Serier | Guides

Tre gode grunde til at se den nye 'Super Pumped: The Battle for Uber'

AfBrian Mogensen
1. juni 2022

Del artikel

Tech-dramaet Super Pumped 'The Battle for Uber' lærer os bl.a., at man både kan være røvhul og likeable samtidig.


SuperPumped,

Den stjernespækkede første sæson har både Uma Thurman, Kyle
Chandler og Joseph Gordon-Levitt på rollelisten, og sammen med en spændende historie, er Super Pumped: The Battle for Uber en rigtig god investering af din tid.

Her er blot tre af grundene:

1. Historien er vanvittig


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/06/Super-Pumped_16_9_3840x2160px_5.jpg
Foto: Paramount+

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed, at Palo Altos gyldne ”tech-bros” har redefineret start-up branchen. Der er massiv interesse for de mange historier om de succesfulde virksomheder, der startede som en idé i nogens mors kælder eller onkels garage. Og da det ofte er meget unge mennesker, der rammer den gyldne idé, ender det ofte med, at turen måske tager nogle vilde sving på vejen. Både fordi manglen på erfaring danner grobund for hasarderede sats, og fordi mange penge som bekendt gør meget lidt for at skabe ansvarlighed hos denne type mennesker. Forestil dig så, at der er tale om
milliarder …

I Super Pumped spiller Joseph Gordon-Levitt rollen som Travis Kalanick, der var en af nøglepersonerne i Ubers succes. Kalanick formåede at trække massive investeringer til virksomheden, inklusiv 258 millioner dollars fra Google. Han slog San Franciscos kommunale embedsmænd, der desperat forsøgte at slå ham med lovgivning om taxakørsel, og han var tæt på at opkøbe konkurrenten LYFT. Men han endte også senere med at blive en del af et søgsmål fra Google mod Uber om tyveri af intellektuel ejendom. Han ignorerede
anklager om seksuelle overgreb, og han er kendt for at fejre Ubers succes med notorisk vilde fester, der stikker helt af. Meget af det er med i Super Pumped, og der er fuld skrue på.

2. Joseph Gordon-Levitt er fremragende


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/06/Super-Pumped_16_9_3840x2160px.jpg
Foto: Paramount+

Hovedrollen er gået til Joseph Gordon-Levitt, der er et at de helt store talenter i Hollywood. Det er ikke svært at se, for han brillerer i rollen som Uber-grundlæggeren, Travis Kalanick.
Gordon-Levitt leverer en præstation, der er svær at oversætte til enten-eller. Han er lidt et røvhul. Det er ikke så svært at gennemskue. Men de fleste, der kæmper for deres drømme med arme og ben kommer nogle gange til at give en albue hist og her.

Men hans fortolkning af Kalanick gør det faktisk svært ikke at sidde og heppe på ham. Selv når han bryder loven, overvåger passagererne, og hvad han ellers finder på. Meget af det er naturligvis manuskriptforfatternes skyld, men Gordon-Levitt er bare så bragende sympatisk, at det er svært at hade ham.

Det gør det endnu mere overbevisende at se Super Pumped. For pludselig har vi med en sympatisk tech-bro at gøre, og det er nyt for genren.

3. Serien kan meget med små armbevægelser

Der er rigeligt med klichéer i historierne om tech-verdenens enhjørninger. De fleste kan ses i Scorseses The Wolf of Wall Street, og derfor er det også forfriskende at se, at Super Pumped ikke ender i den samme blindgyde.

Vi behøver ikke at få vist megayachts og dyre biler for at få indtryk af, hvad det er for en verden, Super Pumped forsøger at vise. Faktisk er der utroligt lidt bling for en serie om millarder af dollars, og det giver plads til noget andet.

Det betyder ikke, at der ikke er gang i den, og vi ikke får både Tarantinos voice-overs, montagesekvenser og kæk dialog, der bryder den fjerde væg – sådan da – og Super Pumped er da tydeligt en del af den slags serier, der måske kan klassificeres som Start-Up-Dramaer.
Selvom der er meget fokus på lækker klipning og tempo, så er det stadig indholdet, der er i fokus. Derfor står vi tilbage med en serie, der faktisk bærer sig selv på den gode historie. Noget der er i fokus hos Paramount+, og det kan vi jo også kun bifalde.

Og når historien er god, er alt det andet bare kræs, der gør, at Super Pumped: The Battle for Uber er et must-see – og at vi kun glæder os til Paramounts anden sæson af Super Pumped, som dykker ned i Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerbergs rejse for Meta.

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samtidig finder du en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunder. Herefter koster adgangen til al indholdet kun 59,-/md.

Bliv kunde her

Del artikel