Serier | Nyheder

'Afdeling Q' bøgerne bliver til en serie på Netflix

Af
Daniel Lindekilde Engberg
27. april 2023
Afdeling q Netflix serie
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Del artikel

De populære bøger skrevet af Jussi Adler-Olsen får seriebehandlingen hos Netflix og kommer til at skille sig ud fra de danske film.

10 år efter den første film i Afdeling Q-serien udkom, annoncerer Netflix nu, at de vil lave en indspilning af bøgerne i serieform. Nyheden kommer fra manuskriptforfatteren og instruktøren Scott Frank. Han har bl.a. skrevet den anmelderroste superheltefilm Logan og instrueret den populære Netflixserie The Queen's Gambit.

Afdeling Q-bøgerne følger vicepolitikommissæren Carl Mørck, der sammen med sine kollegaer Assad, Gordon og Rose efterforsker gamle sager i den dystre verden, København tager form af i bøgerne.

Scott Frank har længe været fan af Jussi Adler-Olsens bøger og kan se potentialet i en Afdeling Q-serie. Han fortæller "Carl Mørck er en af de klassiske detektiv-antihelte. Han er sjov og dyster på samme tid, hvilket jeg ikke kan få nok af. Jeg tror, at publikum vil have det på samme måde".

Vil ikke foregå i Danmark

Serien, der får navnet Department Q, vil dog ikke udspille sig på dansk jord. Vi skal over til Skotland for at finde den nye lokation. Serien bliver sat i den skotske hovedstad Edinburgh, hvor den også bliver optaget. Det er yderligere blevet nævnt, at seriens første sæson vil bestå af otte afsnit.

Der lægges op til, at hver bog vil danne rammeværket for en hel sæson. Frank fortalte nemlig yderligere, at "Hver af dem er et fremragende mysterium med et stort potentiale for en god sæson af tv".

Der er ikke endnu offentliggjort en forventet premieredato på Department Q.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder