Serier | Nyheder

Den første eksklusive nordiske serie 'Ammo' på Disney+ får premiere senere på måneden: Se teaseren

AfDaniel Lindekilde Engberg
8. november 2022
Ammo trailer
Foto: Ammo/TV 2 Norge/Disney+

Del artikel

'Ammo' er den første nordiske serie der lander eksklusivt på Disney+. 'Ammo' fik i første omgang premiere på TV 2 i Norge.

I Ammo bliver den naive forretningsmand Bjørn (Nicolai Cleve Broch) rekrutteret til at arbejde for den norske våbenindustri. Industrien er på nippet til at knække koden til effektiv kunstig intelligens.

Tidligere begivenheder og skandaler i Bjørns liv og hans virke, har gjort ham noget uønsket i forretningshenseender. På trods af dette kommer han dog hurtigt til tops i industrien, når han bliver ansat af AGR, en af de største familiedrevne virksomheder i Norge. Igennem AGR bliver bliver han ansvarlig for en stor forretningsaftale med det franske militær.

Alt synes at gå efter planen og mere til. Det stopper dog brat da Bjørn indser at den teknologi han er ved at sælge er ulovlig. Han er blevet ansat udelukkende til at tage faldet, hvis myndighederne skulle fatte mistanke om den ulovlige teknologi.

En militæraktion går grueligt galt på baggrund af den ulovlige teknologi, og nu er Bjørn i en kamp for at rense sit navn. Kampen er op ad bakke da de magtfulde kræfter der malede ham som syndebuk vil gøre næsten alt for ikke at blive draget til ansvar.

Se traileren


Ammo sætter fokus på den dobbeltrolle Norge har i form af en fredsbevarende nation og stor producent af våben og ammunition.

"Ideen opstod efter at have set en dokumentar om mennesker, der arbejder i norsk ammunitionsproduktion. Jeg blev blæst bagover af kontrasten mellem, at det er et almindeligt arbejde med hverdagsproblemer, alt imens de laver noget, som er så skadeligt for mange samfund verden over. I Norge ser vi typisk os selv som en fredsnation, men vi er i lige så høj grad en olie- og våbennation" fortæller hovedrolleindehaver Nicolai Cleve Broch, i samarbejde med producer Ole Marius Araldsen har skabt serien.

Del artikel

Læs mere omDisney+

Andre Serier | Nyheder

Mest læste