Serier | Guides

Redaktionen anbefaler: 5 gode grunde til at du skal se 'Beckham'

Af
Signe Bjørg Granberg
19. oktober 2023
David og Victoria Beckham til premieren på dokumentarserien 'Beckham'
David og Victoria Beckham til premieren på dokumentarserien 'Beckham' / Foto: StillMoving.Net for Netflix

Del artikel

Dokumentarserien om David Beckham ligger i øjeblikket nr. 1 på Netflix i Danmark, og det kan vi godt forstå. Vi guider her til, hvorfor du også skal se 'Beckham' – selv hvis du hader fodbold!

Vores anmelder skrev for nylig i sin anmeldelse af Beckham, at dokumentaren var "bingeværdig fodboldnostalgi", og det giver vi ham bestemt ret i. Men den er også meget mere end det, og med en redaktion, der både består af fodboldfans og det absolut modsatte, satte vi os for at finde ud af, hvorfor Beckham-dokumentaren appellerer til os alle.

Her er fem grunde til, du bør kaste dig over Beckham (pun intended), hvis du ikke allerede har gjort det.

1. Drengedrømmen der blev til virkelighed

Hvem kan ikke i et eller andet omfang relatere til at have kæmpet for noget hele livet – have øvet og øvet og øvet – for så at opnå det, man drømmer allermest om? David Beckham blev opflasket med fodbold, og han elskede det nærmest fra før, han kunne gå. Og med timevis af skudtræning og jonglering i baghaven, efterfulgt af benhård træning år efter år, lykkedes det ham at blive solgt til drømmeklubben, Manchester United. Sikke en drøm, sikke et talent, sikke en eventyragtig historie.

2. Er det en fodboldkamp, eller spændingsfilm, vi ser?

Og hvad så med den drømmeklub – kunne den noget? Hvorvidt man ved ingenting eller alting om Manchester United og klubbens gyldne år i slut 90'erne eller ej, gør egentlig ikke så meget. For i klipningen af og fortællingen om David Beckhams tid i både Manchester United, Real Madrid og på det engelske landshold, bliver man så tryllebundet af historien, at det egentlig ikke betyder noget, om man kan lide fodbold eller ej. Der er spænding på højt plan, som var det den seneste plottunge thriller af David Fincher, man var vidne til.

3. En Hollywood-historie af de helt gode (læs: slibrige)

Kan der skrives en bedre historie end den om den Prins Valiant-flotte fodboldspiller med det gudbenådede talent, der falder for den isnende smukke popprinsesse og hun for ham? I dag ville onde tunge nok have talt om et publicity-stunt for at få opmærksomhed, men "Becks & Posh" var ægte kærlighed lige fra starten. Purunge, megaberømte og modelsmukke gik de igennem ild og vand for hinanden, og mod alle odds – og med en kvalmefremkaldende ond tabloidpresse på nakken – er de stadig lykkeligt gift. Ish.

4. Je suis Victoria!

Det kan godt være, at mange fodboldfans (og berømte trænere!) beskyldte Victoria for at forpurre David Beckhams karriere, men i dokumentarens klare lys finder man ud af, at Posh har måtte sluge mange kameler undervejs og gjort sit for at holde sammen på familien. Og det til trods for en evig flytten rundt, belejring af deres private hjem (og børnenes skole!) fra pressen og diverse rygter om dit og dat. Samtidig har hun skabt sin egen karriere som succesfuld designer, og det må man altså tage hatten af for, alt taget i betragtning.

5. Drømmemanden David Beckham!

Uden at det skal blive helt underlødigt her til sidst, kan vi ikke komme udenom, at David Beckham er en usædvanligt tiltrækkende mand, og tilsyneladende også ca. verdens rareste menneske. Bevares, ret egoistisk til tider, men ikke desto mindre bundsympatisk og "likeable" for både mænd og kvinder. Han har indlevelse, selvironi, sårbarhed og styrke på samme tid. Suk.

Dokumentarserien Beckham kan ses på Netflix.

Del artikel