Serier | Nyheder

5 Film vi godt kunne se som serier!

AfKim Sørensen
29. august 2016
5 Film vi godt kunne se som serier!

Del artikel

Lad det være sagt med det samme, som serie-nørd bruger man rigtigt mange timer hver måned på at researche og tappe internettet for lige præcis det stof, der skaber basis for at skrive indlæg man selv ville læse.

Jeg har brugt timer på at finde ud af hvilke film diverse sites, forums, film- og serieeksperter gerne ville se som serier. Jeg har også selv et eksempel på en serie jeg rent faktisk ved skulle have været en serie. Det er meget lidt relevant for ikke serie-nørder men virkelig vigtig info for folk med en stor interesse indenfor dette felt.

Jeg har netop brugt mange timer på denne research, fordi jeg synes jeg løb ind i mange blindgyder og mange sites, hvor jeg ikke rigtigt synes at være enig i hvilke film man mente godt kunne laves til en tv-serie andre film måtte jeg blankt erkende ikke at have set, jeg er jo for pokker kun 30% film-nørd 10% menneske og 60% serie-nørd.

Til at starte med, skrev jeg at jeg kendte til en film, ja faktisk en ganske mesterlig en af slagsen som oprindeligt var tænkt som en tv-serie. Ikke overraskende er det en af mine favorit instruktører David Lynch og hans anmelderroste film Mulholland Drive, en film der af David Lynch ganske enkelt kaldes ”A love story in the city of dreams”.

Filmen Mulholland Drive var egentlig tænkt som en slags spin-off serie til kultklassikeren af samme instruktør Twin Peaks. Den havde både Mark Frost og David Lynch i instruktør-sædet og ABC som var selskabet David Lynch også havde haft lidt af et hårdt ægteskab med i forbindelse med Twin Peaks, var ment til at skulle sende serien Mulholland Drive.

Samarbejdet gik i hårdknude fordi ABC ganske enkelt ikke mente at serien kunne leve op til sin forgænger og blev derfor taget af plakaten. Det franske selskab Canal Plus købte siden rettighederne til piloten og med 50 minutters ekstra materiale, kom der en spillefilm ud af det, som blandt andet vandt gyldne palmer i Cannes.

Jeg kunne personligt godt have tænkt mig at se serien Mulholland Drive, men er nu fortrøstningsfuld når jeg ved at sæson 3 af Twin Peaks er undervejs!

Trailer til Mulholland Drive:

Der er andre film, hvor jeg personligt godt kunne se Netflix eller HBO gå ind og arbejde på et serie-univers ganske som vi har set med serier som: Bates Motel, Scream og Sherlock Holmes (først- og sidstnævnte dog med mest succes hvis man spørger mig) Jeg har derfor sammensat en liste med fem film jeg godt kunne se fungere som tv-serier.

5. The Matrix

Filmene om Neo og Morpheus som tog verden med storm, da den udkom er efter min mening et godt bud på film der på trods af at der allerede er lavet tre, sagtens kunne fungere som en tv-serie. Jeg begrunder det med at det er et univers som har mange forskellige side-handlinger og en evt. Spin-off ville være ret sandsynlig om det ville virke vil jeg lade være op til andre at vurdere, personligt synes jeg den første film var i en helt anden klasse end de to efterfølgere.

4. Jaws

Den frygtindgydende hvide haj i den Steven Spielberg instruerede klassiker Jaws eller på dansk kaldet Dødens Gab kunne efter min bedste overbevisning sikkert godt ramme en masse downloads på et streaming-site, det ville efter mening være naturligt at lave en serie hvor man fulgte nogle bi-karakterer i kølvandet på filmen med selve hajangrebene som en sidehandling til en reel serie om frygt i et lille samfund, her vil jeg med det samme sige at jeg ville være cleanet til skærmen fra start.

3. Wall Street

Hvis man kigger på finanssektoren og dens kriser sammenholdt med hvor gode f.eks. Netflix er til at analysere sig frem til ,hvad der interesserer mennesker og derefter lave serier om de emner, så kunne en serie om Wall Street, sagtens fungere efter min mening. Det store spørgsmål er om Gordon Gekko skulle være med, eller blot figurerer som en slags legende der refereres til i serien. Jeg mener denne serie vil have en god mulighed for at blive en succes hvis man fandt den rette vinkel og den rette instruktør.

2. Back to the future

Forestil jer en spin-off af universet hvor man ud fra den samme præmis om at kunne rejse frem og tilbage i tiden, genoplivede nogle af karaktererne evt. familiemedlemmer til Marty McFly og lavede en mere up to date version af denne 80’er klassiker, som måske kom ind omkring nogle af de helt store problematikker i verden i dag. Ja det kunne let blive noget værre crab men med lidt optimisme og en helhjertet kærlighed til disse universer kunne det også blive rigtig, rigtig fedt!

1. Seven

Hvis man forestillede sig universet i samme dystre stil som David Finchers gamle mesterværk, hvor man f.eks. lavede 7 afsnit med hver synd som omdrejningspunkt ud fra en ny mordgåde i hvert afsnit eller med en mordgåde og synderne som nyt tema i hvert afsnit, så tror jeg man kunne skabe et solidt fundament for en rigtig god serie. Personligt vil jeg nyde at stifte bekendtskab med universet igen. Spacey karakteren John Doe kunne måske fungere, som en slags Hannibal Lecter der assisterer med opklaringen af mordene. Jeg ville se dette som den ultimative transformation fra film til serie.

Hvad synes I om disse fem bud, har I andre ?

Se også dette bud på ti serier der kunne blive til tv-serier:
http://io9.gizmodo.com/5982528/10-movies-that-should-become-spinoff-tv-series-right-now

Del artikel

Andre Serier | Nyheder