Serier | Nyheder

10 gode Netflix-serier du skal se i foråret

AfAmanda Lee Edelstein
11. marts 2020
Foto: Netflix

Del artikel

Her får du mine bud på gode Netflix-serier, du kan bingewatche i løbet af foråret. De udvalgte serier er beskrevet i vilkårlig rækkefølge.

Sons of Anarchy


Sons of AnarchySons of Anarchy

I Sons of Anarchy følger vi Jackson ’Jax’ Teller (Charlie Hunnam) og hans evige kamp for at balance familieliv og en kriminel motorcykelbande. Du behøver dog langt fra være motorcykel-entusiast for at blive opslugt af Sons of Anarchy. Serien tager flere af livets store spørgsmål op og fokuserer en stor del af tiden på en mands kamp for at gøre det rigtige og bryde den sociale arv.

Skaberen af Sons of Anarchy, Kurt Sutter, har formået at skrue historien umådelig godt sammen, så handlingsforløbet har en naturlig udvikling. Derudover er der selvfølgelig fede optagelser og storylines, som fastholder seeren.

Du har desuden rigelig med afsnit at tage fat i. Sons of Anarchy består nemlig af 92 afsnit fordelt på syv sæsoner.

The Alienist (Sindssygelægen)


The Alienist

I The Alienist følger vi Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) og tegneren John Moore (Luke Evans) i deres søgen efter en seriemorder i New York i slutningen af det 19. århundrede. Kreizler arbejder som psykiater og har derfor evne til at sætte sig ind i bl.a. morderes tankegang. Serien er en kombination af gys, mysterier og drama, hvor man som seer også får et indblik i datidens samfund.

Serien tager udgangspunkt i bogen The Alienist, der er skrevet af den amerikanske forfatter Caleb Carr, og består af i alt ti afsnit.

Outlander


OutlanderOutlander

Caitriona Balfe og Sam Heughan er en stor del af Outlanders succes. De spiller utroligt overbevisende, og så kan man simpelthen ikke undgå at falde pladask for deres kærlighedshistorie. Gennem samtlige sæsoner formår Outlander at opretholde et højt spændingsniveau, og med en blanding af humor, vold, kærlighed og loyalitet fastholder serien sit publikum tryllebundet og higende efter mere.

Indtil videre er der fem sæsoner af Outlander, så du har altså rig mulighed for at benytte serien som en overspringshandling i de kommende måneder.

LÆS MERE: Bliv klar til Outlander sæson 5

Unbelievable


Unbelievable

I Unbelievable følger vi teenageren Marie Adler (Kaitlyn Dever, Last Man Standing) og betjentene Grace Rasmussen (Toni Collette) og Karen Duvall (Merritt Wever). Adler bliver udsat for voldtægt, men politiet tror ikke på hendes historie. Betjentene Rasmussen og Duvall opdager dog senere, at der er en sammenhæng blandt flere voldtægtssager, heriblandt Marie Adlers.

Netop fordi serien er baseret på virkelige hændelser, går den ekstra meget ind under huden på en. Samtidig yder hovedkaraktererne i Unbelievable, Dever, Collette og Duvall, helt fantastiske præstationer. Miniserien Unbelievable består af i alt otte afsnit.

The Witcher


The WitcherThe TudorsSherwood

Serien The Witcher er inspireret af bøger og computerspillene af samme navn. Du behøver dog ikke at have kendskab til nogle af delene for at forstå serien. Der kan være aspekter, som man kan have svært ved at forstå lige med det samme, men heldigvis bliver de fleste aspekter forklaret. Dét skaber dog også ’faren’ for, at man bingewatcher hele sæsonen på én gang, da man gerne vil have svar sine spørgsmål og konstant sidder med et ’hvad sker der nu?’.

På nuværende tidspunkt er der kun én sæson af The Witcher, men der arbejdes allerede på anden sæson. Og du kan godt glæde dig – der er bl.a. TO danske skuespillere med på rollelisten til den næste sæson.

LÆS MERE: The Witcher sæson 2 har fået nye cast-medlemmer

LÆS MERE: Anmeldelse af The Witcher

Our Planet


Our Planet

Dokumentaren er fyldt til randen med umådelig flotte optagelser, hvor man både ser dyre- og plantelivet helt tæt på og langt fra. Man får altså et unikt indblik i en verden, som de fleste mennesker normalt ikke kommer tæt på. Hele serien er bygget op af disse optagelser, og der optræder derfor hverken skuespillere eller eksperter. I stedet kan publikum nyde David Attenboroughs fantastiske forklaringer og behagelige stemme.

Our Planet var den første naturdokumentar, som Netflix kastede sig over. Serien består af otte afsnit.

Merlin


MerlinMerlin

Serien Merlin er inspireret af legenden om kong Arthur – dog med et twist. For i denne fremstilling af legenden følger vi nemlig troldmanden Merlin (Colin Morgan, Humans og The Fall), mens han vokser op og bliver opmærksom på sine egne evner.

Samtidig ser vi, hvordan Merlins og prins Arthurs (Bradley James, Medici og iZombie), den senere kong Arthur, forhold udvikler sig gennem serien. Det er dog også på lige netop dette punkt, at Merlin adskiller sig fra andre fortællinger af legenden, da de to karakterer i denne fremstilling er jævnaldrende.

Den medrivende serie Merlin består af fem sæsoner og har, foruden Morgan og James, blandt andre John Hurt, Richard Wilson, Angel Coulby og Katie McGrath på rollelisten.

LÆS MERE: Kan du huske serien? Merlin

The Crown


The CrownThe Crown

Umiddelbart kan jeg ikke sætte en finger på seriens opbygning eller skuespillernes præstationer, og derfor er den også med på min liste over gode Netflix-serier. The Crown er yderst gennemført og godt skruet sammen. Jeg var lidt nervøs, da Olivia Colman (Fleabag) og Tobias Menzies (Game of Thrones, Outlander) skulle erstatte Claire Foy (Wolf Hall) og Matt Smith (Doctor Who) som dronning Elizabeth II og prins Philip, Hertug af Edinburgh her i tredje sæson. Min bekymring var dog ubegrundet, da både Colman og Menzies gør et fantastisk stykke arbejde og endda formår at inkludere Foys og Smiths repræsentation af de to karakterer i deres egen portrættering.

Du kan se til og med tredje sæson af The Crown på Netflix, men sæson fire er sat til at blive offentliggjort i løbet af 2020.

LÆS MERE: Anmeldelse af The Crown sæson 3

LÆS MERE: I The Crown skal Margaret Thatcher spilles af…

The 100


The 100

De lever nu på en rumstation kaldet Arken og drømmer alle om at vende tilbage til jorden. Problemet er bare, at jorden stadig er radioaktiv efter atombombesprængningerne, og derfor er det ikke muligt for mennesker at overleve på planeten. Men hvad gør man så, når Arkens levetid løber ud?

The 100 har ufattelig mange twists og alternative handlingsforløb, så man som publikum aldrig sidder tilbage med en følelse af kedsomhed. Serien er virkelig en illustration af ’survival of the fittest’, hvilket både er underholdende og skræmmende på én og samme tid.

Denne apokalyptiske dramaserie består af seks sæsoner, men der arbejdes netop nu på en syvende sæson.

Friends (venner)


FriendsFriends

Selvom du ikke har set serien, har du formentlig hørt en del om den. Vi følger seks venner, Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Ross (David Schwimmer), Phoebe (Lisa Kudrow), Rachel (Jennifer Aniston) og Joey (Matt LeBlanc), gennem en årrække, hvor deres liv både går op og ned.

Serien er både underholdende, rørende og giver et indblik i livet som ung voksen. Én af de ting, der i den grad tiltaler mig ved Friends er, at de seks venner formår at holde sammen gennem årene på trods af deres forskelligheder. Og så kan man naturligvis ikke undgå at føle med karaktererne i løbet af serien – f.eks. har alle vist efterhånden en mening om, hvorvidt Ross og Rachel faktisk ’were on a break’.

Friends består af 236 afsnit fordelt på ti sæsoner, men afsnittene er hurtige at komme igennem, da de kun varer 20-25 minutter hver. Hvis du begynder på serien nu, kan du måske endda nå at se alle afsnit før reunion-afsnittet. Og hvis du er rigtig hurtig, så kan du nå det før reunion afsnittet kommer ud engang i maj 2020.

LÆS MERE: Hvad kan vi forvente af det nye Friends-reunion-afsnit?

Del artikel

Andre Serier | Nyheder