Serier | Nyheder

3 karakterer vi glæder os til at følge i Game of Thrones sæson 8

AfClaus Holm
6. februar 2019

Del artikel

Nu hvor den sidste sæson af Game of Thrones står for døren, vil jeg benytte lejligheden til at spotlighte tre af de lidt oversete karakterer, som jeg personligt glæder mig til at se, hvad der sker med i sæson 8. For naturligvis glæder vi os alle til at se hvad der sker med Jon, Arya og Sansa, Jamie og Cercei – det siger jo sig selv. Men de lidt mindre karakterer – dem, der er vigtige for plottet, men kører lidt på sidelinjen – de fortjener også at blive holdt øje med. Man må dog huske på, at der er så meget hemmelighedskræmmeri omkring den nye sæson and nogle af disse godt kan vise sig slet ikke at dukke op – ikke engang IMDB har skrevet om folk er med i en episode eller ej. Men disse er mine personlige valg.

III. Gendry

Gendry var fraværende i flere sæsoner, før han vendte tilbage i sæson 7. Den tidligere smed, som først ledsagede Arya på rejsen nordpå mod Muren, så blev fanget af Broderskabet Uden Bannere og til sidst semi-voldtaget og brugt som blodmagi-ingrediens af Melisandra, havde siden da gemt sig i King’s Landing og tog med Jon Snow nordpå for at skaffe en af de udøde.

Gendry er uægte søn af Robert Baratheon, den sidste levende Baratheon i Westeros. Som uægte har han naturligvis ingen krav på sin fars hus og slotte, men han kunne være et godt bud på, hvem der ville ende med at sidde på tronen som retmæssig konge. (Han har faktisk mere krav på tronen end Cercei og alle hendes børn havde.) Han er ung, stærk, godhjertet og en god kriger – alt sammen selvfølgelig egenskaber, der ikke betyder noget som helst for at være en god konge, og som i Westeros faktisk oftere leder til en smertefuld død. Men man har jo lov at håbe. Han er i hvert fald mit personlige bud på den endelige konge af Westeros.

II. Daario Naharis

Vi har ikke set Daario siden sæson 6, hvor han af Daenerys blev sat til at passe på Mereen mens hun tog afsted for at erobre Westeros. Han har ellers været med hende siden sæson 2, først som en soldat og senere som hendes elsker. Derfor var han den eneste, hun kunne betro at holde freden i Mereen ved lige, og regere i hendes sted – han er et af de få mennesker, hun stoler på.

Der har aldrig været nogen tvivl om at Daario havde ægte følelser for Daenerys. Han har kæmpet for hende, reddet hende og generelt været en loyal rådgiver, ven og kæreste for hende. Desværre er han, som hun også taler med Tyrion om i sæson 7, en af den slags personer, som er modige nok til at udføre heroiske handlinger, der vil komme til at koste dem livet. Derfor kunne det også godt ske, at hvis Daario følger sin dronning og elsker over det smalle hav, så vil han ende med at give sit liv for hende. Det ville være en god afslutning for ham – i hvert fald bedre end at lade den trænede soldat og snigmorder sidde og rådne op i et administrationsjob i Mereen. Vi ved endnu ikke om Daario kommer med i den sidste sæson – skuespilleren har haft mundkurv på, og kan ikke fortælle om han har filmet scener til den. Jeg håber dog, at han får lov at mødes med Daenerys i det mindste én gang til.

I. Sandor Clegane (The Hound)

Hvis nogen har været igennem en karakterudvikling i Game of Thrones så er det Sandor Clegane. Han begyndte som bodyguard for Prins (senere Kong) Joffrey, valgte så at redde Sansa Stark fra de bøller der ville voldtage hende, forlod King’s Landing og rejste omkring sammen med Arya Stark for at få løsepenge for hende, blev næsten dræbt af Brienne, sluttede sig til en religiøs sekt og fandt fred – og mistede den igen, da hele hans sekt blev slagtet. Til sidst sluttede han sig sammen med Jon Snow og Daenerys for at rejse nordpå og kæmpe mod De Hvide Vandrere. Fra at være en samvittighedsløs slyngel og håndlanger har han truffet sine egne valg, formet venskaber (eller i hvert fald det tætteste, han kan komme på det!) og kæmper for første gang for andet end bare sig selv.

Jeg har altid holdt af Sandor Clegane – ikke mindst fordi så meget af hans historie er fyldt med tragedie. Hans ødelagte ansigt, som hans bror holdt ind i ilden da de var små, har altid været en form for skjold mod andre mennesker. Han hadede alle – og alle hadede ham. Sin bror, Gregor Clegane, også kaldet Bjerget, hader han dog mest af alle. Og selvom Gregor nu er død og genoplivet af Quburns magi, så er der ingen tvivl om, at de to mænd på et tidspunkt i sæson 8 vil mødes i kamp, ansigt til ansigt. Blandt fans omtales denne kamp som ”Clegane-Bowl,” efter Super-Bowl turneringen.

Om Sandor endelig vil slå sin bror ihjel (igen!) og få hævn for sit ansigt ved vi ikke endnu. Jeg håber personligt på, at han er en af de sidste, der er tilbage når støvet lægger sig.

Hvem er dine tre favoritter blandt de oversete karakterer? Skriv gerne i kommentarerne.

Du kan se Game of Thrones på HBO Nordic.

Læs også: Nyt fra Game of Thrones!

Læs også: Premieredato og ny trailer til Game of Thrones

Del artikel

Andre Serier | Nyheder