Serier | Nyheder

5 nye serier jeg glæder mig til i år

AfKasper Skribent
4. januar 2019
The Mandalorian tredje sæson
Foto: Disney+

Del artikel

Et nyt år betyder nye serieoplevelser. Det har vi fejret ved at udpege fem nye serier, der forventes at have premiere i år, og som vi glæder os særligt til. Der skal sættes en tyk streg under ordet ”nye”, da listen ville blive umådeligt lang, hvis de gamle kendinge med tilbagevendende sæsoner også skulle med.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

De seneste år har Netflix produceret det ene true crime-hit efter det andet med serier som Making a Murderer, The Staircase og Wild, Wild Country. Det er derfor svært ikke at glæde sig, når man hører, at de producerer endnu en – endda om så profileret en personlighed. Serien kommer til at bestå af fire afsnit og vil indeholde hidtil uhørte lydoptagelser med Bundy. Seriemorder, kidnapper, voldtægtsforbryder, indbrudstyv, nekrofil og ifølge et hav af kvinder enormt charmerende og karismatisk. Instruktøren er den samme, som står bag den kommende spillefilm om Ted Bundy med Zac Effron i hovedrollen. Serien får premiere den 24. januar på trediveårsdagen for Bundys henrettelse.

Watchmen

Her har vi at gøre med en serie, vi allerede har skrevet en del om tidligere. For eksempel kom der i slut-november en kort, men tonesættende teaser fra serien. Her skrev vi også om det prominente cast i form af Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson med flere samt den dystre tone. En person, der dog særligt vækker min interesse, er Damon Lindelof, som tidligere har stået bag fantastiske serier som The Leftovers og Lost. Han gøres selskab af superkomponisterne Trent Reznor og Atticus Ross, der nok mest er kendt for deres samarbejde med David Fincher. Serien rammer HBO i løbet af 2019. Watchmen handler om et alternativt univers, hvor superhelte ses som forbrydere, og serien vil remixe kildematerialet fra de populære tegneseriehæfter.

The Mandalorian

Jeg er på ingen måde en Star Wars-nørd og kender kun til universet i det omfang, det er præsenteret i filmene. Når så store navne er tilknyttet, er jeg dog nødt til at se, hvad det går ud på. Blandt andre Bryce Dallas Howard (Black Mirror) og Taika Waititi (Thor: Ragnarok) i instruktørstolene. Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) som hovedforfatter. Pedro Pescal (Game of Thrones), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Werner Herzog (der typisk er bag kameraet), Nick Nolte (Warrior) på rollelisten indtil videre. Serien bliver beskrevet som en space opera og har fået følgende synopsis:

”The Mandalorian takes place after the fall of the Empire and before the emergence of the First Order and follows a lone gunfighter in the outer reaches of the galaxy far from the authority of the New Republic.”

Der hviler et stort pres på serien, som bliver en central del af at få nye kunder til at abonnere på den kommende Disney-streamingtjeneste, så mon ikke de gør sig ekstra umage.

The Witcher

Fans af bøgerne og spiladaptationerne ved, at der her er mulighed for et overdådigt fantasy-brag med monstre, episke kampe, smukke omgivelser og intriger. Henry Cavill i hovedrollen som Geralt og Lars Mikkelsen som troldmanden Stregobor. Lauren Schmidt Hissrich (Daredevil) som hovedforfatter og Alik Sakharov (Game of Thrones), Alex Garcia Lopez (Luke Cage) og Charlotte Brändström (Outlander) i instruktørstolene. Der er ikke meget andet at sige, end at hvis det her bliver lige så godt, som det har potentiale til, bliver det rigtig, rigtig godt. Premieredatoen kendes endnu ikke, men Netflix står bag.

Kommende Witherspoon-Aniston-Carell-projekt

Det her er en af de nye serier, jeg glæder mig allermest til – af flere årsager. Apple vil med serien forsøge at sætte sig ind i streaming-gamet, hvilket giver anledning til flere interessante spørgsmål. Hvad koster det? Hvem kan se det? Hvor ofte udkommer afsnittene? Uanset svaret er præmissen dog vildt interessant. Reese Witherspoon, Jennifer Aniston og Steve Carell er tilknyttet projektet, der har Kerry Ehrin (Bates Motel) som hovedforfatter og Mimi Leder (The Leftovers) som instruktør. Indtil videre ved vi kun, at dramaserien kommer til at gå bagom kulisserne på et nationalt tv-morgenprogram.

Læs også: 5 serier jeg glæder mig til i 2019

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i januar

Del artikel

Andre Serier | Nyheder