Serier | Guides

Top 5: Serier du skal se i sommerferien

AfSilke Bennekow
1. juli 2020
Foto: What We Do in the Shadows/HBO Nordic

Del artikel

Sommeren er over os, og selvom vejret (til tider) kan indbyde til dukkerter og sene aftener i haven/parken/ved vandet, så kan man også få brug for en pause fra udelivet og i stedet tage en tur på sofaen. Er du ikke lige til at stege i heden eller plaske i vandet, så er der her en top 5 over serier, du skal se i din sommerferie!

Sex Education sæson 1 og 2


Kan streames på Netflix

Hvorfor? Fordi det er en sød, romantisk og lærerig serie, som kun en gang i mellem får dig til at krumme tæer over akavede teenagere, pinlige mødre og forsøget på at score den eneste ene.

Ubekendt grund:

Netflix-serien Sex Education handler om teenager-drengen Otis og hans ufrivillige beskæftigelse som sexterapeut på sin high school. Otis er selv jomfru, ude af stand til at indgå i noget seksuelt med andre eller solo, men i kraft af sin mors stilling som sex terapeut ender han med at blive skoleelevernes go-to, når det handler om rådgivning omkring sex.

Det ambivalente forhold til stillingen som jomfruelig eftertænksom ”sex-terapeut” kombineret med Otis’ mors (spillet af Gillian Anderson fra X-Files!) meget åbne tilgang til samtaler om seksualitet skaber en masse akavede situationer, men som seer bliver man en smule forelsket på sidelinjen.

Sex Education giver minder fra ens egen gymnasietid, hvor det hele var ét stort rod af følelser og famlen i blinde. Det ville nok ikke have været helt dårligt at have kendt en Otis dengang. Skuespillet er herligt – især Otis’ bedste ven Eric spiller helt genialt. Savner du følelsen af sommerflirt kan dette meget vel være et godt alternativ, hvor det kun kræver et login til Netflix uden alverdens svedige kaffedates.

Dark


Kan streames på Netflix

Hvorfor? Fordi den er mega uhyggelig, og fordi finder sted i en tysk by, hvor det regner hele tiden, og hvor der foregår nogle meget mystiske ting. Børn forsvinder, der er et atomkraftværk som brygger, der er en uhyggelig grotte og fugle som falder døde ned fra himlen.

Har du ikke set Dark endnu, har du en rigtig god serie i vente.

Serien er tysksproget, men det glemmer man ærlig talt hurtigt, fordi handlingen er så fængende (du har også mulighed for at vælge en version, hvor de har dubbet serien til engelsk. Men lad lige vær’ med det).

Det klassiske lille landsbysamfund – eller?

Vi befinder os i den lille flække Winden i Tyskland, hvor Dark sættes i gang med et citat om, at tiden ikke er lineær, men i stedet lænket sammen i en uendelig cyklus. Herefter ser vi et selvmord, og så er stilen i serien ligesom lagt.

Vi finder hurtigt ud af, at et barn er blevet væk, og at det samme skete for 33 år siden, hvor det barn aldrig blev fundet. Winden er en by, hvor alle svor de ville flytte fra så snart de afsluttede skolen, men hvor ingen rigtig kom videre.

Dark skifter mellem at udspilles i henholdsvis 1980’erne og i nutiden, og rummer et temmelig komplekst persongalleriet. Men giver du lige serien et rigtigt forsøg, så er den bestemt dét værd. Tænd for Netflix, og drøm dig helt skyldigt hen til en regnfuld by, hvor det ikke er så lummert hele tiden.

True Detective sæson 1


Kan streames på HBO Nordic

Hvorfor? Selvom sæsonen godt nok er fra 2014, er den stadig en af de bedste serier i verden i min bog.

Historien om mord

Vi befinder os i svedige Louisiana, hvor vi hopper mellem tiden i 1995 og til 2012. To politimænd Marty Hart (Woody Harrelson) og Rust Cohleer (Matthew McConaughey) sættes i 1995 på sagen om mordet på en prostitueret kvinde. 17 år senere er de nødt til at genåbne sagen sammen med adskillige andre uopklarede forbrydelser.

Vi lærer de to detektiver at kende på godt og ondt, og vi finder ud af, at de ikke ubestridt er fede personer, men bare rigtig dygtige politifolk. Samspillet mellem de to kunne stå for sig selv, men handlingen er ligeledes med til at trække serien op blandt de bedste.

Så når du ligger og koger, så hop ind på HBO Nordic og forkæl dig selv med en serie, som efterlader dig med kuldegysninger og følelsen af, at du netop har nået toppen, når det kommer til geniale serier – også selvom det er anden gang, du ser den.

The Great


Kan streames på HBO Nordic

Hvorfor? Fordi vi også trænger til at se lidt mindre alvorlige serier her hen over sommeren. Serien er fra i år, og er en satirisk og komisk serie med et afslappet forhold til gengivelse af historiske dramaer – den er til gengæld helt utrolig sjov og bims.

Russiske kup og røverhistorier

Seriens omdrejningspunkt er historien om Catherine The Great og hendes ægteskab med den russiske kejser Peter III. Han er mildest talt en elendig kejser og en forkælet (voksen) snotunge. Catherine er derimod intelligent, visionær og dygtig til at overtale andre til at medvirke i hendes planer. Omend historien om plottet mod den russiske kejser (planlagt af Catherine!) er alvorlig, så er serien det ikke.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Great

Der er korte sekvenser, hvor man påmindes om, at det var en ret grusom tid, men alvoren opvejes af genialt skuespil, vanvittige dialoger og absurde situationer. Gør dig selv den tjeneste at tage et kig på HBO Nordics The Great. Det kan jo være Catherine klarer sig bedre end 2020.

What We do in the Shadows sæson 1 og 2


Kan streames på HBO Nordic

Hvorfor? Fordi det kan blive for meget med alt det sommer, og så kan vi jo joine fire andre, som ikke tåler dagens lys. Hop ned i den sorte humor, og tag dig ikke af hugtænderne – de bider kun lidt.

En såkaldt mockumentary

Her snakker vi hardcore sort humor, så du skal klart indstille dig på det, inden du går ind på HBO Nordic og begynder på denne serie.

Handlingen er simpel; vi følger fire vampyrer på Staten Island med deres ”tjener”, stakkels Guillermo. De bor i et bofællesskab, og det er på godt og ondt. Et filmhold følger de fire vampyrer og Guillermo. Og nå ja, så er der måske en enkel kameramand, som bliver spist undervejs, men det kommer sig jo ikke så nøje.

Serien bygger oprindeligt på filmen What We Do in the Shadows fra 2014, som absolut også er et kig værd, men man har lige i serien givet det et nøk opad, når det kommer til den absurde humor. Sæson 1 og 2 er tilgængelig på HBO Nordic, og vi er blevet lovet, at de indspiller en sæson 3.

Serien er hurtigt ædt (også uden hugtænder), da hver afsnit kun varer ca. 20 min, og der i alt kun er 10 afsnit pr. serie. Så lad din solskoldede krop få en pause, og dyk ned i en ”realistisk” forestilling om livet som vampyr på Staten Island.

LÆS OGSÅ: 6 serier du kan se frem til på Disney+

LÆS OGSÅ: 10 gode Netflix-serier du skal se i foråret

Del artikel

Læs mere omNetflixHBO Nordic