Serier | Guides

De bedste serier i 2022 indtil videre

AfIsabella Lisberg
8. juli 2022
Serien 'Tokyo Vice' på HBO Max
Foto: HBO Max

Del artikel

Her halvvejs inde i året er det blevet tid til at gøre status på 2022-serieåret. Hvilke serier har gjort størst indtryk - og har på trods af det store udvalg gjort sig særligt bemærket i junglen af serier?

Her på redaktionen er der nogle enkelte serier, der er løbet med henholdsvis 5 og 6 hjerter, og særligt en type genre går igen i år.

Er der komik eller romantik på din top-5 over årets bedste serier indtil videre? Nej vel, heller ikke her. Ikke overraskende er det dramaerne, der topper vores liste, for hvem elsker ikke en god dramaserie. Til fælles har de også (næsten) alle sammen, at de har en fantasy-, adventure- eller sci-fi-vibe over sig. Har du ikke set nogle af nedenstående titler, anbefaler vi på det stærkeste, at 2022 bliver året, hvor du giver dig i kast med denne type serier, for kvaliteten er i top.

Her er de mest populære serier i 2022 indtil videre:

The Boys
Tokyo Vice
Halo
The Witcher
Stranger Things

The Boys

Antony Starr som Homelander i 'The Boys'
Foto: Prime Video

The Boys, som du finder tre sæsoner af på Prime Video, er … vanvittig! Serien er helt sin egen og svær at beskrive uden, at læsere, der aldrig har stiftet bekendtskab med serien, tror, at undertegnede skribent er blevet skrupskør. I serien The Boys er superhelte en del af hverdagen og knap så ekstraordinære som i mange andre superhelteuniverser. Udover at lave deres typiske heltegerninger, er de også superpopulære og promoveres nærmest som reality-stjerner.

I mange andre superhelteuniverser er det nærmest en selvfølge, at med ”great power comes great responsibility”. Det er ikke tilfældet her i The Boys. Her er magt berusende og årsag til korruption, så superheltene løber løbsk. Serien fokuserer på The Seven, de syv bedste superhelte, samt den håndfuld af ”almindelige” mennesker, der sigter efter at afsløre deres korruption. Holdet er ligesom Spice Girls ikoniske sammen, men ubrugelige hver for sig. Her findes et unikt og mærkværdigt persongalleri, som skal ses, ikke læses.

Serien er sjov, fandenivoldsk og vanvittig god. Sæson 3 scorer endnu 6 hjerter her på redaktionen. Dog skal det lige siges, at den er voldsomt uegnet for børn, da den indeholder både grafiske scener med beskidt sprogbrug, sex og blodige voldscener.

The Boys kan ses på Prime Video.

Tokyo Vice

Ansol Elgort som Jake Adelstein i 'Tokyo Vice'
Foto: HBO Max

Denne serie bliver af ingen ringere end skaberen af Vi Elsker Serier beskrevet som årets absolut bedste serie, indtil videre, og vi anbefaler den på det kraftigste.

Den unge journalist Jake Adelstein (Ansel Elgort, kendt fra filmene Baby Driver og West Side Story) bliver den første udenlandske kriminalreporter i Tokyo, nogensinde. I forsøget på at forstå det ægte, rå og brutale Tokyo drages han længere og længere ind i den kriminelle underverden, hvor information koster dyrt.

Jake allierer sig med efterforskeren Hiroto Katagiri (Ken Watanabe, kendt fra Inception og Godzilla) på den ene side af loven samt Sato (Shò Kasamatsu) på den anden side af loven. Sato forsøger nemlig at blive en del af den kriminelle organisation, Yakuzaen. Med venskaber på begge sider af loven bliver det på mange måder kompliceret for Jake at undersøge Tokyos mange hemmeligheder.

Tokyo Vice er drama, spænding og action af bedste kvalitet med en mørk og dyster billedside, kun lyst op af pulsende Tokyos ildevarslende neonlys.

Tokyo Vice kan ses på HBO Max.

Halo

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/03/Halo_105_2330_RT.jpg
Foto: SkyShowtime

Her er der godt nyt til gamerne. Paramount+ har serieficeret Xbox-spillet Halo. Hvis du er vild med Star Wars, The Expance eller lign. sci-fi-serier, så kunne Halo snildt være noget for dig. I Halo er menneskeheden ved at kolonisere rummet. Som vi kender det fra historiebøgerne i virkelighedens verden, leder opdagelsen af ny ukendt grund og kolonisering deraf til stridigheder om uafhængighed og handlefrihed.

Master Chief (Pablo Schreiber, kendt fra Orange is the New Black) er en af seriens hovedpersoner. En hjernevasket supersoldat, som er en del af Spartans. En hær lavet til at forsvare menneskeligheden fra udefrakommende trusler, men intentionerne er måske ikke så pure uskyldige som først antaget.

Halo er supersoldater, rumvæsner og kolonisering af planeter, hvor de første to afsnit bliver beskrevet som et decideret mesterværk. Er du sc-fi-fan, må du endelig ikke snyde dig selv for denne serie.

Halo kan ses på SkyShowtime.

The Witcher

Henry Cavill som Geralt i 'The Witcher'
Foto: Netflix

Teknisk set er The Witcher, sæson to, fra december i 2021, men der kom den for sent til at være med blandt sidste års favoritter. Tilbage i december fik den fuld plade, med 6 hjerter, af vores anmelder. Serien er blevet kaldt Netflix’ svar på Game of Thrones og er ligesom den og Halo baseret på et eksisterende fantasyunivers. Savner du middelalderviben, kan den anbefales. The Witchers historie dateres helt tilbage til middelalderen og omhandler Geralt (Henry Cavill, kendt fra Justice League og Enola Holmes). Han er en del af Witchers, som med deres overnaturlige evner jager monstre.

På ”Kontinentet”, hvor Geralt jager, findes der både elvere, varulve og dæmoner. Alt hvad fantasyhjertet begærer. Dette er krydret med action, kærlighed og intriger. Derudover er der et persongalleri fyldt med prinseser, troldkvinder og troldmænd. Så mangler du at fordybe dig i et solidt eventyr med masser af magi, anbefaler vi dig at se The Witcher.

The Witcher kan ses på Netflix.

Stranger Things

Stranger Things Gaten Matarazzo som Dustin Henderson og Finn Wolfhard som Mike Wheeler i 'Stranger Things'
Foto: Netflix

Er du endnu ikke hoppet på Stranger Things-toget, er det på tide at komme i gang. For i år kommer sæson fire delt i to med timevis af underholdning fra Hawkins. Da Will forsvinder fra Hawkins i starten af 80’erne sætter det den lille by på den anden ende. Will forsvinder, men en ung pige dukker op, Eleven. Wills venner, mor, byens lokale politibetjent og Eleven forsøger at løse gåden om Wills forsvinden. Hvad de finder er mildest talt ubegribeligt, og kampen mod det onde begynder.

Stranger Things er fra første sekund og indtil nu, i sæson fire, spækket med 80’er-nostalgi, både til øjne og ører. Gamle 80’er-hits bliver vækket til live sammen med generationens sprøde garderobe og frisure. Derudover er det en serie om venskab, kærlighed og mystik.

Serien har modtaget fra 4 til 6 hjerter af denne redaktion (sæson 4 har fået 5 hjerter) og er faktisk blevet bedre og bedre med tiden, hvilket er usædvanligt. Ofte falder kvaliteten af serier med stor hype og succes, jo flere sæsoner der kommer. Stranger Things har formået at holde kvaliteten hele vejen. Et must-see!

Stranger Things kan ses på Netflix.

Del artikel