Serier | Guides

Langt ude! Nye sæsoner, ingen nogensinde bad om

AfSteffen Lomholt Pedersen
6. september 2022
The Walking Dead
Nogen - stop 'The Walking Dead'! / Foto: Viaplay.

Del artikel

Hvis der er én ting, der er til at tude over, er det serier, der bare får lov at køre sæson efter, uden at nogen sætter foden ned og siger stop!


Vi har været omkring det før. Nogle serier får simpelthen lov til at køre i for lang tid, hvor du som seer står tilbage med en bitter smag i munden, når du tænker tilbage på, hvor godt det var til at begynde med. Og listen med kandidater er lang.


Derfor får du her, som supplement til vores første artikel med serier, der kørte af sporet, en ny liste med yderligere otte serier. Nogle af dem har kørt i seks sæsoner – andre i mere end 30. Fælles for dem alle er, at kvaliteten i de sidste sæsoner er langt fra det, vi så og oplevede i de første.

The Walking Dead


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/the-walking-dead-saeson-9-kommer.jpg

The Walking Dead begyndte i 2010, hvor vi for første gang møder politibetjenten Rick Grimes, spillet af engelske Andrew Lincoln (Love Actually, Afterlife, Teachers). Serien er baseret på Robert Kirkmans tegneserie af samme navn, hvor vi i første afsnit ser en intetanende Rick vågne op i en hospitalsseng til en ny verden, hvor kødædende zombier venter om hvert et gadehjørne.

De efterfølgende afsnit og sæsoner handler så om Rick, der forsøger at tilpasse sig en ny farefuld og horribel verden, imens han prøver at beskytte sin familie og sine venner. De første sæsoner af The Walking Dead byder på verdensklasse-underholdning. Det er desværre ikke tilfældet for de sidste, hvor serien begynder at blive repetitiv, og der er ikke et klart slutmål i sigte for hverken historien eller karaktererne i den.


The Walking Dead kan streames på Disney+, HBO Max og Viaplay

Lost


bedste amerikanske serier 00'erne
Foto: Lost / ABC / Mario Perez / Dominic Monaghan

En af de mest omdiskuterede slutninger på en serie til dags dato er stadig den fra Lost. Det begyndte ellers strålende, da serien debuterede tilbage i 2004, og særligt de to første sæsoner bliver hyldet af fans for de detaljerede karakterportrætter, medrivende mysterier og en intens historie.


Desværre knækkede filmen til sidst, og den sjette sæson formåede ikke at komme med et svar på alle de spørgsmål, som seerne sad tilbage med. Resultatet blev en halvtam affære, hvor en masse plot twists og cliffhangers blev tabt på gulvet. Lost havde ellers potentiale til at blive en af de helt store tv-serie-koryfæer.


Lost kan streames på Disney+

Dexter


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/jul_dexter.jpg

Seriemorderen med en samvittighed. Dexter begyndte tilbage i 2006 og fik - i første omgang - lov til at køre i otte sæsoner. Serien er skabt af James Manos Jr., der også har været med til at producere klassikerne Sopranos og The Shield. Da serien udkom, var Dexter et tiltrængt frisk pust inden for krimigenren, hvor det pludselig var morderen, der var helten.


Efterhånden som episoderne rullede hen over skærmen, slap Dexter dog taget i sit publikum. Hovedpersonen, spillet af Michael C. Hall, blev mere og mere ordinær, og serien mistede sin kant. Især den originale slutning var indestængt med en masse uforløst potentiale – og billedet var vist ikke meget anderledes for den nye sæson, Dexter: New Blood, der udkom tilbage i december 2021.


Dexter kan streames på TV2 Play og Paramount+

24 Timer


Kiefer Sutherland som Jack Bauer i '24 timer'
Foto: Disney+

*Tick tock tick tock* Selv om skaberne bag 24 Timer lige skulle bruge et par sæsoner på at fintune konceptet bag serien, er der altså grænser for, hvor meget én mand kan gå igennem, før det går hen og bliver urealistisk. Det var præcis det, der skete, da anti-terroragenten Jack Bauer dukkede op på skærmen tilbage i 00’erne.


Serien fik i alt otte sæsoner, hvor vi følger Jack Bauer, spillet af Kiefer Sutherland (Designated Survivor, Mirrors, A Time to Kill) redde nationen gang på gang. Til sidst virkede det, som om skaberne løb tør for idéer. Alle historierne tog afsæt i, at der var en dobbeltagent et eller andet sted, hvilket blev ret trættende. Seertallet faldt støt undervejs, og serien blev til sidst erstattet af Homeland.


24 Timer kan streames på Disney+

Klovn


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/06/Foto_-Per-Arnesen_TV-2.jpg
Foto: Klovn sæson 8/Per Arnesen/TV 2

Da vi for første gang så Frank Hvam (Dan-Dream, Casper & Mandrilaftalen) rende rundt på skærmen iført undertrøje og et par hvide underhylere, var det formentligt de færreste, der ville gætte på, at Klovn var en serie, der skulle løbe i ni sæsoner. Det er ikke desto mindre det, vi nu efterhånden er oppe på. 84 afsnit er det blevet til i alt ifølge IMDB inklusiv tre spillefilm.


Og jo, de nyere sæsoner kan da stadig byde på et godt grin eller to. Langt hen ad vejen er det dog bare mere af det samme, og vi savner noget fornyelse. Derudover har Frank efterhånden så meget med i bagagen, at det hele begynder at blive noget virkelighedsfjernt. Curb Your Enthusiasm, serien Klovn ofte bliver sammenlignet med, døjer i øvrigt med mange af de samme problemer.


Klovn kan streames på TV2 Play

Community


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/Community.jpeg

Joel McHale, Danny Pudi, Donald Glover, Chevy Chase, Gillian Jacobs, Alison Brie, med flere. Community bød på et skønt ensemble af skuespillere, da den første sæson så dagens lys tilbage i 2009. Seriens humor var moderne og frisk, men samtidig smart og gennemtænkt. Alt var godt indtil sæson fire, hvor det begyndte at gå galt.


Det startede med at Dan Harmon, seriens skaber, blev fyret. I den efterfølgende sæson forlod både Chevy Chase (Fars fede juleferie, Three Amigos!) og Donald Glover (Solo: A Star Wars Story, Atlanta, The Martian) så castet, og til sidst skiftede serien platform til det nu nedlukkede Yahoo! Screen. Det smittede tydeligvis af på kvaliteten, og Community stoppede efter den sjette sæson i 2015.


Community kan streames på Netflix

The Simpsons


The Simpsons
Foto: The Simpsons/Disney+

Det kommer måske ikke som den store overraskelse, at The Simpsons har sine bedste dage bag sig. Serien begyndte i 1989 og har hele 33 sæsoner under bæltet. 33 sæsoner fordelt på 731 afsnit, der især for mange amerikanere er forbundet med en masse nostalgi og følelser. Det er måske også derfor, at sæson 34 er lige på trapperne. Serien kan simpelthen ikke slutte.


Det er fortsat Matt Groening, James L. Brooks og Sam Simon, der står bag serien, og også mange af stemmeskuespillerne har været med fra start. Det hele er det samme, og det er måske netop seriens største problem. Det er ikke for sjov, at South Parkhavde et afsnit, der hed “Simpsons Already Did It”. Det er bare svært at forny sig selv, når man har været i gang i længere tid, end de fleste af os kan huske.


The Simpsons kan streames på Disney+

Grey’s Anatomy


Grey's Anatomy
(Foto: Grey's Anatomy/Viaplay)

Grey’s Anatomy er en dramaserie om livet på et amerikansk hospital, hvor vi følger læger, kirurger og sygeplejersker i deres professionelle og private tilværelse. Vores hovedperson er Dr. Meredith Grey, der bliver spillet af Ellen Pompeo (Daredevil, Old School, Moonlight Mile), som efterhånden har været igennem lidt af hvert i løbet af seriens levetid.


Ulykkelig kærlighed, bizarre dødsfald, ulykker og adskillige naturkatastrofer for blot at nævne nogle få. Grey’s Anatomy har været vidt omkring og er med tiden gået hen og blevet en parodi på sig selv. Serien har ikke budt på noget nyt længe, og mange af seriens faste medvirkende har efterhånden forladt serien. Serien kører stadig, og til oktober begynder dens 19. sæson. Hvorfor ved vi ikke.


Grey’s Anatomy kan streames på Disney+


LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2022

LÆS OGSÅ: De bedste serier i 2022 indtil videre

LÆS OGSÅ: Stop nu! 8 serier, der kørte af sporet i de sidste sæsoner

Del artikel

Andre Serier | Guides