Serier | Nyheder

10 ting, du (måske) ikke vidste om Stranger Things

AfFreja Hertz Tefcke
24. april 2020

Del artikel

Stranger Things

Her følger 10 ting, du måske ikke vidste om serien.

Titlen

Stranger Things er nok en af de mest kendte serietitler i nyere tid, men det var faktisk tæt på slet ikke at hedde det.

Faktisk skulle serien have heddet Montauk og finde sted i 1980’erne på Long Island, men Duffer-brødrene besluttede sig for at ændre stedet, da det gik op for dem, at det ville være svært at filme i løbet af vinterhalvåret.

Dermed blev titlen også ændret – heldigvis for det!

Montauk

Grunden til, at serien skulle have heddet Montauk til at starte med var ikke, at byen Montauk lå på Long Island, men faktisk fordi serien er baseret til dels (og tager lidt inspiration fra) på Montauk Projektet.

HØR OGSÅ: Podcast-anmeldelsen af The English Game

Montauk Projektet er et påstået statseksperiment, der fandt sted i 80’erne og involverede, at regeringen kidnappede børn fra Long Island for at eksperimentere med – og på – dem.
Creepy.

Lang audition

Duffer-brødrene holdt auditions for – hold fast på hat og briller – 906 drenge og 307 piger for at finde de skuespiller, der skulle spille børnene Dustin, Mike, Eleven, Lucas og Will i Stranger Things.

De fik desuden børnene, der aflagde audition, til at læse dele fra filmen Stand By Me som en del af deres audition, siden filmen var en stor inspiration for brødrene.

Upside down, topsy turvy

Man kender mest den anden dimension som The Upside Down, der blev gjort populært i første sæson af børnene – men faktisk har den dimension et rigtigt navn, nemlig The Nether.

SE OGSÅ: Traileren til Hollywood

Fordi det blev så populært at kalde det The Upside Down, hang navnet ved, lidt som på samme måde som The Shadow Monster, der i virkeligheden hedder The Mindflayer.

Indiana Jones = Hopper

David Harbour, der spiller Hopper i Stranger Things, ville gerne have, at han gik med hat som en hyldest til de klassiske film Indiana Jones.

Duffer-brødrene afslørede også i et interview med Entertainment Weekly, at David havde spurgt, om der ikke kunne være en gigantisk kampesten til at rulle efter ham på et eller andet tidspunkt i serien…

De er stadig usikre på, om han mente det alvorligt eller ej!

Steve, røvhullet med højt hår

Det var faktisk meningen, at karakteren Steve skulle have været et massivt røvhul, der virkelig havde problemer med at enes med de andre karakterer. Heldigvis var Joe Keery så sød, charmende og venlig, at de omskrev karakterens metoder og attitude, så han blev mere likeable i Stranger Things.

Det gjorde, at flere og flere fans nu ser Steve som en hamrende god babysitter eller adoptivfar til en bunke børn.

Pranksters

Børnene i Stranger Things fik alle sammen et ret tæt venskab på kryds og tværs, og det affødte en gode pranks på settet… Faktisk rigtigt mange.

Én af dem, der holdt produktionen tilbage i over en time i første sæson, var da Millie Bobby Brown, der spiller Eleven i serien, dukkede op på settet… Fuldkommen dækket af glitter.
Fra top til tå.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Stranger Things sæson 3

Demogorgon eller Jurassic park?

Fun fact: vidste du, at de fleste dinosaurusser i de originale Jurassic Park-film var animatronics?

Sådan var Demogorgon også opbygget i Stranger Things! Det var en robot, der var bygget til formålet og faktisk var den så realistisk og creepy, at flere af de meget yngre børn (blandt andet tvillingerne, der spillede Holly Wheeler) blev skræmt fra vid og sans.

Det kom blandt andet af, at de ”blade” der var på dens hoved (du ved, den med alle tænderne) levede dets eget liv, så de bevægede sig på bizarre og uventede måder.

Duffer-brødrene endte med at fortælle børnene, at demogorgon faktisk kom fra Monstropolis fra Monsters Inc.-filmene så de blev mindre bange!

Topløst show

Dacre Montgomery, der spiller Billy i serien, fik sin rolle på en ret uventet måde.

Han dansede nemlig topløs med en g-streng på til sangen Come on, Eileen i sin video-audition!

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Locke & Key

Heldigvis elskede Duffer-brødrene hans audition – de har selv fortalt, at de havde set over 1.000 videoer til rollen, og det var klart den mest besynderlige, bonkers og fedeste audition, de havde set!

Bobs overlevelse

Bob, spillet af Sean Astin i sæson 2 af Stranger Things, havde faktisk en ret kort levetid.

Han skulle rent faktisk være død noget tidligere i sæson 2, men alle kunne lide Sean Astin så meget, at de besluttede sig for at beholde ham i længere tid.

Hvad der er endnu værre er, at det faktisk var meningen at Will skulle have dræbt ham! Mindflayeren skulle efter sigende have dræbt Bob gennem Will – heldigvis skete det ikke.

Til gengæld var det Sean Astin selv, der bad om en voldsom død for Bob! #JusticeForBob

BONUS-FACTS:


  • Dart, det monster/sneglelignende væsen, Dustin finder i sæson 2, var komplet CGI

  • Hele castet har en gruppe-chat, de har døbt Stranger Texts

  • David Harbour er kæmpefan af Joyce og Hopper sammen, og har døbt deres forhold Jopper

  • Forholdet mellem Steve og Dustin i sæson 2 var ikke originalt i manuskriptet, men blev indført efter de to fik et specielt forhold mellem scenerne

  • Gaten Matarazzo kom selv på Dustins ”spinderi”, der er inspireret af lyden, Chewbacca laver


LYT OGSÅ: Podcastanmeldelsen af Tiger King

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste