Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: The Umbrella Academy sæson 2 er på højde med Stranger Things

AfChristian Achton Friis
19. august 2020
Foto: The Umbrella Academy/Netflix

Del artikel

De følsomme supermennesker samles igen og leverer en flot anden sæson af The Umbrella Academy.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/08/TheUmbrellaAcademy_Season2_Episode2_00_03_13_04R.jpg
Foto: The Umbrella Academy/Netflix

Så kom den. Fortsættelsen til en af de mest overraskende, rørende og intense serieoplevelser, jeg havde set i 2019; anden sæson af The Umbrella Academy på Netflix. Ca. 1½ år efter første sæson blev der lagt ti afsnit op i ét hug i slutningen af juli. Jeg nød dem over ganske få dage.

Der er nogen, der bliver skræmt væk, når de hører, at en serie handler om folk med superkræfter, scifi og tidsrejser. Især, hvis konceptet bygger på en tegneserie, meldes der pas. Men vent et øjeblik, og læs med her. Der bydes på meget mere og meget andet i denne fremragende dramaserie med følsomme helte.

LÆS OGSÅ: The Umbrella Academy får nye ansigter i sæson 2

Som i alt andet drama handler det om mennesker og skæbner. I The Umbrella Academy er netop karakterarbejdet meget veludført og rørende. Og hvis jeg beskriver det, spoiler jeg ikke det vilde plot.

Det fremragende oplæg


Opbygningen er langsom og grundig. De forskellige skæve karakterer præsenteres med masser af menneskelige fejl og sider. Det er en dysfunktionel søskendeflok. De er alle født samme dag i samme minut, og alle har de ekstraordinære kræfter. Dette indser Mr. Hargreeves og adopterer disse syv børn fra forskellige egne i verden. Vi ser i flashback deres opvækst, der understøtter og forklarer deres sammenstød som voksne. Ingen ønsker en genforening, men noget er i gærde, og holdet samles for at løse en ret ultimativ opgave.

Modstanden udefra kommer fra en hemmelig organisation, der har mulighed for at rejse i tiden og justere hændelser. Persongalleriet er forrygende. Første sæson slutter med en af de vildeste dobbelte cliffhangere jeg nogensinde har set. Derfor var ventetiden hård.

Endnu en katastrofe i The Umbrella Academy


Hvor første sæson på virkelig smuk vis lagde ud i et roligt tempo, så karaktererne kunne sive ind, så begynder anden sæson midt i et nyt klimaks. Hvad og hvordan skal ikke afsløres her, men grebet er anderledes end tidligere i serien. I anden sæson kan klipning og fortællehastighed køres hurtigere, fordi vi kender personerne, der spæner rundt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Umbrella Academy

Igen fortælles der med flashbacks, hvordan fortiden farver deres valg og sind. Det vil sige, at jeg sad helt ude på kanten af stolen, helt investeret i deres handlinger. Uden særlig meget vold og action var jeg grebet af spænding. Det er der ikke andre superhelte-serier, der kan på den måde.

Menneskelige mennesker


Især er jeg vild med Aidan Gallagher som Five og Robert Sheehan som Klaus, der med hhv. arrogance og selvdestruktion er dejligt uimponerede over hele helte-fortællingen.

Elen Page er hentet ind som Vanya, der selvudslettende beskuer og føler. Bipersonerne er igen forrygende som i første sæson og skaber en god humorfyldt modvægt til de ret tunge skæbner. Blandingen er meget vellykket.

Smukt og frækt gennemført


Indie-præget fra tegneserien er lykkedes meget flot. Musikken er original og moderne uanset hvor i tidslinjen, vi befinder os. Alt i alt er det et virkelig gennemarbejdet og ambitiøst produktionsdesign, der er valgt her. Og det er jeg helt vild med i så stor en Netflix-produktion. Holdet får vist noget nyt for de mange seere, der heldigvis følger med.

LÆS OGSÅ: Månedens serieanbefalinger: Belgisk morddrama, usædvanlige superhelte og et sympatisk gensyn

Tegneserien af samme navn begynder at rinde ud. Der er tre fortællinger om The Umbrella Academy. Tredje runde af originalen er der taget hul på med anden sæson her. Om originalitet, stemning og persongalleriet kan følges op, når basismaterialet slipper op, bliver spændende.

I hvert fald slutter anden sæson med endnu et twist og en cliffhanger eller faktisk igen to. En tredje sæson er indiskutabel, og de må hjertens gerne fortsætte længere end det. Det er på niveau med Stranger Things i kvalitet det her; vi vil have mere.


Fakta om The Umbrella Academy sæson 2


Titel:

Skabere: Steve Blackman / Jeremy Slater

Medvirkende: Ellen Page, Aidan Gallagher, Robert Sheehan, Tom Hopper, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman mfl.

Antal afsnit: 10

Land: US

Produktionsår: 2020

Dansk premieredato: 31. juli 2020

Dansk streaming-tjeneste: Netflix

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste