Serier | Guides

'Mad Men' 15 år efter premieren – Hvor er skuespillerne nu?

AfSigne Bjørg Granberg
19. juli 2022
Foto: Mad Men/AMC

Del artikel

Matthew Weiners prisbelønnede ABC-hitserie, Mad Men (2007-2015), står som et hovedværk i seriehistorien og var med til at give dramaserie-formatet kultstatus.

Mad Men fulgte over syv sæsoner de ansatte på det fiktive reklamebureau, Sterling Cooper, der huserede på Madison Avenue i New York i 1960’erne. Serien introducerede os for en perlerække af skuespillere, som ved seriens start var forholdsvis ukendte, men fik slået deres navne fast med syvtommersøm i takt med, at sæsonerne skred frem.

Den 19. juli er det 15 år siden, første afsnit af Mad Men havde premiere, og i den anledning har vi set på, i hvilke andre serier, nogle af hovedskuespillerne kan opleves i dag. Og hey, hvis man ikke gider at se dem i andre serier, kan man jo i anledning af jubilæet altid kaste sig ud i et gensyn med Mad Men – det fortryder man helt sikkert ikke!

Elisabeth Moss – Peggy Olson


The Handmaid’s Tale

Moss var fortjent nomineret til en Emmy hele seks gange for Mad Men, men vandt først prisen for sin rolle i The Handmaid’s Tale. Hun har siden fået stor ros for den glimrende miniserie Top of the Lake (kan lejes på SF Anytime og Blockbuster) og var nomineret til et hav af priser for filmen The Invisible Man (som også kan lejes på Blockbuster). For tiden er Moss aktuel i den nye serie på Apple TV+, Shining Girls.

Jon Hamm – Don Draper


Mad Men

Selvom Hamm har medvirket i adskillige serier og film (senest i Top Gun: Maverick) både under og efter Mad Men, er der ingen af disse præstationer, der når Don til sokkeholderne. Et par nævneværdige titler blandt disse er The Unbreakable Kimmy Schmidt (kan ses på Netflix) og Baby Driver (findes på både Netflix, Viaplay og Amazon Prime), og for nyligt kom det frem, at Hamm skal medvirke i femte sæson af hitserien, Fargo. Så der er velsagtens håb endnu for ”Don”.

Christina Hendricks – Joan Harris


Mad MenDriveThe Neon Demon

Efter Mad Mens afslutning har man blandt andet kunne opleve hende i NBC-serien Good Girls (kan ses på Netflix), Tin Star (kan ses på HBO Max), miniserien The Romanoffs (kan ses på Prime Video), og hun har også lagt stemme til adskillige tegnefilm- og serier.

January Jones – Betty Draper


Mad Men

Siden Mad Men har hun medvirket i en række mindre kendte tv-serier, blandt andre Netflix-serierne Spinning Out og The Politician samt komedieserien The Last Man on Earth (kan ses på Disney+)

Kiernan Shipka – Sally Draper


Således har hun bl.a. haft hovedrollerne i Netflix-serien, Chilling Adventures of Sabrina og i den helt nye dramaserie Swimming with Sharks (som pt ikke kan ses i Danmark). Senere i år medvirker hun i HBO-serien The White House Plummers over for Woody Harrelson, Justin Theuroux og Lena Headey.

Og lad os så ikke glemme Linda Cardellini (Sylvia Rosen), der siden Mad Men bl.a. har medvirket i Netflix-serierne Bloodline og Dead to Me, Maggie Siff (Rachel Menken), som i snart syv sæsoner har været en af de bærende kræfter i den populære serie Billions, Alison Brie (Trudy Campbell), der blandt andet har haft hovedrollen i Netflix-wrestler-serien Glow og Jared Harris (Lane Pryce), der har medvirket i glimrende serier som The Crown, Chernobyl og The Terror.

Del artikel

Læs mere omMan Men

Andre Serier | Guides

Mest læste