Serier | Nyheder

6 serier du kan se frem til på Disney+

AfClaus Holm
25. juni 2020
Foto: The Mandalorian/Disney+

Del artikel

Endelig er den her – næsten. Streamingtjenesten Disney+ kommer til Danmark den 15. september, og endelig kan vi se alle de gamle klassikere, vi alle elsker (og mange har købt i dyre domme på DVD …) Men selvfølgelig kommer Disney ikke kun med deres gamle indhold.

Selvom bagkataloget er både stort og spændende (udover tegnefilmene og Disneys egne film har de også rettighederne til 20th Century Fox film samt National Geographic), så er det store tilløbsstykke jo selvfølgelig de nye ting. Så hvad skal du glæde dig til, og hvad kan måske være grund nok til at tegne et abonnement?

Jeg har set lidt på de nye serier og fundet de serier, jeg glæder mig mest til. Nogle af dem vil være på streamingtjenesten med det samme, mens andre kommer i løbet af 2020 eller 2021. Da jeg jo er kendt som superheltefan, så er der en overvægt af disse.

1 – Muppets Now


Premiere 31/7, så den er tilgængelig når vi får tjenesten

Et moderne take på de kendte Muppet-figurer, selvom Disney efter sigende ikke er helt så moderne som den Muppet-serie, der blev lavet for nogle år siden, og hvor de nærmest lavede dem om til The Office.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af I Know This Much Is True

Seriens fokus bliver efter sigende Scooter, der skal levere en ny episde hver uge mod alle odds og med samtlige andre Muppets på nakken. Efter sigende vil denne serie være improviseret langt hen ad vejen, hvilket burde give en forfriskende ny måde at se de kendte figurer på. Som stor fan af The Muppets glæder jeg mig meget til at se dem igen.


2 – The Mandalorian


1. sæson ligger på tjenesten, sæson 2 vil efter planen komme i slut 2020

Star Wars er et af verdens mest kendte varemærker, men de tre nye film, der kom mellem 2015-2019, har delt vandende hos fans temmelig kraftigt. Uanset hvad man mener om dem, så kan man dog roligt se The Mandalorian – den har nemlig ikke noget med de nye film at gøre.

Serien handler om en dusørjæger af samme race som Boba Fett og hans eventyr. Han bliver spillet af Pedro Pascal, kendt fra Game of Thrones og Narcos. Serien har fået fantastiske anmeldelser og er skrevet og produceret af Jon Favreau – ham, der blandt andet startede Marvel-filmene med Iron Man. Det er også denne serie, der har Baby Yoda, som har taget internettet med storm og er blevet voldsomt populært som legetøj …


3 – Falcon and The Winter Soldier


Skulle have været klar i april 2020, men udskudt til 2021 på grund af COVID-19

Så er vi fremme ved den første superhelteserie, og denne her giver næsten sig selv. Efter Falcon fik Captain Americas skjold i Avengers: Endgame har vi vidst, at der ville ske spændende ting med figuren, og her får vi så hans eventyr sammen med Bucky alias The Winter Soldier.

Serien er det første officielle Marvel produkt i den såkaldte ”Fase 4” – altså, hvad der sker efter Endgame. Flere af de kendte figurer fra Captain Americas omgangskreds dukker op, blandt andet Sharon Carter, hans ekskæreste.

Skurken i serien er Zemo, den samme skurk som i Captain America: Civil War. Han spilles igen af Daniel Brühl. Serien skulle efter sigende være en action/buddy cop-historie, og med 25 millioner dollars pr episode i budgettet bliver den nok ret storslået.

4 – WandaVision


Premiere december 2020

Wanda Maximoff, også kendt som Scarlet Witch, mistede jo sin elskede Vision ret dramatisk i Avengers: Infinity War. Men nu er verdens mest magtfulde heks jo ikke sådan at standse, hvis hun får en idé …

Vi ved ikke meget om serien endnu, andet end at Wanda åbenbart skaber en slags parallelverden, hvor Vision er i live, men den er lavet efter et gammeldags sitcom TV-show. Vi ved også, at flere andre figurer fra filmene vil dukke op, blandt andet Monica Rambeau, som vi sidst så som en lille pige i Captain Marvel.

De få billeder vi har set indtil nu har været i sort/hvid, hvilket forstærker ideen af, at Wandas verden er modelleret efter 1960’ernes TV. Serien skulle blive både sjov og dramatisk, og meningen er, at den skal være en forhistorie til den næste film, som Wanda er med i, nemlig Dr. Strange and the Multiverse of Madness.

5 – Monsters At Work


Premiere forår 2021

Jeg elsker Monsters Inc. Det er efter min mening en af de bedste Pixar-film, og jeg har set den tusind gange. Derfor glæder jeg mig som et lille barn til at vende tilbage til Monstropolis og se Mike og Sully igen.

Historien kommer til at foregå efter filmen og handler om en nyuddannet medarbejder, der kommer til at arbejde sammen med Mike og Sully. Alle de gamle stemmer er selvfølgelig tilbage igen, og det tegner rigtigt godt.

6 – What If…?


Premiere forår 2021

Endnu en animationsserie, men denne gang i Marvel universet. What If…? er et klassisk Marvel-tegneseriehæfte, der udforskede, hvordan verden havde set ud, hvis noget centralt var blevet lavet om. Det kan for eksempel være ”Hvad hvis Peggy Carter var blevet Captain America?” eller ”Hvad hvis Loke havde fået Mjølner i stedet for Thor?”

Alle de kendte skuespillere lægger naturligvis stemme til deres egen figur i den animerede udgave, og det kan blive ret fornøjeligt at se nogle af de sære muligheder, der kan forekomme. Serien præsenteres af The Watcher, en kendt Marvel-figur fra tegneserierne. The Watcher bor på Månen og holder øje med Jorden. Her er det så ham, der foreslår de små ting, der skulle ændres for at verden måske ville se helt anderledes ud.

Er der ikke nogen af de ovenstående serier, der lyder som noget for dig, så fortvivl ikke. Disney+ kommer til at have noget for enhver smag, og der kommer blandt andet også en serieversion af High School Musical …

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Killing Eve sæson 3

Del artikel

Læs mere omDisney+

Andre Serier | Nyheder