Serier | Nyheder

80'ernes rockerkrig i Danmark laves til en serie

AfDaniel Lindekilde Engberg
29. november 2022
Bullshit serie
Foto: Bullshit/Søren Nagel/Viaplay

Del artikel

Serien 'Bullshit' vil behandle Danmarks første store rockerkrig. Serien bliver produceret af Viaplay.

Serien, der har fået titlen Bullshit, tager udgangspunkt i bandeopgøret i 80'ernes Danmark, der førte til den første store bandekrig her til lands. Den skildrer historien om de unge mænd og kvinder på Vestamager i deres søgen efter et nyt fællesskab. Når ungdomsklubben ikke er nok, så finder de det de søger i rockerbanden Bullshit.

Specifikt følger serien Pia og Henning 'Makrel'. Deres forhold starter som en forelskelse der nærmest kunne tages ud af Vilde hjerter, men udvikler sig til en ren kamp om overlevelse.

Serien formidler en coming-of-age historie omkring Pia og Henning i deres søgen efter en ny familie. De møder hinanden i slut 70'erne på Christiania, og drømmer begge om at vende samfundet ryggen, og få mere broderskab og frihed. Bullshit banden er i starten alt hvad de kunne forestille sig, men ting der virker for gode til at være sande, er det ofte også.

Holdet bag


"Jeg har behandlet serien Bullshit som en lang sekventiel spillefilm, der tematisk bevæger sig omkring familie og vold. Hvad der starter i rus og glæde, viser sig at blive et sandt mareridt. Bullshit er en 4,5 times spændingstur ind i ungdommens vildskab, der er sjov og ret uskyldig i starten, men som bliver mere og mere alvorlig og farlig"

Marco Ilsø (Der spiller Henning) og Alba August (Der spiller Pia), får blandt andre selskab af Clint Ruben (Dag og Nat, Venuseffekten, Limboland) og Victoria Carmen Sonne (Red Election og Riget Exodus, Holiday)

Yderligere medvirker Magnus Juhl Andersen (Chosen, De forbandede år II), Peter Christoffersen (Når støvet har lagt sig, Broen). Også Jacob Cedergren (Made in Oslo, Den skyldige, Ditte og Louise). Læg dertil Niklas Herskind (Tågesyn, Usynligt hjerte, Underverden) og Nicolaj Kopernikus (Advokaten, Krudttønden, Hvor ligger Løkken?).

Serien er baseret på Camilla Stockmanns og Janus Køster-Rasmussens Cavlingvindende bogforlæg Bullshit – fortællingen om en familie, og manuskriptet er forfattet af Bo Hr. Hansen, Molly Malene Stensgaard og Milad Alami.

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Nyheder