Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 nye serier til din juleferie

AfCarina Nørgaard Schou
22. december 2022
The Patient
Steve Carrell i 'The Patient' / Foto: Disney+

Del artikel

Det er højsæson for nye serier på streamingtjenesterne, og hvorfor ikke bruge juleferien til at give sig i kast med en af de mange nye gode serier, der netop har fået premiere? Hvad enten du er til action, krimi eller komedie, er der en serie til dig.

The Patient


Når psykiateren Alan Strauss (Steve Carrell) vågner en dag, er intet, som det plejer. Med en kæde om sin ankel og en skydedør af glas mellem ham og hans frihed.


Gerningsmanden bag Strauss’ kidnapning er en seriemorder ved navn Sam (Domhnall Gleeson). Det er langt fra så makabert, som det måske lyder, for Sams mål er ikke tortur og drab, men helbredelse. Så er scenen sat til at dykke ned i en seriemorders indre, som ikke er baseret på en sand historie.


Steve Carrell viser endnu en gang i The Patient, at han sagtens kan bære de mere dramatiske roller, han ellers normalt ikke forbindes med. Domhnall Gleeson leverer et skræmmende modstykke i en isnende underspillet præstation som seriemorderen.


The Patient kan streames på Disney+.The Sinner sæson 4


Igennem fire sæsoner har vi fulgt politimanden Harry Ambrose (Bill Pullman), mens han forsøger at opklare den ene mere opsigtsvækkende sag efter den anden. Samtidig med at hans indre bliver flået fra hinanden som følge af de forskellige forbrydelser, han kommer i clinch med.


I fjerde sæson er han flyttet til en lille ø i Maine. Efter begivenhederne i tredje sæson, er han egentlig stoppet hos politiet, men da en lokal fisker forsvinder sporløst, kan Harry ikke holder sig væk.


Serien er amerikansk krimi, når det er bedst. Harry lægger sig ind i slipstrømmen af politimænd, der har et plaget indre. Her har han for eksempler samtaler med den forsvundne Percy (Alice Kremelberg) og han hører lyde, som der umiddelbart ikke er nogen forklaring på. Tilsat et lettere okkult element bliver fjerde og sidste sæson af The Sinner en hjernevridende fornøjelse, hvor man bliver holdt på kanten af sofaen til allersidste sekund af bar spænding.


The Sinner sæson 4 kan ses hos Netflix fra 27. december.Doom Patrol sæson 4


Der findes ikke en mere absurd eller underholdende superhelteserie end HBO Max’ fremragende Doom Patrol. De foregående tre sæsoner bød på nogle af de mest vanvittige øjeblikke i serieland som f.eks. de groteske og glubske var-røve.


For det er nogle bizarre og usædvanlige modstandere, som den titulære dommedagspatrulje kommer ud for. Holdet består af robotmanden Cliff, Jane med de mange forskellige personligheder med hver deres superstyrke og den tidligere jagerpilot Larry, der har et energi-rumvæsen inde i sig. Læg dertil superhelten Cyborg som nu har fået fjernet sine kræfter, den gamle Hollywood-skuespiller Rita, som kan strække sin krop elastisk og den nyeste, formskifteren Rouge.


I den nye fjerde sæson, skal det umage hold forsøge at stoppe en dystopisk fremtid, hvor de alle er blevet dræbt. Synderne er de føromtalte var-røve, og selvom navnet lyder tilforladeligt, er de nogle bidske bæster. Der hvor Doom Patrol udmærker sig fra andre serier i samme genre, er dens evne til at kombinere indlevende drama, nuancererede personportrætter og langt ude humor.


Om ikke andet, skal man se den for scenen, hvor var-røvene leverer en lårklaskende sjov opførsel af nummeret Shipoopi fra musicalen The Music Man.


Doom Patrol sæson 4 kan ses hos HBO Max.Jack Ryan sæson 3


John Krasinski er tilbage som CIA-analytikeren Jack Ryan i seriens tredje sæson. Det bliver igen et verdensomspændende eventyr med større farer end nogensinde.


Jack Ryan arbejder nu som sagsbehandler i Rom. Her bliver han tippet om det for længst afsluttede Sokol Project. Et projekt igangsat af den daværende USSR-regering, der involverer at sprænge et atomvåben på amerikansk jord. Problemet er, at projektet er blevet genoplivet af russiske ekstremister.


Når Jack prøver at komme til bunds i sagen, vikles han ind i en større konspiration og beskyldes for forræderi. På flugt fra både fjender og venner skal Jack nu både rense sit navn og stoppe den kommende globale konflikt.


Jack Ryan sæson 3 kan streames på Prime Video.Tulsa King


Dwight ‘The General’ Manfredi bliver efter 25 år i fængsel sendt til Tulsa, Oklahoma for at oprette et kriminelt netværk. En opgave, han ser mere som en fornærmelse end en belønning.


Meget har ændret sig i løbet af de sidste 25 år, og Dwight kommer ud til en verden, han ikke kan genkende. Det fører til flere komiske situationer, og Stallone er det helt rigtige valg til at spille denne rolle. Med et hold farverige karakterer opbygger Dwight langsomt sin base, men både ordensmagterne og gamle fjender truer.


Tulsa King er en underholdende, let fordøjelig krimiserie med komiske elementer. Den har også hjerte med, når Dwight prøver at samle op på sine familietråde og fastholde en form for æreskodeks blandt de kriminelle, der er forsvundet, mens han har været buret inde.


Tulsa King kan streames på SkyShowtime.Kaleidoscope


Alene konceptet gør, at Kaleidoscope lyder som et must-see. En serie, hvor Netflix vil afspille hvert afsnit i vilkårlig rækkefølge, på nær det sidste, som altid vil være det samme. Ambitionerne fejler i hvert fald ikke noget hos serieskaber Eric Garcia og kompagni.


Omdrejningspunktet er en mestertyv og hans crew, der forsøger at lave et yderst spektakulært kup. Lykkes det, er gevinsten på over syv milliarder dollars. Spørgsmålet er dog, om alt går som planlagt, eller om grådighed, hævn og andre motiver ender med at sabotere kuppet.


Action-ekspert-instruktøren Ridley Scott er producent og Giancarlo Esposito – Gus Fring fra Breaking Bad og Better Call Saul – spiller hovedrollen som tyven Leo Pap. Enten bliver Kaleidoscope årets serie eller også en kraftig kandidat til årets værste.


Kaleidoscope kan ses hos Netflix fra 1. januar


Del artikel

Andre Serier | Guides