Serier | Nyheder

5 serier med betydningsfulde soundtracks

AfFreja Hertz Tefcke
13. november 2019
Foto: Will/TNT/Stofa

Del artikel

Nogle serier anvender musik til perfektion, og kan med musikken transportere dig direkte ind i de følelser, som er tilsigtet.

Nedenfor kan du se fem serier, som vi mener har et betydningsfuldt soundtrack, og som alle kan ses på Stofa – dog afhængigt af dit tv-abonnement.

Will


I serien forsøger den unge Shakespeare at bryde igennem som skuespiller, og vi får også lidt at vide om hans romancer. Serien foregår i et twist mellem klassisk Shakespeare og semi-moderne greb, hvor karaktererne bærer punk-rock-tøj, og koncertplakater hænger som i 60’erne. Og så til musikken: For lige netop dén sætter Shakespeare ind i et semi-moderne univers, hvor vi eksempelvis hører bas-gangen til We Will Rock You, mens vi ser et Shakespeare-stykke blive stablet på benene.

Soundtracket indeholder blandt andet London Calling af The Clash og mange andre, der har deres rødder i punkens musik, der parret med Shakespeares tid og lækre kostumer giver Will et særligt udtryk.

Nævneværdig del af soundtracket: Lovesong (remastered) af The Cure

Se traileren til Will


Krøniken


Krøniken

Det passer perfekt ind i tiden, rammer lige ind i hjertekulen og får dig til at føle en pokkers masse ting – og så er det en dansk serie med fokus på danske kunstnere, så hvad mere kan man bede om?

Nævneværdig del af soundtracket: Baby’s Got a Lovely Bunch of Coconuts af Tango Orkesteret og Frederik Damsgaard

Game of Thrones


Game of ThronesThe Rains of Castamere.

Sindssygt godt komponeret, smukt udført, og musikken fanger virkelig én som seer og bringer én fuldstændigt ind i afsnittene (eller dødsfaldene), uden at det føles tvunget. Det er en fantastisk måde at tilgå klassisk, instrumental musik, der virkelig får dig til at føle… Ja, alt.

Nævneværdig del af soundtracket: The Rains of Castamere af Tina Guo

Condor


Seks Dagesix days of the condor

Serien er dyster, mørk, skæv og helt igennem fantastisk, og dens soundtrack løfter serien endnu højere, end skuespillet og handlingen ellers gør – det moderne musik fylder godt og har en evne til at tage dig med ind i karakterernes tanker.

Nævneværdig del af soundtracket: No Love Lost af Joy Division

Ash VS The Evil Dead


Alle sange er lidt skæve, lidt underlige, men super sammensat til afsnittene – faktisk understøtter de fleste af sangene afsnittene helt perfekt, og det giver en fornemmelse af, at man selv er med.

Selvom der er kaos og dæmoner overalt, så danner musikken en rød tråd, så afsnittene giver mening, og det kaotiske bliver nærmere et kontrolleret kaos. Med dæmoner...

Nævneværdig del af soundtracket: Highway Star af Deep Purple

Hør alle sangene på Vi Elsker Seriers playliste serie-soundtracks her

Alle serier kan streames på Stofa (afhængigt af dit tv-abonnement) – OBS. sidst tjekket den 13. november 2019.

Del artikel

Læs mere omStofa

Andre Serier | Nyheder