Kunne du lide Watchmen og The Umbrella Academy vil du ELSKE The Boys
The Boys er en serie for dig, der kan lide anderledes superhelteserier.
Hvor er jeg dog ved at være træt af superhelte. Superman er så kedelig, at jeg får lyst til at pisse i bukserne, bare for at der skal ske noget. Batman er deprimerende mørk, og Avengers er bedre til at stå rigtigt i de rigtige uniformer og det rigtige lys end at byde på noget tilnærmelsesvist interessant.
Og jeg er heldigvis ikke alene.
Flere og flere serier dukker op, der har et anderledes forhold til superhelte, heriblandt The Boys. Watchmen startede lidt trenden, hvor superhelten ikke bare kommer og redder dagen, men har et lemfældigt forhold til menneskeliv, et velvoksent ego og rent faktisk er en ”bad dude”.
LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Boys (sæson 1)
Formatet er eminent til at trække med over i TV-serierne, hvor der er noget mere plads og tid til at skabe interessante karakterer og give dem rig mulighed for at boltre sig.
Den uhellige treenighed
WatchmenThe Umbrella Academy
Det tredje gode bud er The Boys, som tilbyder en anderledes vinkel ovre på Amazon Prime. For her det ikke superheltene, der er … heltene. Snarere tværtimod.
Her er Superman ikke vokset op på en bondegård i det ærkeamerikanske og ultramoralske Kansas. Hans superheltevenner er ikke de altruistiske helgener, der beskytter verden mod truslerne udefra. Og drømmen om at være superhelt bliver udnyttet på det groveste af en multimilliardkoncern, der ingen kvaler har om at afpresse, udnytte og true sig vej til den næste dollar.
LÆS OGSÅ: Emmy Awards 2020: Her er vinderne
The Boys er skabt af Eric Kripke, der er manden bag Supernatural, og den er baseret på tegneserien af samme navn, der udkom i 2006.
Et knap så hændeligt uheld
Hunger Games, Star Trek: Lower Decks
Selskabet bag A-train og de andre ”Supes” er Vought International, der tilbyder Huey en net sum penge for at tie stille og bevæge sig videre. Men det kan han ikke, så da FBI-manden, Billy Butcher i form af Karl Urban (Dredd, Ringenes Herre) lover ham hævn over A-train og Vought, springer han på.
Samtidig følger den Erin Moriarty (Jessica Jones, True Detective) som pigen Annie January, der går under navnet Starligt. Hun er netop blevet optaget i The Seven, der er cremen af cremen af Supes. Det er en opfyldelse af alle hendes drømme, men den verden, hun er på vej ind i, tvinger hende hurtigt til at gå på kompromis med alle sine principper, og det efterlader hende tilbage med en sur smag i munden.
LÆS OGSÅ: Nyt ansigt på plakaten til The Boys sæson 3
Frontpersonen i The Seven er Homelander, der er så åbenlyst en kopi af Superman, at de ikke engang forsøger at skjule det. I hvert fald udadtil, for Homelander er firmaets mand, og Anthony Starr (Banshee, American Gothic) er en af seriens mest geniale elementer.
Superhyklere i The Boys
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: The Umbrella Academy sæson 2 er på højde med Stranger Things
I modsætning til de traditionelle superheltefilm, hvor de kulørte Avengers redder alting, og det eneste, du kan huske bagefter, er ka-pow, og hvem der så bedst ud i tætsiddende vinyl, så tackler The Boys en lang række problemstillinger, der er lige så relevante for den virkelige verden som i det mørke univers, hvor Vought dikterer betingelserne.
The Boys er bedre end det meste derude
The Boys
Den er ikke fritaget fra klichéer og fejltrin, men den tager heller ikke sig selv så forbandet seriøst, at det ikke kan tilgives, når den går i fælderne.
Hvilket også ville være mærkeligt for en serie, hvor en af hovedpersonerne kan tale med fisk.
Første sæson af The Boys udkom i 2019, og anden sæson har netop ramt streamingtjenesten Amazon Prime Video.