Serier | Guides

Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

AfSteffen Lomholt Pedersen
15. marts 2021
Foto: Raised by Wolves/HBO Nordic

Del artikel

Nogle serier går helt under vores radar, imens vi er optagede af det seneste afsnit af Homeland eller et gensyn med Game of Thrones. Derfor får du her vores bud på fem fantastiske tv-serier, der slet, slet ikke har fået nok opmærksomhed.


Castlevania


Netflix

Castlevania? Er det ikke det der videospil, der udkom for mange år siden til Super Nintendo? Og jo, det er lige præcis, hvad det er. Det er en spilserie, der begyndte tilbage i 1986, hvor det første spil i serien udkom til det hedengangne Famicom Disk System - Nintendo-konsollens forgænger. Sidenhen er det blevet til en lang række af udgivelser og re-releases i den populære spilserie, der handler om vampyrer, monstre, dæmoner og andet godtfolk.

I 2017 udkom den første sæson af tv-serien på Netflix, hvor vi følger vampyrjægeren Trevor Belmont, der bliver stemmelagt af Richard Armitage kendt fra Hobbitten-filmene. Til at begynde med vil Trevor egentligt allerhelst bare passe sig selv, men det varer ikke længe, før han blandes ind i et større plot, hvor Dracula forsøger at udrydde menneskeheden fra jorden. Det er en fantastisk flot animationsserie, der har et dragende og voldsomt plot i en forunderlig og hård verden. I dag er der allerede tre sæsoner på Netflix, men det er hurtigt set, når man først er kommet i gang.
Raised by Wolves
HBO Nordic

Det næste bud på listen er måske lidt kontroversiel, men det var måske ikke alle, der opdagede den fantastiske serie, der tikkede ind på HBO Nordic tilbage i december. Her havde Ridley Scott (Gladiator, Alien) dansk premiere på sin nye science fiction-serie Raised by Wolves. I serien følger vi to androider, der bosætter sig på en ukendt, mystisk planet, hvor de går i gang med at opfostre en gruppe menneskebørn i forsøget på at skabe en bedre verden. Det går dog ikke heeeeelt som planlagt ...

LÆS OGSÅ: Podcast: Anmeldelse af 'Raised by Wolves'

Den ene androide spilles af Abubakar Salim, som nogle måske vil genkende for sit stemmeskuespil i Assassin’s Creed og World of Warcraft. Den anden androide spilles af danske Amanda Collin, der har været med i en lang række danske film og serier, heriblandt Flaskepost fra P, En frygtelig kvinde og Sjit Happens. Ragnar-skuespilleren fra Vikings, Travis Fimmel, har også en birolle i serien som en religiøs fanatiker i en af de få tilbageværende grupper af mennesker. Alle tre bidrager til serien, der alt i alt er en bundsolid, dystopisk oplevelse med masser af mystik og sci-fi.

Boardwalk Empire


HBO Nordic

Umiddelbart lyder en tv-serie om spiritusforbuddet i 1920’ernes USA måske ikke så voldsomt spændende, men når det er holdet bag The Sopranos, der producerer den, så er det en anden snak. I Boardwalk Empire følger vi Enoch ‘Nucky’ Thompson, spillet af ingen ringere end Steve Buscemi (Fargo, Reservoir Dogs, The Big Lebowski). Enoch er kasserer hos bystyret i Atlantic City i New Jersey, men kører derudover et rimeligt heftigt sidegesjæft som gangsterboss og styrer i al hemmelighed alt, hvad der foregår i byen.

Serien kørte i fem sæsoner og dykker undervejs ned i en af USA’s mest særprægede tidsperioder. Der er et hav af kendte ansigter med undervejs i serien, der foruden forbuddet mod alkohol kommer omkring en lang række emner om blandt andet kvinders kamp for lige rettigheder, den irske borgerkrig og racisme. Det er en fantastisk velproduceret serie, der sågar har Martin Scorsese med på krediteringslisten. Det er seriøst ikke en serie, du skal snyde dig selv for!

What We Do in the Shadows


HBO Nordic

Hvis du savner en serie, der ikke tager sig selv alt for seriøst, så er What We Do in the Shadows måske noget for dig. I serien følger vi en gruppe vampyrer, der i mere end 100 år har boet sammen i deres hus på Staten Island ved New York. Serien er optaget i bedste dokumentar-stil, hvor karaktererne skiftes til at tale direkte ind i kameraet, ligesom du kender det fra The Office.

Det er sådan, vi følger den brogede gruppe, imens de bruger deres tid på at overtage verdensmagten ved at involvere sig i lokalpolitik, bliver bortført af hekse, der skal bruge vampyrsæd til deres rynkecreme, går til superbowl-fester uden at ane, hvad det er, eller bliver fanget af animal control, imens de er i flagermuse-form.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af What We Do in the Shadows

Det er en skøn og fjollet serie, der er skabt af Taika Waititi (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok) og Jemaine Clement (Flight of the Conchords, Legion). Helt klart et kig værd, hvis du er til sort humor og savner en god komedieserie. Der er indtil videre to sæsoner på HBO Nordic, og der skulle være en tredje på vej senere i år.

The Terror


Amazon Prime Video

The Terror er en horror-serie på Amazon Prime, som i hver af de to eksisterende sæsoner dykker ned i et lille stykke historie, hvor dramaet udspiller sig. I første sæson følger vi en gruppe engelske skibe, der er på en ekspedition på vej mod Nordpolen, hvor de leder efter den svært tilgængelige nordvestpassage. Inden de finder den, finder de dog først et mystisk og morderisk væsen, der jagter dem.

I sæson to befinder vi os i en amerikansk fangelejr, hvor japanske amerikanere under 2. Verdenskrig blev sendt i fangenskab af frygt for, at de ville slutte sig til deres hjemland. Også her bliver en gruppe mennesker slået ihjel på brutal vis af et mytisk væsen, hvilket forårsager skræk og rædsel blandt de resterende fanger.

LÆS OGSÅ: Top 5: Oversete uhyggelige serier

De to sæsoner er meget forskellige, men i begge tilfælde er det en utrolig fed præmis, der ligger til grund for en solid gyseroplevelse. Der er også et par kendte ansigter med undervejs. I første sæson medvirker eksempelvis Jared Harris (Chernobyl, Mad Men, The Crown, mfl.) som en af de engelske kaptajner. I anden sæson er George Takei med, som mange måske vil genkende fra Star Trek. Alt i alt er The Terror en ret unik tv-serie, der ikke minder om så meget andet, og så er det altid skønt med noget mere horror-indhold.

LÆS OGSÅ: 3 stærke krimiserier: Månedens serietip på C More

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: Ny Disney+-serie sætter nye standarder for dårlige serier

Del artikel