Film | Guides

Filmguide: 10 af de bedste krimithrillers på Netflix

Af
Signe Bjørg Granberg
10. oktober 2023Opdateret 23. januar 2024
Jake Gyllenhaal og Hugh Jackman i Denis Villeneuves mesterlige thriller 'Prisoners'
Jake Gyllenhaal og Hugh Jackman i Denis Villeneuves mesterlige thriller 'Prisoners' / Foto: Warner Bros. Pictures

Del artikel

Vintermånederne kalder på flere filmaftener derhjemme, og hvad rimer bedre på vintertid end en god krimithriller? Vi har fundet 10 af de bedste af slagsen på Netflix.

Reptile

Den hårdkogte politiefterforsker Tom Nichols (Benicio del Toro) kaster sig over en ny, kompliceret sag, der viser sig at være et mord udover det sædvanlige. Den unge ejendomsmægler Summer (Matilda Anna Ingrid Lutz) er blevet brutalt myrdet, og mistanken falder hurtigt på Summers kæreste, Will, spillet af Justin Timberlake. Filmen er instrueret af Grant Singer.

Prisoners

Den Oscar-nominerede thriller af Denis Villeneuve følger bortførslen af to små piger i Pennsylvania og den efterfølgende politiefterforskning af sagen. Da politiet løslader en ung mistænkt, vokser desperationen for at finde pigerne, og en af pigernes fædre tager derfor sagen i egen hånd. På rollelisten finder man bl.a. Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Melissa Leo og Viola Davis.

The Talented Mr. Ripley

I Anthony Minghellas Oscar-nominerede film fra 1999 bliver Tom Ripley (Matt Damon) sendt til Italien for at forsøge at overtale rigmandssønnen Dickie Greenleaf (Jude Law) til at komme hjem til USA. Tom bliver dog hurtigt forført af Dickies fascinerende livsstil, glemmer hvad han kom til Italien for og vil gøre alt - som i ALT - for at være som Dickie. Foruden Damon og Law finder man også bl.a. Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett og Philip Seymour Hoffman på rollelisten.

Fair Play

Emily (Phoebe Dynevor) og Luke (Alden Ehrenreich) har et passioneret forhold, som de dog holder hemmeligt på deres fælles arbejdsplads. En dag åbner der sig en mulighed for avancement på jobbet, og både Emily og Luke går efter positionen. Emily ender med at få jobbet, hvilket Luke ikke håndterer særligt godt, og snart udspiller der sig et toksisk psykoseksuelt drama imellem dem. Filmen er Chloe Domonts debutfilm.

Gone Girl

Gillian Flynns bestseller bliver her taget under kærlig behandling af thriller-mesteren David Fincher. Historien handler om Nick (Ben Affleck) og Amy Dunne (Rosamund Pike), der tilsyneladende har det perfekte ægteskab. Men da Nick på deres 5-års bryllupsdag melder Amy savnet, står det hurtigt klart, at der er et eller andet helt galt i deres forhold, og som seer bliver man oprigtigt i tvivl om, hvad der er op og ned, i takt med at sagen bliver oprullet.

Heat

Michael Manns klassiker fra 1995 forener to af Hollywoods sværvægtere, Robert De Niro og Al Pacino. De Niro er den kontrollerede mesterforbryder overfor Al Pacinos hårdkogte politimand. Filmen optræder på mange lister over alletiders bedste krimithrillers og er kendt for sit høje tempo og glimrende pingpong mellem de to hovedrolleindehavere på hver sin side af loven.

Undtagelsen

Et godt dansk bud på en krimithriller er den stjernebesatte Undtagelsen, der er baseret på Christian Jungersens fremragende bog af samme navn. I filmen spiller Danica Curcic, Amanda Collin, Sidse Babett Knudsen og Lene Maria Christensen de fire kvinder Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla, der arbejder sammen i en toksisk hverdag præget af magtkampe, alliancer – og dødstrusler!

The Good Nurse

Vi kipper også lidt med Dannebrog i The Good Nurse, eftersom det er danske Tobias Lindholm (Krigen, Efterforskningen), der har instrueret den stjernebesatte thriller med Eddie Redmayne og Jessica Chastain i hovedrollerne. Ikke ulig den danske serie, Sygeplejersken, handler filmen om en sygeplejerske fra virkelighedens verden, der med fuldt overlæg slog en masse patienter ihjel.

Fight Club

Den første regel i Fight Club er, at du ikke må tale om Fight Club. Mange vil nok nikke genkendende til citatet fra David Finchers kultklassiker med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollerne. Norton spiller den fortabte forsikringsmand uden navn, som en dag møder den karismatiske Tyler Durden (Brad Pitt). Deres møde bliver starten på en lyssky slåskampklub, "Fight Club", hvor man(d) kan flygte fra hverdagens kedelige trummerum. Men hvem pokker er ham Tyler Durden egentlig?

Collateral

Tom Cruise spiller den iskolde lejemorder, Vincent, der er i Los Angeles for at udføre en række mord. Han sætter sig ind i taxachaufføren Max’ (Jamie Foxx) bil og tvinger ham til at køre rundt til de forskellige drabsopgaver, der skal udføres over en enkel nat. Filmen, der er instrueret af Michael Mann, er en genrehybrid mellem neo-noir-thriller og hardcore action. Den blev nomineret til to Oscar-statuetter.

Alle de nævnte film kan findes på Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides