Serier | Nyheder

6 serier baseret på populærkultur

AfFreja Hertz Tefcke
19. juli 2019
(Foto: The Walking Dead/AMC)

Del artikel

Serier er fantastiske i sig selv, men vidste du, at rigtig mange af de mest populære serier er baseret på andre kulturproduktioner? Mange af de allerbedste serier er baseret på bøger, spil, film, tegneserier og meget mere – og jeg har fundet 6 serier frem, så du kan se dem og efterfølgende tjekke deres oprindelse ud!

The Walking Dead (Viaplay, HBO Nordic og Xee)

The Walking Dead er en fantastisk serie med zombier, action, drama og overlevelse indblandet – men serien er faktisk baseret på tegneserien af samme navn!

Forfatteren Robert Kirkman står bag i samarbejde med Tony Moore (som er tegner), og der er indtil videre udkommet 193 numre af tegneserien (!). Og serien, vi elsker at se på tv, har fulgt tegneserien ret fint op til fængslet; der er selvfølgelig nogle ting, der er forskellige – blandt andet er Dale og Andrea et par i tegneserien, og Rick mister en hånd - men det gør heldigvis ikke noget, fordi både tegneserien og tv-serien er helt igennem fantastiske og kan begge nydes helt igennem!

Game of Thrones (HBO Nordic)

Den skal jo nævnes – Game of Thrones er som bekendt baseret på bogserien af samme navn, skabt af George R.R. Martin – og selvom serien er slut, så kan vi stadig se frem til i hvert fald to bøger endnu. Martin har nemlig ikke færdiggjort bogserien, men heldigvis har han hjulpet tv-serien med de vigtigste plotpunkter, hvem der skulle dø, hvem der overlevede og hvordan. Tv-serien er en fuldstændig gennemført fed serie, og bøgerne er ligeså – selvom de er lange og med småt print, er de altså værd at læse sig igennem, især hvis man vil have lidt ekstra information om Westeros, karaktererne eller myter og legender.

Riverdale (Netflix)

Riverdale er endnu en tegneserie-baseret tv-serie, der hamrer igennem! Riverdale er baseret på Archie-tegneserierne, som også handler om mysterier, teenage-drama, mord og milkshakes – tv-serien har i hvert fald brugt rigeligt af inspiration fra tegneserien, og gør det hamrende godt. Tegneserien forgår også i Riverdale, men der er lidt forskel – for det første, så er der lidt mere humor i tegneserien, og den tager ikke tingene så seriøst – men heldigvis fungerer det hamrende godt for tv-serien at holde den dystre tone!

The Witcher (Netflix)

Ja, ja, serien er ikke kommet ud endnu, men den er altså værd at nævne! The Witcher er – hold nu godt fast – en serie, der er baseret på en bogserie, som har inspireret en spil-serie. Wow. Spil-serien blev sindssygt populær, og mange nød (og nyder stadig) at bevæge sig rundt i den store verden med Geralt og hans hest, Roach, mens han forsøger at slå monstre ihjel og holde romantikken kørende. Tv-serien er også baseret på bogserien, og skulle efter sigende holde sig rigtig meget til den originale legende, de forskellige monstre beskrevet i bøgerne og de karakterer, der følger med der. Selvom tv-serien ikke er kommet ud endnu, kan man vel godt begynde at glæde sig til den ved enten at læse bøgerne eller spille de tre spil, der er kommet ud om Geralt.

Castlevania (Netflix)

Castlevania er faktisk et ældre overlevelses-horror-spil, som kom ud i 1986 og har været et kæmpe hit lige siden – Netflix har samlet idéen op, støvet den lidt af og skabt en fantastisk anime/manga-serie på deres streaming-tjeneste. Castlevania er fyldt med gode, kærlige og elskværdige karakterer, og er en tv-serie, hvor man ikke behøver at have prøvet spillet først, for at forstå plottet, og så er animationen af selve serien også helt i top. Udover det, så har tv-serien en af de bedst skrevne skurke, hvis følelser og handlinger er både forståelige og fascinerende – så hvis man vil prøve noget nyt (eller se noget nyt), så er det altså Castlevania!

Good Omens (Amazon Prime Video)

Good Omens er en fantastisk serie baseret på en bog skrevet af Terry Pratchett og Neil Gaiman – og det er en pokkers god bog og serie! Good Omens følger en engel og en dæmon, der begge arbejder mod at verden går under, trods deres respektive chefers behov for netop dette. Det er en sjov, spændende og skæv serie og bog, og det er helt klart noget, man burde læse og se – om ikke andet bare for det høflige, skæve og semi-romantiske forhold mellem englen og dæmonen!

Læs også: Min top 5: Bryllupper i serier

Læs også: Min top 5: Bedste komedieserier

Del artikel

Andre Serier | Nyheder