Serier | Nyheder

9 sjove facts om Game of Thrones

AfFreja Hertz Tefcke
13. februar 2019
9 sjove facts om Game of Thrones
Foto: Game of Thrones / HBO Max

Del artikel

Mens vi venter spændt på at Game Of Thrones starter op til april, kan vi hygge os lidt med nogle sjove facts eller underlige ting, der er sket bag scenerne, om skuespillerne og generelt om serien!
https://imgix.vielskerserier.dk/2019/02/image3-1.jpg
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Tyiron Lannister har været med i næsten alle afsnit

Det er lidt vildt, men sandt! Tyrion Lannister (Peter Dinklage) har været med i 58 ud af 64 afsnit, inklusiv hvert afsnit i sæson 7!

Tyrion har også været en vigtig person i serien, og har lidt ageret som tovholder i sæson 7.

Der er kun 5 afsnit i hele serien uden dødsfald

Jeps, selvom det lyder fuldstændigt sindssygt, så er der faktisk kun 5 afsnit i hele serien, hvor der ikke er et dødsfald på skærmen. Kun to af dem – The Bear and the Maiden Fair (sæson 3) og Blood of My Blood (sæson 6) – har ingen dødsfald på eller af skærmen. Det er endnu mere imponerende, siden det er i det førstnævnte afsnit, at Brienne kæmper mod en bjørn.

Sophie og hunden

Sansas hund, Lady, blev slået ihjel i første sæson – hvilket betød, at hunden ikke længere havde et job (eller hjem) – Sophie Turner, der spiller Sansa, havde dog forelsket sig så meget i hunden, at hun rent faktisk adopterede hende efter sæsonen blev afsluttet.

Pengene

Den første sæson af Game of Thrones kostede mellem 50 og 60 millioner dollars, og ca. 5 millioner dollars per afsnit, hvilket lyder af meget – det er dog en dråbe vand i forhold til hvad sæson 6 kostede: lige omkring 100 millioner dollars for sæsonen; man kan også se, hvad de ekstra penge er gået til (host, host, drager, host, host).

Falsk blod og toiletter

Første sæson involverede et råt hestehjerte, der skulle spises af Daenerys (Emilia Clarke). Heldigvis var det ikke et ægte hjerte, men lavet af gelatine, men til gengæld kom der en masse falsk blod på det.
Falsk blod er ofte baseret på majssirup, der er virkelig klæbrigt, og eftersigende var Emilia dækket så meget af det falske blod, at hun faktisk sad fast på toilettet efter de havde gjort scenen færdig!

Had mellem folk

På trods af det inderlige had mellem Cersei (Lena Headey) og Tyrion (Peter Dinlage) og deres interne rivalisering, er Lena og Peter faktisk bedste venner i virkeligheden – åbenbart skal de ikke kigge hinanden i øjnene under optagelser, fordi de bare begynder at grine.

Det var faktisk så slemt, at de flere gange er blevet nødt til at gå fra settet for at grine af!

Ægte talenter

I sæson 1, da vi første gang møder Tywin Lannister (Charles Dance), fortæller han Jamie om familien, mens han flåede en hjort (hvilket var en metafor, siden hjort er Baratheons dyr) – Charles Dance flåede rent faktisk hjorten selv, og der var intet movie magic over det! Charles er jæger, og er vant til at flå dyr, så det var meget nemt for ham at gøre.

Crossovers

Game of Thrones har efterhånden skaffet sig mange skuespillere på listen; men vidste du at de faktisk har haft 10 skuespillere, der har været med i Harry Potter?

Det er blandt andet Natalia Tena (Osha), David Bradley (Lord Walter Frey) og Jim Broadbent (Archmaster Marwyn).
Der er også 8 skuespillere, som har været med i Star Wars, som blandt andet er Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) Max Von Sydow (den treøjede ravn) og Emun Elliott (Marillion).

Get schooled

Du kan nu – hvis du kommer ind – tage et Game of Thrones-kursus på Harvard!

Timerne dækker de ægte middelalderhistorier, som George R.R. Martin har baseret GoT på, og der er mange muligheder for at dykke ned i elementer fra serien!

Du kan se Game of ThronesHBO Nordic.

Læs også: 10 ting du (måske) ikke vidste om Game of Thrones

Læs også: Nyt fra Game of Thrones

Del artikel

Andre Serier | Nyheder