Serier | Nyheder

10 ting du (måske) ikke vidste om Peaky Blinders

AfTenna Krupsdahl
20. august 2019
10 ting du (måske) ikke vidste om Peaky Blinders
(Foto: Peaky Blinders/C More)

Del artikel

Så er der ikke længe til den nye sæson 5 af Peaky Blinders kommer til live.

Og i seriøs spænding og med næsten udtømt tålmodighed, har jeg fundet nogle både sjove, men også interessante ting som i hvert fald er gået min næse forbi, så det skal naturligvis deles med alle jer andre serieinteresserede derude. Er du kun lige startet på den fænomenale serie Peaky Blinders om gangsterfamilien fra Birmingham, eller er du allerede hardcore fan af serien, så er der måske alligevel nogle ting, som du ikke vidste om serien og mændene bag. So here goes:

1

Peaky Blinders er en saga skabt af forfatteren Steven Night. Serien er bl.a. baseret på sande fortællinger fra hans egen far, hvis onkel var medlem af de oprindelige OG virkelige Peaky Blinders.

2

To af gangsterfamiliens brødrene Tommy Shelby (Cillian Murphy) og Arthur Shelby (Paul Anderson) har sammen med deres skumle forretningspartner og ærkefjende Alfie Solomons (Tom Hardy) alle tre tidligere arbejdet sammen med den berømte skuespiller Leonardo DeCaprio. I bl.a. biograffilmen Inception havde både Cillian og Tom fremtrædende roller og i The Revenant ligeledes Tom og Paul.

3

Tom Hardy (Alfie Solomons) har spillet den psykopatiske voldsforbryder Bronson i filmatiseringen af samme navn, som var instrueret af vores helt egen danske instruktør Nicolas Winding Refn.

4

Cillian Murphy kommer fra en skolelærer-familie, hvor han er ældste bror i en søskendeflok på fire. Cillian havde oprindeligt ingen intention om at gøre karriere som skuespiller. Han ville være en kendt rockmusiker og dannede sammen med sin lillebror flere små bands, hvoraf det mest succesfulde band fik navnet The Sons Of Mr. Greengenes, opkaldt efter sang af samme navn fra deres idol Frank Zappa. De blev tilbudt en pladekontrakt med Acid Jazz Records, som de dog afslog. Han gav også jura et forsøg, men dumpede til sin allerførste eksamen. Han begyndte derefter at forsøge sig med skuespillerlivet, hvilket senere viste sig at give pote, da hans succes som skuespiller indtil videre har vundet flere priser her i blandt en for bedste skuespiller i Peaky Blinders.

5

Der har gået rygter om, at den tidligere professionelle Manchester United fodboldspillerlegende David Beckham skulle være på rollelisten. Men det var også hvad det var, blot rygter. Han var dog på sættet under optagelserne til sæson 5, men det var kun fordi han er fascineret af serien - og så hans nye tøjlinje er inspireret af seriens vintagetidslomme.

6

Cillian Murhpy er tidligere blevet udråbt af det britiske trendsættende magasin GQ, som værende en af de 50 bedst klædte mænd i 2015.

7

Musikikonet David Bowie var en stor fan af Peaky Blinders og god ven af Cillian Murphy. Så gode venner at Cillian sendte Bowie den sixpence-hat, som han bar under sæson 1, i julegave. Senere returnerede Bowie som tak et billede af ham selv, hvor han bar den barberbladebesatte sixpence. Og for at ære det nu afdøde store ikon, vil sæson 5 eller 6 komme til at opfylde Bowies store drøm om at indeholde en af hans sange fra hans sidste album Blackstar.

8

I sæson 5 vil nogle af Shelbymedlemmerne ankomme til USA her i blandt Michael (Finn Cole som også pt er aktuel i serien Animal Kingdom). Disse nye scener i den kommende sæson blev oprindeligt filmet i Liverpool, men bliver skabt således, at man får indtryk af, at de er ankommet til Detroit i USA.

9

Det store britiske kvindelige rocktalent Anna Calvi, som blev nomineret til ”Sound of 2011” af BBC, skulle efter sigende have fået æren af at lave soundtracket til den kommende sæson 5 af Peaky Blinders. Hun er ikke kun en dygtig musiker med stor vokal styrke, hun har også store evner på en guitar. Hun har selv udtalt, at hun levede sig så meget ind i serien imens hun arbejdede på soundtracket, at hun ligefrem også begyndte at drømme om serien. Spændende hvad der kommer ud af det samarbejde.

10

Skaberen bag serien Steven Knight har allerede skrevet sæson 6 og vil efter sigende også komme med en sæson 7, som en slags "end of an era". Han har et ønske om at fortælle en vaskeægte og fuldendt historie om Shelby-familien og deres liv imellem to verdenskrige, og således slutte af med en sæson 7, hvor sidste afsnit afsluttes med luftsirenernes advarsel for begyndelsen på 2. verdenskrigs Battle of Britain.

Så alle jer fans derude både nye såvel som alle jer hardcore Peaky Blinders-fans, inklusive mig selv, har stadig masser af spænding og drama om gangsterfamilien Shelby at se frem og glæde sig til!

Se med på C More når de har eksklusiv premiere på 5. sæson af Peaky Blinders, der får dansk premiere 5 september 2019. Og husk, at du indtil da kan varme op med de første fire sæsoner.

Læs også: 5 grunde til at glæde sig til Peaky Blinders sæson 5

Del artikel

Andre Serier | Nyheder