Og det fungerer overbevisende.

Det samme gør hovedrolleindehaveren, Rosa Salazar (Undone, Bird Box), der leverer en troværdig præstation som både stærk og egenrådig, og som til tider alt for langt ude, hvor hun ikke kan bunde.

Fint fra start til slut


Den snor sig gennem narrativerne for at ende med en afslutning, der efterlader seerne tilbage med en perfekt balance af afslutning og sult efter mere. For det er jo ikke rigtigt avantgarde, hvis alting blev serveret på et sølvfad.

Til gengæld er rejsen gennem Brand New Cherry Flavors verden varieret uden at blive for spredt fægtning, og den samlede oplevelse sætter sig fast i det bageste af hjernen.

Ganske ligesom filmskabere i samme genre har gjort i årevis. Og ligesom dem vil Brand New Cherry Flavor også blive bragt op om som eksempel på en genoplivning af det neo-surrealistiske anno 2021.

Så hvis den slags film og serier rammer plet hos dig, er serien et must. Har du et mere afslappet forhold til den slags, vil du stadig kunne finde glæde ved at se den – som den omgang horror, der ligger i kernen.

Brand New Cherry Flavor kan ses på Netflix.

LÆS OGSÅ: Dræberdukken Chucky genopstår i nye serie: Se traileren

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'Papirhuset' sæson 5 del 1: Heldigvis skal vi ”kun” vente til december for at få del to af femte sæson

LÆS OGSÅ: Stjernebesat True Crime-serie får dansk premiere

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Mest læste