Serier | Guides

Varm op til VM i fodbold med de bedste fodbolddokumentarer

AfCarina Nørgaard Schou
18. november 2022
vm i Qatar dokumentar
David Beckham og den unge fodboldspiller Bryan i 'Save Our Squad' / Foto: James Turner/Disney+

Del artikel

I denne weekend starter VM i fodbold, og hvad enten du følger med eller boykotter, findes der en lang række gode fodbolddokumentarer på streaming, du kan se. Vi har fundet de 6 bedste, der er både sjove, underholdende, tankevækkende og grusomme.

Verdens bedste VM


“Det her bliver verdens bedste VM,” lød meldingen fra FIFAs præsident, Gianni Infantino, om VM i Qatar. Men de mange historier om korruption, brud på menneskerettighederne og stadionbyggerier, der har kostet tusindvis af migrantarbejdere livet, har givet fodboldbegejstringen store ridser i lakken. DRs dokumentarserie Verdens bedste VM viser, hvordan vi allesammen står i et dilemma, når kampene fløjtes i gang i Qatar.


Verdens bedste VM kan ses på DRTV


Dokumentar om VM
Fra dokumentaren 'Verdens bedste VM / Foto: DR/Colourbox, Arne Stampe og Torben Kjærsgaard Madsen

Save our Squad with David Beckham


I serien vender den tidligere topfodboldspiller David Beckham tilbage til sine rødder i det østlige London for at hjælpe U14-holdet i klubben Westward. Klubben står uden en sejr for sæsonen, og Beckham bliver nødt til at trække på alle sine mange års erfaring i fodbold, hvis han skal have nogen som helst chance for at redde dem fra nedrykning.


Save our Squad with David Beckham kan ses på Disney+Nadia Nadim - Game Changer?


Den danske fodboldstjerne Nadia Nadim fik i den grad ørerne i maskinen, da hendes ambassadørskab for VM i Qatar blev offentliggjort. For hvordan kan man tillade sig at endorse et VM, der clasher så voldsomt med vores værdier om menneskerettigheder – selvom mange fodboldfans alligevel har tænkt sig at se med? Dokumentarserien følger Nadia Nadim gennem en udfordrende periode af hendes liv med genoptræning efter en knæskade og en shitstorm af dimensioner i pressen.


Nadia Nadim - Game Changer? kan ses på Viaplay.


Welcome to Wrexham


I denne dokumentarserie følger vi skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney og deres ejerskab af verdens tredjeældste fodboldklub, Wrexham Football Club. Fra Hollywood til Wales, fra banen til omklædningsrummet og kontoret til pubben følger vi med i hælene på de to filmstjerner, når de forsøger at navigere i alle aspekter i det at drive en fodboldklub, hvis lokalsamfund sætter deres lid til, at de kan redde klubben og dermed folks skæbner.


Welcome to Wrexham kan ses på Disney+FIFA: Fodbold, penge og magt


Der har gennem årene været masser af historier om korruption og magtmisbrug i fodboldorganisationen FIFA. Ledende medlemmer er blevet anholdt, mistænkelige pengetransaktioner afdækket, og rygter har svirret. Dokumentaren FIFA: Fodbold, penge og magt dykker ned i organisationens fortid og afslører, hvad der skal til for at blive vært for et verdensmesterskab. Men med det aktuelle VM i Qatar tyder noget på, at problemerne i FIFA ikke kun er noget, der hører fortiden til.


FIFA: Fodbold, penge og magt kan ses på Netflix


Galácticos


Alene titlen kan bringe gåsehud frem hos de fleste fodboldfans verden over. Historien omhandler Florentino Perez’ første periode som præsident for Real Madrid, hvor han satte alle kræfter ind på at gøre Real Madrid til den mest glamourøse og succesrige fodboldklub, verden havde set. Med spillere som Zidane, Beckham, Roberto Carlos, Morientes og træneren Vincent del Bosque blev begrebet Galácticos en realitet. Kom helt tæt på fortællingen om et af de mest ikoniske hold


Galácticos kan ses på Disney+


vm i Qatar dokumentar
Billede fra 'Galácticos' / Foto: Disney+

Del artikel