Serier | Guides

Månedens serieanbefalinger: Nyfortolkning af Kong Arthur, politisk satire og en mystisk miniserie

AfAmanda Lee Edelstein
7. september 2020
Foto: Cursed/Netflix

Del artikel

Det kan være svært at beslutte sig for en ny serie. Af den grund får du her tre serieanbefalinger, så du ved, hvilke serier du med fordel kan sætte tid af til i september måned.


Nyfortolkningen: Cursed


Streamingtjeneste: Netflix

I disse tider kan det være rart med en eskapist-serie, der tager dig med væk fra bekymringerne i hverdagen. Dét kan Netflix’ satsning Cursed.

Serien tager udgangspunkt i den kendte fortælling om kong Arthur og sværdet Excalibur, men historien får et twist. For i denne fortælling er det troldkvinden Nimue, der besidder sværdet, og som leder et forfulgt folk i håbet om at kunne leve i fred. Den første sæson ligger klar til streaming på Netflix.

Cursed er reelt en coming-of-age-serie, hvor seeren følger Nimue i forsøget på at vokse med opgaven, mens hun prøver at tøjle sin magi. I serien bliver vi også introduceret til de klassiske karakterer i fortællingen: Arthur (som dog ikke er konge), Merlin, Uther, Morgana (som dog ikke har magi fra start) m.fl. Det er en nytænkende serie, der gør oprør med den traditionelle fortælling om det skæbnesvangre sværd Excalibur. Alene af dén grund er serien et kig værd.

Denne serie anbefales til personer, der er glade for fantasy, og som godt kan lide at drømme sig væk til en anden verden. Cursed er nemlig præget af overnaturlige elementer og karakterer. Serien er flot og medrivende – man skal blot lade være med at sammenligne den med den originale fortælling og i stedet se den som en nyfortolkning. Hvis du gerne vil have en mere klassisk kong Arthur-fortælling, så kan du i stedet kaste dig over serien Merlin, der også kan streames på Netflix.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2020: Hilary Swank, Jurassic World og Wallander

Se traileren til CursedDen sjove: The Politician


Streamingtjeneste: Netflix

I The Politician følger vi Payton Hobart, som kæmper en brav kamp for at få en politisk karriere allerede i high school. I anden sæson har Hobarts ambitioner drevet ham til at kæmpe mod den siddende senator i New York, Dede Standish (Judith Light, Manhunt). Serien er satirisk med en god del sort humor, så man skal være klar til WTF-øjeblikke og kunne grine ad det hele.

I seriens første afsnit kan det være svært at definere, om serien forsøger at være overdrevet politisk korrekt eller om den laver sjov. Heldigvis viser den sig at gøre det sidste. For der bliver gjort styg grin med politisk korrekthed i The Politician, hvilket er en rar afveksling fra så mange andre serier.

Hvorfor skal du se The Politician? Du skal først og fremmest se serien, fordi den er underholdende. Og så skal du give den chance. For man skal lige et par afsnit ind i serien, før den virkelig fanger – så giv den gerne lidt tid til at imponere. De to første sæsoner er tilgængelige på Netflix.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Politician

Se traileren til The Politician sæson 2Den mystiske: The Third Day


Streamingtjeneste: HBO Nordic

Én af de serier, jeg især glæder mig til at se, er The Third Day. Dette er en ny miniserie, som får premiere på HBO Nordic den 15. september. The Third Day er en thriller fyldt med mystik og har et fremragende hold bag sig. Serien er skabt af Felix Barrett og Dennis Kelly (Utopia) og består af i alt 6 afsnit.

Tre afsnit er instrueret af Marc Munden (National Treasure), de såkaldte ”Summer”-afsnit, og følger Sam (Jude Law, The New Pope) og hans oplevelser på en mystiske ø ud for den britiske kyst. De tre andre afsnit, ”Winter”-afsnittene, er instrueret af Philippa Lowthorpe (Call the Midwife), hvor vi på samme ø følger Naomie Harris’ karakter Helen, der er kommet til øen for at få svar på diverse spørgsmål.

At dømme ud fra traileren og skrivelser om serien vil jeg anbefale personer med interesse for det mystiske og uforklarlige at sætte tid af til at se The Third Day. Serien vil i hvert fald byde på spænding – og jeg tror, at det bliver en sådan serie, som man ikke kan slippe igen, før man har set den helt færdig. Jeg kan derfor kun anbefale, at man sætter tid af til at se serien i streg. Måske i løbet af en weekend?

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i september: Fargo, Jude Law og ny serie af Bombshell-instruktør

Se traileren til The Third Day


LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner i september 2020: Disney+, Yellowstone og interaktiv true crime-serie

Det var mine 3 serieanbefalinger, som du med fordel kan kaste dig over i september måned. Vær måned giver vi dig nye ideer til gode serier, der er værd at sætte tid af til. Følg med på Vi Elsker Serier sitet for ny inspiration.

Del artikel

Læs mere omNetflixHBO Nordic

Andre Serier | Guides

Mest læste