Serier | Nyheder

5 oversete serier du bør tjekke ud

AfJonas
20. august 2018
(Foto: The Leftovers/Warner Bros.)

Del artikel

Efter opfordring fra vores brugere på Facebook, har Vi Elsker Serier-redaktionen stukket hovederne sammen, og lavet en liste over 5 oversete serier, du bør se. Mange af de bedste serier får en masse hype og opmærksomhed, men hype følger ikke kvalitet som en naturlov, og vi har derfor listet 5 serier plus 4 boblere, som vi mener, fortjener mere opmærksomhed, end tilfældet er pt. Vi håber, at dette vil fungere som inspiration til mange timers kvalitets-binge. God fornøjelse.

Knæleren

Knæleren fra 2017 - der kan ses på Netflix - er et overset fransk krimimesterværk. Serien omhandler politiets jagt på en såkaldt copycat killer, men også mere end det. En af politimændene der jagter, er søn af den oprindelige morder, der nu kopieres - og mor og søns indbyrdes forhold blandes derfor ind i den aktuelle mordgåde. Knæleren er uhyggelig, visuelt flot og byder på en gennemført og raffineret kriminalhistorie. Et must-see for alle krimi-fans.

I den franske trailer herunder kan man - også selvom man ikke mestrer sproget - få en god fornemmelse af stilen, stemningen og alvoren i Knæleren:

The Leftovers

Komikken er til at føle på, når en serie med titlen The Leftovers figurerer på en liste over oversete/glemte serier. Men her stopper det sjove også. For serien er i bund og grund et skræmmende bekendtskab, der omhandler begivenhederne efter at 2% af verdens befolkning pludselig forsvinder.

Serien - der kan ses på HBO Nordic - er skabt af blandt andet Damon Lindelof, som mange vil huske fra Lost, og dens 3 sæsoner har imponeret os til en grad hvor Vi Elsker Seriers egen skribent Kasper, når han adspørges om den, siger: "The Leftovers er bare så ekstremt god". Dét skulle vist være anbefaling nok.

Se trailer til første sæson af The Leftovers her:

Hannibal

Alle danskere har en mening om Mads Mikkelsen - enten kan man lide ham, eller også kan man ikke. Lidt på samme måde forholder det sig med Hannibal, hvor Mikkelsen spiller hovedrollen. Men her på Vi Elsker Serier er vi altså fans, og mener, at det er en af de serier, der lidt for hurtigt er røget ud af folks hukommelse.

Hannibal mixer på bedste vis horror med psykologisk drama og selvom arven var svær at løfte (både for Mads Mikkelsen som Lecter, og for serien generelt i forhold til de klassiske film), mener vi, at den sidder lige i skabet. Forholdet mellem Lecter og Will Graham, der på samme tid er fjender og dybt fortrolige er mesterligt udført, og alene dette gør, at du bør tjekke Hannibal ud.

Traileren til Hannibal kan ses her:

Rome

Rome - der kan ses på HBO Nordic - er et overset episk drama. BBC satsede stort med denne serie fra 2005, og skuffede bestemt ikke. Er man til historisk drama, er Rome uden tvivl den serie på denne liste, som du bør kaste dig over med det samme! Vi følger Lucius Vorenus (Kevin McKidd) og Titus Pullo (Ray Stevenson), to 'almindelige' soldater, der får mere eller mindre markant indflydelse på store historiske begivenheder i den romerske verden, der udgøres af magt, rigdom og ære.

Rome er desuden et overskueligt bekendtskab. Seriens to sæsoner udgøres af i alt 22 afsnit, og de fleste vil derfor kunne være med, da det ikke kræver årevis af binge, at se den.

Mangler du stadig overtalelse, før du går i gang med Rome? Så tjek traileren til første sæson ud her:

BoJack Horseman

Vi har tidligere her på sitet rost BoJack Horseman (læs mere her), og forspilder heller ikke denne chance for at anbefale serien til jer alle. BoJack Horseman - der er skabt af Raphael Bob-Waksberg - skriver sig ind i kongerækken af syrede animationsserier for det voksne publikum, der ligeledes tæller The Simpsons, Family Guy o.lign.

Serien foregår i en alternativ virkelighed, hvor den afdankede 90'er-stjerne (og alkoholiske hest) BoJack Horseman kæmper med sit comeback til Hollywoods a-list. Sideløbende med seriens guddommelige humor byder BoJack Horseman også på seriøse overvejelser over tunge, svære emner som afhængighed, psykisk sygdom og den eksistens, vi alle kæmper med. Et lille mesterværk, som du ikke må snyde dig selv for.

Du kan se BoJack HorsemanNetflix og trailer til serien lige her:

Ovenstående liste er naturligvis ikke udtømmende, og der findes en masse andre serier, der har fortjent mere opmærksomhed. Boblerne på vores liste er Torchwood, Chuck, Dark og Wild Wild Country. Sidstnævnte er en sublim dokumentarserie om spiritualitet, hævn og storpolitik, og du kan læse vores anmeldelse via linket herunder:

Læs også: Anmeldelse af Wild, Wild Country

Læs også: Anmeldelse af Knæleren

Del artikel

Andre Serier | Nyheder