Serier | Nyheder

De bedste krimiserier på Netflix

AfJonas
14. marts 2018

Del artikel

Der findes et stort udvalg af gode krimiserier på streamingtjenesterne. Vi har fundet fire af de bedste krimiserier på Netflix, som kunne bejle til at blive dit næste krimi-fix.

Grænseland


Grænseland fra november 2017 (Netflix marts 2018) falder ind under den noget snævre genre ‘norsk noir’. Serien omhandler politimanden Nikolai spillet af Tobias Santelmann (Kon-Tiki og The Last Kingdom), der efterforsker et (selv?)mord i sin hjemby. Undervejs bryder Nikolai etiske konventioner, da hans egen familie blandes ind i sagen. Grænseland (eller Borderliner, som den hedder på engelsk, har fået rigtig gode anmeldelser fra kritikere, og må altså fungere som endnu et bevis på, at Skandinavien er et mekka for krimi-produktion.

Se trailer til Grænseland her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/03/Kred.-Gr%C3%A6nseland-Monster-Scripted-AS-1024x576.jpg

(Foto: Grænseland/Monster Scripted AS)

Flint Town


Hvad gør man som ordenshåndhæver, hvis man er i markant undertal i et område, hvor de sociale forhold gør, at kriminalitet på det nærmeste er uundgåeligt? Og hvad gør man, hvis der så oven i købet opstår en kritisk situation som en vandkrise? Dette sætter Flint Town sig for at skildre. Serien er, som du nok allerede har gættet, en dokumentarisk fortælling om virkelige problemer og virkelige personer i nutidens USA. Da temaet dog - blandt andet - er kriminalitet, har jeg sneget den med på nærværende liste. Serien er tankevækkende og viser en anden og mere barsk side af tilværelsen, end de fleste af os er vant til. En varm anbefaling herfra.

Se trailer til Flint Town her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/03/Kred.-Flint-Town-Anonymous-Content-Media.jpg

(Foto: Flint Town/Anonymous Content Media)

The Killing


Er det ikke det der remake af den danske Forbrydelsen? Jo. Og hey, er den ikke lidt gammel? Jo, den amerikanske udgave af serien om Sarah Lund (her Sarah Linden) havde amerikansk premiere allerede i 2011. Men klasse fornægter sig ikke, og selvom vi naturligvis holder af danske produktioner, viser The Killing at remakes af disse også kan blive et godt resultat. I hovedrollerne ses Mireille Enos og Joel Kinnaman (senest Altered Carbon) og serien formår at skabe det ubehag hos os seere, som vi både søger og frygter i en krimi. Serien er to gange meldt afsluttet, for så igen at blive vakt til live med en ny sæson. Men de nuværende fire sæsoner skulle altså definitivt være alt, vi får. Alle sæsoner er tilgængelige på Netflix.

Se Trailer til sæson 1 af The Killing her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/03/Kred.-The-Killing-AMC-og-Netflix.jpg

(Foto: The Killing/AMC og Netflix)

The Keepers


The Keepers er en af de mest utrolige og skræmmende fremstillinger af mord, misbrug og mørklægning af kriminelle forhold jeg nogensinde har set. Byen Baltimores verdslige og gejstlige magthavere må efter The Keepers sidde tilbage med en dårlig smag i munden. Eller er pointen netop, at de er ligeglade? Årelangt seksuelt misbrug af skolebørn - og ligefrem et mord på en nonne, der var bevidst om dette - er i hvert fald i årtier blevet dysset ned og hemmeligholdt for offentligheden. To private efterforskeres arbejde med sagen får dog sat skub i tingene, og serien viser denne stadig aktive proces mod svar på spørgsmålene: Hvem dræbte Sister Cathy? Hvem er ansvarlig for mørklægningen? og… Hvordan lever man videre efter misbrug? En stærk serie - ikke for sarte sjæle.

Se trailer til The Keepers her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/03/Kred.-The-Keepers-Netflix.jpg

(Foto: The Keepers/Netflix)

En klassisk krimi, en dokumentar, et remake og en true crime-fortælling. Det er mine fire bud på din næste dosis krimi fra Netflix. God fornøjelse.

Læs også: Anmeldelse af The Keepers

Læs også: Anmeldelse af Manhunt: Unabomber

Del artikel

Andre Serier | Nyheder