Serier | Guides

Ikke noget at grine af: 5 komedieserier, der ikke er sjove

AfFreja Hertz Tefcke
14. april 2021
(Foto: The Big Bang Theory/CBS)

Del artikel

Alle har forskellige meninger om komedie, og hvad der er sjovt, når det kommer til komedie – meeeeen der er nu alligevel en hel del serier, der virkelig kæmper en brav kamp for at være sjove og slet ikke rammer plet.


Du kan også vælge at se dem bare for at finde ud af, om det bare er fis i en hornlygte.

Her er mine fem bud på komedieserier, der absolut ikke er sjove (selvom de prøver at være det)!

Joey


Streamingtjeneste: Blockbuster

Jeg elskede serien Venner lige så meget som alle andre, men der var virkelig ikke et behov for en spin-off – og slet ikke den spin-off, vi fik!

Joey følger (sjovt nok) Joey (Matt LeBlanc) i kampen om at blive skuespiller, mens hans søster og familien fylder hele scenen.

Det er meget simpelt sagt: Joey som karakter fungerede i Venner på grund af deres fælles kemi. Joey var en lidt dum, men kærlig karakter, men han bliver gjort 13.984 gange dummere i hans egen serie (spørg lige, om det giver mening), mens alle former for jokes og forsøg på komedie, der er skåret ud i pap, bliver proppet ned i halsen på os med dåselatter.

Kevin Can Wait


Streamingtjeneste: Ikke tilgængelig

Nogle gange skal man bare lade noget godt være i fred. Det er i hvert fald, hvad skaberne af Kevin Can Wait burde have gjort – og endte med at gøre, siden serien fik øksen efter første (og eneste) sæson.

Kevin Can Wait er et åbenlyst forsøg på at genoplive Kongen af Queens og samtidigt efterligne opskriften så meget, at der ikke rigtigt er noget originalt i Kevin Can Wait.

LÆS OGSÅ: Gensynsglæde: 5 serier du kan se igen og igen og …

Endnu engang får man blæst trommehinderne ud af dåselatter, og den humor, der allerede til dels var bagud i 90’erne, holder på ingen måde i dag. Det er ikke en serie, man får særligt meget ud af at se, andet end en eventuel hovedpine og et kæmpe savn til Kongen af Queens.

Merry Happy Whatever


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/11/MHW_102_Unit_00607_R.jpg
Foto: Merry Happy Whatever/Netflix

Streamingtjeneste: Netflix

Jeg ved ikke, hvorfor Netflix bestemte sig for, at de skulle have en serie, der var centreret omkring jul. Hvorfor det skulle gøres til en fuldstændig humorforladt og halv-forglemmelig sitcom, er jeg endnu mere forvirret om.

Dennis Quad spiller den overbeskyttende (og halv-sexistiske og vildt mugne) far, der samler familien til jul, og selvfølgelig følger der en masse shenanigans, der bare er hylemorsomme – hvis man er fem år gammel eller måske ikke har set en sitcom nogensinde før.

LÆS OGSÅ: STOP NU: 5 serier, der burde være stoppet efter sæson 1

Alle jokes er hørt før (og ofte bedre), og humoren, serien forsøger at få opstillet, er slet ikke holdbar. Det hele er sådan set lidt tåkrummende på den nederen måde, hvor man mest af alt bare får lyst til at slukke for serien.

Big Bang Theory


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/07/BBT8.jpg
(Foto: The Big Bang Theory/CBS)

Streamingtjeneste: Blockbuster

Jeg bliver sikkert upopulær her, men hold nu op, hvor er det altså trættende at se The Big Bang Theory!

Der er i min optik ikke særlig meget sjovt ved serien, men til gengæld er der meget humor, der skriger: ”hahahaha, jeg er klogere end dig, lær det, din bondetamp” og det er jeg altså ikke fan af.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Jeg synes bare ikke, at gentagelser af et enkelt ord (Bazinga var ikke sjovt til at starte med), simplificeringen af kvinder og deres intelligens og jokes om Comic-Con er sjovt. Så må andre grine højt af Sheldon, der banker på Pennys dør og gentager hendes navn, men det bliver ikke mig!

Married With Children/Vore Værste År


Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

Jeg har fuld respekt for, at tiden var en anden, og dermed var humoren også noget andet… Men det er altså svært at forstå, hvorfor Vore Værste År nogensinde var populær eller sjov.

LÆS OGSÅ: Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

Det er jo ikke sjovt, at et ægtepar hader hinanden så hamrende voldsomt, og at humoren ofte handler om enten at knalde udenom, slå hinanden ihjel eller bare generel hardcore sexisme og had til hele instituttet ”ægteskab”, og det er altså meget langt fra sjovt.

Faktisk gør det helt ondt af forsøge at se et afsnit nu, fordi det simpelthen er så tåkrummende. Øv!

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

LÆS OGSÅ: Fra komedie til gys: 6 gode film på Viaplay

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste