Serier | Nyheder

Bag om serien: 10 fun facts om The Walking Dead

AfFreja Hertz Tefcke
24. maj 2019
the walking dead
(Foto: The Walking Dead/AMC)

Del artikel

Det kan godt være, at vi skal se lidt langt efter næste sæson af The Walking Dead, og jeg har altså lette abstinenser, så derfor har jeg gravet 10 fun facts op om serien

Hele castet samles om et sidste måltid

Når der skal siges farvel til en karakter, og dermed også en skuespiller, samler hele castet sig om et sidste måltid sammen; de gør det til en hyggelig og lidt bittersød omgang, hvor de deler mad for en sidste gang, med den givne skuespiller. De kalder det en ”Death Dinner”, hvilket både er morbidt, men også ret fedt.

Rick Grimes og underhylere

Ting forsvinder hurtigt i en zombie-inficeret verden; det er også tøj. Så de blå, hospitals-underbukser, vi så Rick i, i det allerførste afsnit? Dem har han stadig. På.
Men inden du synes det virker alt, alt, alt for klamt, så husk at 1) de kan stadig vaske tøj i en å, og 2) selvom det er ved at være ti år for os, så er der altså kun gået tre eller fire år i TWD-universet – så helt smadrede er de forhåbentligt ikke!

Zombie-skuespillere skal gå på zombie-skole

Jeps, du læste rigtigt! Enhver, der kommer ind i serien som zombie, skal igennem en ”masterclass” om zombier; både hvordan de går, stønner, tager fat og alt ind imellem. Det skulle efter sigende være ret sjovt at være en del af – og nogle tips derfra er blandt andet: hold kroppen slasket, og undgå at stikke dine arme helt lige ud, som Frankensteins monster.

Titlen og animation

Alting falder fra hinanden, rådner og går i stykker – åbningstitlen er ikke en undtagelse. Siden den første sæson, er det som om at titlen 'The Walking Dead' er rådnet mere og mere. Titlen er blevet mere gul og begyndt at ”krumme” ligesom zombierne, der bevæger sig rundt!

Breaking Bad = The Walking Dead

Fact: Merle (Michael Rooker) har blå meth I den første sæson. Fact to: Daryl (Norman Reedus) siger senere hen i serien, at hans dealer var en lille, hvid fyr, der sagde: ”I’m going to kill you, Bitch!” – disse to elementer danner lidt rammen for, at Breaking Bad’s Jesse Pinkman er Merle’s dealer, hvilket binder de to universer (der begge er lavet af AMC) sammen!

Glenn (Steven Yeun) kører også rundt i den samme bil, som Walter giver sin søn (og som han senere sender tilbage til Glenn’s Car Lot – tilfælde? Det tror jeg ikke!).

Der er faktisk en fan-teori om, at det er det blå meth, der skaber zombierne!

Zombier og skinke

Zombierne spiser altså ikke rigtige mennesker – derimod spiser de skinke. Og masser af det.
De plejede at bruge barbecue-sovs til skinken, så det gled nemmere ned, men desværre ødelagde det makeuppen – så nu er det altså bare nogle ordentlige lunser kød, der er dækket af falsk blod (sevfølgelig falsk blod, der er sikkert at indtage).

Pigen og bamsen

Den lille zombie-pige i det allerførste afsnit, der samler sin bamse op fra jorden, menes man ikke at se igen – men det er faktisk løgn! Eller, næsten. I sæson 8, under nr. 100 afsnit (!!), fik producerne faktisk bragt skuespilleren, der bragte zombie-pigen til live, Addy Miller, tilbage! Hun spillede endnu en zombie meget lig den første unge zombie – fun fact, den lille zombie-pige med bamsen hed Summer.

Showet og Z-ordet

I The Walking Dead bliver der adrig sagt ordet zombie. Sloganet ”don’t say the z-word” kommer fra Shaun of the Dead, som – ligesom alt andet zombie-relateret indhold i verden – ikke eksisterer i TWD’s univers. Det er skaberen af tegneserien, Robert Kirkman, der fandt på det, men han har siden brudt reglen i sin egen tegneserie – dog har showet altid holdt sig til en variation af bizarre navne, for det vi allerede ved, at de er.

Norman og Jeffrey

Jeg bevæger mig måske ind på en smule af spoiler-området her, så spring denne over, hvis du endnu ikke har set sæson 8!

Selvom Daryl og Negan tydeligvis ikke er de bedste venner (Daryl møghader manden, og Negan er egentligt bare stjerne-psykopat), så er det altså noget helt andet i virkeligheden. Norman (der spiller Daryl) og Jeffrey (Negan) er nemlig tætte venner i virkeligheden – de joker med hinanden, kører rundt på motorcykler sammen, og Jeffrey har endda været med i Norman’s web-serie, hvor han kører verden rundt på motorcykel!

Norman bliver kaldt onkel Norman, når han er hjemme ved Jeffrey, og de har også begge to sagt, at det til tider var svært at lade som om, at de hader hinanden i serien, når de er så gode venner.

Døde-til-levende-ratioen

Det kommer næppe som en overraskelse, at de døde fylder en tand mere end de levende gør, i The Walking Dead, men vidste du med hvor meget? Ifølge producerne på serien og Robert Kirkman, så er ratioen mellem de døde og levende – hold nu godt fast – 5000 til 1. Det vil altså sige, at der pr. hvert enkelte menneske er 5000 zombier. Det er noget af en omgang, hvis alle skal slå deres ratio ihjel!

Små fun facts:


  • Serien havde premiere i 2010 på Halloween

  • Rick har gemt den kugle, der slog Lori ihjel, i sine bukser

  • Daryl’s bue bliver solgt i Wallmart for omkring 300 Dollars

  • Flere folk døde på grund af levende end døde i sæson 3

  • Skuespillerne bag Rick, Maggie og Guvernøren er alle sammen britiske3 ting jeg har lært af 3 sæsoner af The Walking Dead

Læs også: 3 grunde til at jeg - langt om længe - overgav mig til The Walking Dead

Del artikel

Andre Serier | Nyheder