Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'The Tourist': En komisk thriller med en tilhørende stærk skuespilpræstation

AfSibel Türker
30. maj 2022
The Tourist / Foto: HBO Max

Del artikel


Skuespiller Jamie Dornan spiller sin rolle på højt niveau. Men er dét samt humor nok til at skabe en succesfuld serie?


Hukommelsestab i den australske ødemark


I The Tourist befinder vi os ude i den australske ødemark. Serien starter ud med, at vores hovedperson er involveret i en biljagt. Han bliver jagtet og kørt af vejbanen af en lastbil.

Da han vågner på hospitalet, ved han lige så lidt om, hvad der er foregået, som seeren ved. Nemlig slet ingenting. Han kan ikke huske, hvem han er, eller hvad der er hændt ham.


Vi skal nu sammen med hovedpersonen ud på en rejse for at finde ud af, hvad der er foregået, hvem han er, hvad han har lavet, siden der er så mange, der er efter ham, og ikke mindst, hvem det er, der er efter ham.

Skuespil i høj klasse


Jamie Dornan spiller sin rolle som den identitetsløse mand utroligt godt. Vi mærker hans frustration over sin situation hele vejen igennem, samtidig med at vi i den grad også føler med ham.

Det er tydeligt, at han føler sig ensom, og er meget bevidst om, at der desværre ikke er nogen, der virker til at savne ham. Hans skift mellem at være tilbagetrukken og stille til at være høj på adrenalin og handlekraftig er super godt portrætteret.

Danielle MacDonald spiller betjenten, der får til opgave at afhøre Jamie Dornan på hospitalet.

Kemien og dynamikken mellem Dornan og MacDonald er klart et af de bedste elementer i serien. MacDonald fungerer bare som usikker og ængstelig small town-færdselsbetjent, der har brug for meget større udfordringer end dem, hun bliver stillet.

Danielle MacDonald er en super bi-karakter. Hun er interessant og ekstremt nem at holde af. Man tager sig selv i at holde med hende og ønsker hende alt det bedste.

Hendes tilstedeværelse skinner så smukt igennem skærmen, og hun er bare en fornøjelse at opleve i The Tourist.

Sjovere end forventet


Vi bliver undervejs mere og mere overraskede, jo flere ting fra mandens fortid, der dukker op. Serien lægger op til en masse spørgsmål, men besvarer dem også ret hurtigt igen.


The Tourist er en rigtig god blanding af thriller og spænding, men der er også et godt drys komik med.


Dornan har perfekt selvironi over sin situation og bruger også gang på gang sarkasme og ironi for at håndtere omstændighederne, han er i. Flere steder får man faktisk mere følelsen af, at man ser en sort komedie end en thriller.

Lidt for længe om at komme igang


Serien holder et fint niveau af suspense, men desværre går der dog ca. halvdelen af serien, før jeg virkelig føler mig fanget, hvilket er ærgerligt, da den ikke har så mange afsnit at gøre godt med.

Sidste afsnit er klart det bedste og lægger da også fint op til, at vi højst sandsynligt godt kan forvente endnu en sæson.

Serien kunne hurtigt være blevet forvirrende for seeren at finde rundt i, men formår faktisk at skabe noget, der giver mening; den absurde situation taget i betragtning.

Glimrende underholdning


The Tourist er med sine seks afsnit ganske glimrende underholdning.


Igennem serien bliver vi guidet igennem, hvem manden er, og hvad hans fortid er, sammen med ham. Min nysgerrighed bliver holdt intakt det meste af vejen, og jeg interesserer mig for de forskellige personer og deres skæbner.

The Tourist kan ses på HBO Max.


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/3-hjerter.jpg

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser