Serier | Nyheder

Det er seriens ultimative guldæg. Derfor irriterer det mig grænseløst, at det hele er spoilet på forhånd

Af
Christoffer Mygind Juul
19. juni 2024
Carrie og Charlotte i 'And Just Like That …'
Vi kommer til at se meget mere til Charlotte og Carrie, da en ny sæson af 'And Just Like That …' er under optagelse / Foto: HBO Max

Del artikel

Optagelserne til tredje sæson af 'And Just Like That …' er i fuld gang, hvorfor vi bliver bombarderet med billeder fra produktionen. Men det tager glansen af det kendte univers' største styrke. Sådan skriver Christoffer Mygind Juul i denne kommentar.

Kommentaren er udtryk for skribentens holdning. Christoffer Mygind Juul er video- og podcast-journalist hos Ally og vært på femina-podcasten Stadig Single.

Mange vil huske Sex and The City for samtalerne mellem de fire veninder Charlotte, Samantha, Miranda og Carrie – og ikke mindst kvindernes eskapader med mænd.

Men mange vil sikkert også huske serien for en helt særlig garderobe. Og i særdeleshed Carrie Bradshaws garderobe, der nærmest havde sin egen rolle i serien.

Carrie Bradshaws garderobe var med til at skubbe grænserne for tøj på tv, og gjorde blandt andet Fendis "Baguette"-taske til en af verdens første såkaldte it-tasker og gjorde luksusskomærket Manolo Blahnik til et internationalt kendt og anerkendt mærke.

Moden blev på mange måder synonym med serien, og flere tunede ind netop for at se, hvad de fire kvinder – og særligt Carrie – klædte sig i.

Sex and The City-stylist Patricia Field har siden fortalt, hvordan det i starten var svært at tiltrække kendte modehuse til en serie, der handlede så eksplicit om sex – og meget af den. En præmis, der resulterede i, at en stor del af garderoben i de første mange afsnit var vintage, hvilket senere endte med at blive seriens helt store styrke.

Moden blev så sigende en del af universet, fordi Carrie (læs, Patricia Field) formåede at balancere det enkle og det avantgarde lige akkurat, så det blev direkte brugbart for seerne at finde inspiration i – også selv om budgettet ikke tillod Manolo Blahnik-stiletter. I Sex and The City blev Carrie Bradshaw fyrtårnet for det mesterlige miks af designertøj og vintage, der var – og stadig er – en modeolympisk disciplin at udføre til perfektion.

Carrie Bradshaw stil
Foto: HBO Max

Siden kom modehuse og designere valfartende til serien, og da den populære serie så fik et reboot med And Just Like That … i 2021, havde seriens stylister Molly Rogers og Daniel Santiago selvsagt ikke problemer med at tiltrække attraktive mærker til kostumeafdelingen. Og derfor er nutidens Carrie Bradshaw i And Just Like That … også overdynget i designertøj fra top til tå – på både godt og ondt.

For netop nu er optagelserne til tredje sæson af den omdiskuterede serie i fuld gang i New York. Og med det følger derfor jævnlige opdateringer direkte fra optagelserne på gaderne fra nysgerrige blikke og medier, der viser og skriver om de utallige looks, karaktererne spottes i under optagelserne.

På stylisternes egen Instagram-profil, der er dedikeret udelukkende til kostumerne, deler Rogers og Santiago ligeledes ofte billeder fra skuespillernes fittings og fra selve optagelserne. Og det betyder, at luften på mange måder bliver slået ud af det overraskelsesmoment, der ellers kunne være opstået, når serien får premiere og officielt rulles ud på skærmen.

Og fordi serien indtil videre ikke har budt på en handling, der har været værd at spoile, så er tøjet blevet så stor en del af Sex and the City og And Just Like That …-universet, at det stort set er det eneste, der kan laves nyheder om. Udover Kim Cattralls råbende fravær som Samantha Jones i And Just Like That, bevares.

Og det er en skam ud over det sædvanlige.

Carrie Bradshaw stil
Foto: HBO Max

Moden i serien har nemlig på alle måder taget en ærgerlig drejning fra Carrie-core til Emily in Paris-core, hvor det ene look efter det andet synes at konkurrere om, hvilket der kan tage prisen som det mest teatralske. Og selve essensen af Carries stil er blevet ligeså fraværende som Samanthas guldkorn.

Men selv om Carries garderobe ikke er, hvad den har været – nogle vil argumentere for, at Carries stil jo også har udviklet sig i takt med tiden, ligesom hun har fået et langt større tøjbudget, siden vi sidst så hende i 2004 – så er moden stadig så stor en del af And Just Like That … og universet omkring serien, at det er mere end ærgerligt, at den er afsløret længe før, den nye sæson får premiere.

Det piller forventningens glæde – eller skuffelse – fuldstændig fra hinanden, at vi allerede måneder forinden premieren, får det ene smugkig efter det andet på, hvad Carrie dømmer inde eller ude gennem sin påklædning, fordi modemedier og stylisterne viser alt guldet frem på forhånd. Og det endda på trods af, at Carries status som trendforløber bliver sværere og sværere at tilegne New York-skribenten med hendes nyfundne stil, som har domineret And Just Like That

Om seriens skabere klapper i hænderne over den omtale, de får på forhånd, eller om de (også) tager sig til hovedet i ren og skær afmagt, behøver vi nok ikke gisne om.

Men når moden er det eneste, der bare er nogenlunde seværdigt i And Just Like That …, og den allerede er mere eller mindre afsløret, kan det være svært at finde argumenterne for at tune ind på Max, når tredje sæson får premiere.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omMax

Andre Serier | Nyheder