Serier | Nyheder

Anbefaling: Se 'Muldvarpen' om nordkoreansk våbenhandel og metamfetamin

AfBuster Kristensen
19. oktober 2020
Foto: Muldvarpen/Klaus Vedfelt, Wingman

Del artikel

Dokumentarist Mads Brügger går bag facaden i det nordkoreanske diktatur i ny serie fra DR.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/DR-0548283.jpg
Foto: Muldvarpen/Klaus Vedfelt, Wingman

Mads Brüggers nyeste dokumentar, Muldvarpen, kan ses på Danmarks Radio.

Dokumentarserien består af tre afsnit, og kommer langt ind bag facaden på et af verdens mest hemmelighedsfulde og kriminelle diktaturer.

I Muldvarpen sender Brügger den førtidspensionerede kok og familiefar Ulrich afsted for at infiltrere den notorisk tillukkede diktaturstat. Ulrich engagerer sig først som aktivist i en dansk-nordkoreansk venskabsforening, hvor han hurtigt stiger i graderne. Snart bliver han inviteret til den kommunistiske stats hovedstad Pyongyang, hvor han træder ind i magtens centrum.

Her arbejder muldvarpen Ulrich for at afsløre despotiets dybeste forretningshemmeligheder. Sammen med en tidligere københavnsk kokainpusher i forklædning som en dansk, stenrig forretningsmand kaldet Mr. James forsøger det umage makkerpar at snøre våbenhandlende udsendinge og kumpaner, mens de dokumenterer styrets omfattende omgåelser af FN-sanktioner.

Undergravende, konspiratorisk radiochef bag ’Muldvarpen’


Brügger står bag en række undergravende dokumentarer, der bl.a. tager fat i korruption, snigmord og magtmisbrug. I Det røde kapel fra 2009, rejste Brügger til netop Nordkorea sammen med komikerne Simon Jul og Jacob Nossell, hvor deres ud- og fremstilling af diktaturet gjorde Brügger til en fjende af staten.

De senere år har Brügger været programchef på hedengangne Radio24syv, og efter kanalens lukning har der været stille fra dokumentaristen. Muldvarpen afslører dog, at Brügger langt fra været inaktiv, og han kan nu endelig præsentere sit dybt hemmelige projekt.

Muldvarpen er en dokumentar i tre afsnit og kan streames på DRTV.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder