Serier | Nyheder

10 fun facts om Brooklyn Nine-Nine

AfFreja Hertz Tefcke
15. januar 2019
10 fun facts om Brooklyn Nine-Nine
(Foto: Brooklyn 99/NBC)

Del artikel

Hvis du er som mig, så er Brooklyn Nine-Nine en serie, der kan ses og genses godt og vel en gang om ugen.

Serien, der bygger på det daglige liv i Brooklyn PD og følger alle de forskellige karakterer, der arbejder der, er sjov og giver samfundskritik – og det er uden tvivl en af mine personlige binge-favoritter.

Hvis du er som mig, så er der lang tid til at vi får en ny sæson, og det kribler i hænderne på dig for at få noget mere! Læs med her, og find ud af noget nyt om skuespillere, fakta bag om scenerne, og meget mere.

Serien er faktisk filmet i L.A.

Det kommer måske som en overraskelse for de fleste seere, men selvom serien finder sted i Brooklyn, så bliver den faktisk filmet i L.A.! det meste af serien bliver filmet i CBS Studio Centre i Studio City i L.A., så alt, man ser i horisonten, er faktisk falsk!

Hele castet er blevet polititrænet

Selvom seriens hovedpræmis er humor og den måde, karaktererne interagerer med hinanden på, er store dele af serien også om politiarbejdet. Meget kan man lære som skuespiller, men lige det er nok lidt svært – så alle skuespillerne gennemgik polititræning og træning i at håndtere skydevåben.

Stephanie Beatriz (som spiller Rosa) har fortalt, at de var igennem en boot-camp af Glendale PD, for at lære alt, de skulle! Der er faktisk også reelle politibetjente som konsulenter på showet, når der er spørgsmål, der skal besvares. Og hvis det ikke er nok, så er skuespillernes skydevåben faktisk også ægte!

Improvisation er nøglen

Der er sindssygt mange sjove one-liners og åbningsreplikker – men mange af dem er faktisk improviseret under scenerne!

Andre Brauger, der spiller Kaptajn Holt, fortæller at de ofte gennemgik manus for en specifik scene 5-6 gange, og så en syvende gang, hvor alle skuespillerne fik frit spil til at hive alt, hvad de kunne ud af posen. Blandt andet er første sæsons ”Hej, kaptajn, velkommen til mordet!” (sagt til Kaptajn Holt af Jake Peralta) improviseret!

”Nine-Nine”-råbet er improviseret af Terry Crews

Terry Crews er efter sigende Brooklyn Nine-Nine's største cheerleader!

Når castet var i gang på en sen mandag, og alle var lidt sløve, begyndte Terry Crews på hans Nine-Nine!-råb, som motiverede skuespillerne til at gøre det en gang til.

Det er senere blevet inkorporeret i serien, netop af samme grund; motivation og fællesskab. FUN FACT: Jakes ”cool cool cool cool cool” var faktisk noget Andy constant sagde imellem scenerne, og det blev også skrevet ind i serien, som en del af Jake’s persona.

En del af castingen krævede at man kunne improvisere med Andy Samberg

Jeps, lige præcis! For at være sikker på at alle skuespillere kunne improvisere med Andy (og dermed ikke miste hovedet, når han improviserede under en scene) skulle de alle sammen igennem en improviserings-del af deres castingproces.

er titlen på dit sextape” bliver gjort både foran og bagved kameraet!

Når Amy og Jake kører deres ”(….) er titlen på dit sextape”, er det ofte noget de også har gjort, mens kameraet var slukket. Det meste af castet leger nemlig den her leg, mellem scenerne!

Andy Samberg og Chelsea Perretti har kendt hinanden ligeså længe som deres karakterer!

I serien har Jake og Gina været venner siden folkeskolen, og i virkeligheden har Andy og Chelsea gjort nøjagtigt det samme!

Andy og Chelsea gik på samme skole, og Chelsea var faktisk vild med Andy i deres yngre dage – nu er de bare hamrende gode venner, og griner tit over, at deres karakterer er ligesom dem; livet imiterer kunsten!... eller er det omvendt...?

Stephanie Beatriz og synet

Rosa Diaz er en boss-ass-bitch, og det kan man kun sige, at Stephanie også er! Hun er faktisk erklæret næsten blind, og bruger enormt stærk styrke i sine briller – men hendes karakter, Rosa, bruger dem ikke, så hun spiller sin rolle mens hun nærmest ikke kan se. Hun kan faktisk sjældent finde sin markering, når hun skal filme.

Terry Crews og tegne-evnerne

Terry Crews har været tegner i mange år; faktisk var hans allerførste job som 18-årig som retsalstegner for den værste mordsag i Flint, Michigan, og senere forsøgte han at få et job hos Disney ved at sende sine tegninger til dem. Hans evner som tegner bliver også flittig brugt i serien, og alle tegninger, han laver i serien er faktisk Terry Crews’ egne kreationer!

Læs også: 5 bedste serier på Netflix i 2018

Læs også: Anmeldelse af You

Del artikel

Andre Serier | Nyheder